АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

АНАЛІТИЧНА РОБОТА

Читайте также:
  1. II. Контрольна робота.
  2. Аналітична оцінка робіт
  3. Інформаційно-аналітична робота
  4. Лекція 10. Інформаційно-аналітична робота в закордонних установах.
  5. Принципиальное устройство промышленного робота.
  6. Самостійна робота.

Аналітична робота складова частина творчої діяльності. Вона призначена для оцінки інформації і підготовки прийняття рішень. Складає основний зміст повсякденної роботи кожного керівника і працівника.

Аналітична робота, як процес пізнання об'єктивної реальності, здійснюється за законами діалектики, формальної логіки, із застосуванням загальнонаукових методів дослідження.

Під процесом аналітичного дослідження розуміється система взаємозв'язаних робочих операцій, які утворюють технологічний цикл відбору, групування фактів подій, явищ, процесів, де кожен факт знаходить своє місце і пов'язаний з попередніми і подальшими обставинами в просторово-часовій і причинно-наслідковій залежності.

Узагальнення фактів, їх наукова обґрунтована систематизація дозволяють дати правильну оцінку, як всій сукупності фактів, так і кожному з них окремо.

Аналітичні дослідження в повсякденній діяльності проводяться у міру накопичення проблем. Досліджуються: актуальність, важливість, об'єктивність, перспективність. Предметом аналітичного дослідження стають події і процеси, розвиток яких може вплинути на вибір форм і методів діяльності на певній ділянці і в певний час.

Зміст аналітичної роботи приведення розрізнених відомостей в логічно обґрунтовану систему залежностей (просторово-часових, причинно-наслідкових і інших), що дозволяють дати правильну оцінку, як всій сукупності фактів, так і кожному з них окремо, на основі якої готується прийняття рішення.

 

Об'єкт дослідження — область практичної діяльності, на яку направлений процес дослідження. Вибір об'єкту дослідження визначає межі застосування одержаних результатів.

Предмет дослідження — істотні властивості об'єкту дослідження, пізнання яких необхідне для вирішення проблеми, в межах яких об'єкт вивчається в даному конкретному дослідженні.

Тематичне дослідження — організаційна форма аналітичного стеження за станом і розвитком обстановки, в рамках якої вивчаються її елементи з метою вироблення тактичних задач для практичної діяльності.

Мета дослідження — загальна спрямованість дослідження, очікуваний кінцевий результат. Мета дослідження указує на характер задач дослідження і досягається за допомогою їх рішення.

Задачі дослідження — сукупність цільових установок, в яких формулюються основні вимоги до аналізу і рішення досліджуваної проблеми.

Засоби аналітичної роботи це закони і методи розумової діяльності, а також інші програмно-технічні засоби, на основі і за допомогою яких здійснюється обробка фактичних даних з вищою якістю, що дозволяє витягнути з них все, що вони можуть дати.

Форми аналітичної роботи організаційні особливості здійснення аналітичної роботи, обумовлені цілями, засобами і результатами її проведення, що створюють систему аналітичного стеження за станом і розвитком обстановки.

Процес аналітичної роботи сукупність розумових операцій, здійснюваних в певній послідовності з використанням аналітичних засобів, що приводять до досягнення цілей і задач дослідження.

Технологія аналітичної роботи отримання нового знання (вивідної інформації), що забезпечує складний процес дослідження, що має певну логічну послідовність.

Завдання правовий документ, що визначає склад, права і обов'язки авторського колективу в питаннях отримання інформації на тему дослідження, консультацій з фахівцями, реалізації результатів, а також мету і задачі, об'єкт і предмет, інформаційну базу, терміни і форми підготовки вихідних документів.

План організаційний документ, що встановлює послідовність здійснення етапів дослідження, конкретизованих по виконавцях, термінах, формах підготовки вихідних документів.

Методика дослідження організаційний документ, в якому описується система логічних і методичних правил проведення, як в цілому дослідження, так і в рамках окремих його напрямів.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)