АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завершальний етап процесу дослідження - Перевірка, затвердження і упровадження результатів аналітичної роботи

Читайте также:
  1. C-3. Розрахунок процесу розпилювання блоків на плити-заготовки (Алмазне дискове розпилювання).
  2. II Методика виконання курсової роботи.
  3. IV ДЕНЬ- облік та оцінка результатів.
  4. V. Цивільно-процесуальне законодавство
  5. VI. Методичні вказівки до виконання курсової роботи.
  6. VII. Кримінально-процесуальне законодавство
  7. Актори політичного процесу
  8. Аналіз результатів
  9. АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ
  10. АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ ТЕРМОМЕТРІЇ
  11. Аналіз фінансових результатів на підприємстві
  12. БІОХІМІЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ КРОВІ

Апробація результатів дослідження перевірочна процедура, направлена для з'ясування якісних характеристик результатів дослідження, можливостей реалізації і упровадження їх в практику.

Затвердження результатів дослідження погоджувальна процедура, за допомогою якої аналітичний документ набуває якості придатності і обов'язковості для використовування у всіх зацікавлених сферах.

Реалізація результатів дослідження це передача результатів дослідження в зручній формі для упровадження в практику роботи зацікавлених осіб, що забезпечують підвищення ефективності їх діяльності. На завершальному етапі виявляються недоліки в аналітичній роботі, здійснюється їх усунення і дається оцінка якості одержаних результатів.

 

3. ОСНОВНІ ЕТАПИ

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНОЇ РОБОТИ.

Інформаційно-аналітична робота (ІАР) — це специфічний вид розумової діяльності людини, пов'язаний з добуванням з деякого масиву вхідних даних інформації (нового знання про об'єкт дослідження) на основі використання деякої стійкої суб'єктивної моделі світу, направлений на підготовку інформаційної бази для ухвалення оптимальних управлінських рішень.

Модель світу суб'єкта пізнання (аналітика) — сукупність уявлень про суть і процеси реального світу, що придбані ним в результаті накопичення і аналізу індивідуального і соціального досвіду, яка активно використовується ним для вироблення управлінських рішень.

Модель світу суб'єкта пізнання (аналітика) є цілісною динамічною системою уявлень, в якій залежно від ситуативного контексту суб'єкт здатний виділити безліч формально ізольованих модельних фрагментів.

З погляду інформаційно-аналітичної роботи найбільшим інтересом є наступні фрагменти моделі світу суб'єкта:

• модель фрагмента реальності, що є предметом розумової діяльності;

• модель суб'єкта, що пізнає, мислима їм самим (суб'єкт, що пізнає, співпадає з об'єктом пізнання);

• модель інструментарію збору даних, мислима суб'єктом, що пізнає;

• модель джерела повідомлення.

 

В процесі аналітичного сприйняття масиву початкових даних суб'єкт, що пізнає, в різні моменти часу усвідомлено фіксує або модифікує різні фрагменти своєї моделі світу. При цьому разом з переробкою даних, що безпосередньо зачіпають інтереси суб'єкта в області практичної діяльності, суб'єктом, що пізнає, повинні піддаватися аналізу і ті фрагменти даних, які безпосередньо не пов'язані з вирішуваною управлінською задачею. Наприклад, ті прийоми, які використовуються джерелом повідомлення для посилення дії на одержувача повідомлення.

Специфіка цього виду розумової діяльності полягає в недопущенні суб'єктом ІАР (аналітиком) неконтрольованої, спонтанної модифікації власної моделі світу в результаті дії потоку вхідних даних.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)