АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні відомості. Робота ґрунтується на одному з методів, що застосовують­ся при ситуаційному аналізі, прогнозуванні політичних про цесів

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  3. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  4. Бази даних. Основні відомості
  5. Відомості в галузі зовнішньої політики і економіки, які можуть становить державну таємницю, —
  6. Відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим.
  7. Відомості про авторів
  8. Відомості про виконання робіт
  9. Відомості про виконання робіт
  10. ВІДОМОСТІ ПРО РАЙОН ПОДОРОЖІ
  11. Відомості щодо освіти та стажу роботи кадрового складу інформаційно-аналітичного відділу
  12. Відомості, що вносяться до ЄРДР

Робота ґрунтується на одному з методів, що застосовують­ся при ситуаційному аналізі, прогнозуванні політичних про цесів, ситуації в регіонах, оцінці активності при проведенні політичних (у тому числі виборчих) кампаній, у наукових закладах - для встановлення активності участі спеціалістів у житті міжнародної професійної спільноти, внеску в розвиток наукових напрямів, оцінюванні діяльності бізнес-структур на ринку і окремих представників бізнесу - методі об'єктивного оцінювання публікаційної активності за формальними характеристиками публікацій.

Мета роботи: навчитись застосовувати методи об'єктив­ної оцінки рейтингів шляхом дослідження публікаційної активності.

Хід роботи:

1. Сформувати список видань. Відбір здійснюється за­лежно від ймовірної наявності у виданні матеріалів потріб­ної тематики.

2. Виконати добір матеріалів, опублікованих за одини­цю часу (день/тиждень/місяць).

3. Застосовуючи метод контент-аналізу дослідити пуб­лікації у газетних та журнальних виданнях за обраний пе­ріод стосовно політичної (ділової, культурної тощо) еліти України.

Дані занести в таблицю.

Наприклад:

Політична та ділова еліта в пресі України

 

 

N п/п Ім'я, прізвище Особисті публікації Згадується в газетах
        грудень, 1997 січень, 1998 грудень, 1997 січень, 1998
1. Щербак        
2. Ведмідь        
3. Вовченко        
  Всього       56

 

1. Побудувати таблицю розподілу публікацій за типами. Наприклад:

 

 

 

Тип публікації (загальний масив) Кількість за роками Рейтинг публікації даного типу
1997 р. 1998 р.
Особисті публікації     (55+70)/(7+14)=5,95
Згадується в газетах     (55+70)/(48+56)=1,2
Всього за рік      

1.Рейтинг публікації певного типу визначається як:
Рейтинг типу публікації = Кількість публікацій у за­гальному масиві/частота публікацій даного типу

2.Для кожного з представників визначити рейтинг осо­бистих публікацій і рейтинг згадувань. Обчислити публі­каційний рейтинг кожного з представників за формулою:

Публікаційний рейтинг представника = Кількість публі­кацій за роками (за типом)*Рейтинг публікації даного типу Дані занести в таблицю. Наприклад:

Особисті публікації1

Прізвище Кількість за роками Рейтинг особи
  1997 р. 1998 р.  
Щербак     (2+7)*5,95=53,55
Ведмідь     (0+7)*5,95=41,65
Вовченко     (5+0)*5,95=29,75

Аналогічно заповнюється таблиця Згадування в газетах.

Побудувати за одержаними значеннями діаграми.

Оформити роботу, представити викладачу побудовані діаграми, захистити роботу.

 

 

Практична робота №5

Моніторинг згадувань об'єктів (подій) у мережі Інтернет

Загальні відомості

Подієвий аналіз є одним із найбільш поширенних мето­дологічних засобів вивчення динаміки політичних ситуа­цій. Методика івент-аналізу ґрунтується на спостереженні за розвитком та інтенсивністю подій з метою визначення тен­денцій еволюції геополітичної обстановки на міжнародній арені.

Моніторинг - безперервне спостерігання за станом навко­лишнього середовища з метою управління ним шляхом своє­часного інформування про можливості настання несприят­ливих, критичних або неприпустимих ситуацій. Моніторингові дослідження широко застосовуються для вивчення різнома­нітних об'єктів соціокультурного поля з метою прогнозу їх розвитку.

Моніторингові дослідження передбачають одержання статистичних або змістових показників, які характеризу­ють об'єкт спостереження і які можна виміряти. Система спостережень будується на фіксації дискретних кількісних характеристик об'єкта спостереження, накопичуванні цих відомостей і на можливості шляхом інтелектуальної інтерпре­тації одержаних відомостей зробити висновки про якісний стан об'єкта. Моніторинг ґрунтується на спостереженні ти­пових рис у поведінці об'єктів спостереження і на своєчас­ній фіксації на їх фоні різних відхилень від норми.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)