АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 1. Управління персоналом в системі менеджменту організацій. Методологія менеджменту персоналу (4 год.)

Читайте также:
  1. VІ. ЗАХОДИ ДЛЯ ЗАХИСТУ ПЕРСОНАЛУ ОГД
  2. Адміністративні правопорушення, що посягають на встановлений порядок управління. Ведення адвокатом таких справ.
  3. Академія прокуратури України при Генеральній прокуратурі України (на правах управління).
  4. Анализ функционирования системы управления персоналом в ООО « Европа парк- отель»
  5. Аналіз оцінки системи управління розподілом готової продукції підприємства
  6. Антиконкурентні дії органів влади, місцевого самоврядування, адміністративно - господарського управління і контролю
  7. Антропологія менеджменту та антропологія конфлікту як перспективні напрями досліджень
  8. Взаимосвязь бизнес - стратегии со стратегией управления персоналом
  9. Вибір технічних засобів та розробка технічної структури системи управління
  10. Види політики менеджменту персоналу
  11. Виконавська практика (36 год.).
  12. Відмінність сучасного менеджменту від традиційного управління

Управління персоналом як специфічна функція менеджменту. Роль та значення управління персоналом як науки. Принципи і методи управління персоналом. Етапи розвитку управління персоналом. Системний підхід до управління персоналом організації. Основні елементи (підсистеми) управління персоналом. Загальна модель управління персоналом. Аналіз сучасних концепцій і теорій управління персоналом. Концепція людського капіталу організації. Особливості управління персоналом у закордонних компаніях: використання досвіду.

Зміст та предмет курсу як науки – система знань, пов’язаних з цілеспрямованим впливом на персонал організації для забезпечення ефективної діяльності організації та задоволення потреб працівників.

Мета курсу: забезпечити оволодіння системою знань по УП організації та виробити уміння і навички формування і регулювання механізмів УП; забезпечити формування комплексу теоретичних знань і умінь щодо розробки та здійснення кадрової політики в сучасних організаціях, добір та розміщення персоналу, його оцінювання та навчання, забезпечення цілеспрямованого використання персоналу організації.

Головні завдання курсу: на основі знань теорії менеджменту та узагальнення практичного досвіду забезпечити засвоєння змісту та організаційних форм роботи по управлінню персоналом організації в сучасних умовах, розвиток здібностей науково-дослідницької діяльності, самостійності та відповідальності

Ø Обгрунтування методологічних принципів управління персоналом;

Ø Формування та аналіз кадрової політики;

Ø Управління соціальним розвитком трудового колективу;

Ø Застосування сучасних методів планування потреб в персоналі;

Ø Організація набору і відбору персоналу в конкретних умовах;

Ø Атестація персоналу та використання її результатів;

Ø Оцінка ефективності та результативності управління персоналом.

Пітер Друкер визначає управління як особливий вид діяльності, що перетворює неорганізований натовп в ефективну, цілеспрямовану і продуктивну групу. Управління – основний стимулюючий елемент соціальних змін, найважливішою з яких є вибух освіти. Всі працівники з освітою вище середньої все трудове життя пов’язані з управлінням і не можуть інакше заробляти собі на життя.

Гарвардська школа бізнесу: менеджмент – це процес проектування, створення і використання внутрішнього та зовнішнього середовища організації, в якому група людей, діючи злагоджено, досягає поставлених цілей найбільш ефективним шляхом.

Головний висновок – людський фактор є елементом як внутрішнього, так і зовнішнього середовища.

Точка зору на ресурси організації – “Теорія 4М”: матеріали, технологія (методи), гроші, люди.

Типове явище – гуманізація, зростання ролі людського капіталу.

Найвищі цінності менеджменту: успіх; ефективна операційна система; життєздатність організації (адаптація до змін зовнішнього та внутрішнього середовище, продовження життєвого циклу). Інші цінності: якість трудового життя, громадська думка, конкурентоздатність тощо.

Всі ці проблеми так чи інакше визначають важливість УП, що стає основою більш ефективного використання трудових ресурсів підприємства – однієї з найважливіших умов процвітання (виживання, конкурентоздатності тощо) фірми.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)