АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зв’язок курсу “Управління персоналом” з іншими дисциплінами

Читайте также:
  1. А) суспільно небезпечні наслідки, причинний зв’язок між діянням і суспільно небезпечними наслідками, місце, час, обстановка, спосіб і засоби вчинення злочину;
  2. Банк тестових завдань з предмету пропедевтика ортопедичної стоматології на підсумковий модульний контроль 2-го курсу
  3. Бах інформації. Коливання цього курсу знаходить своє вираження
  4. В – Індивідуальні розділи курсу
  5. Взаємодія з іншими засобами
  6. Взаємодія митних органів з правоохоронними та іншими державними органами
  7. Взаємозв'язок економічної соціології з іншими науками
  8. Взаємозв’язок моделей
  9. Взаємозв’язок філософії і конкретних наук.
  10. Возможно обучение, как по всему курсу, так и по отдельным модулям.
  11. Глава 77. Взаємовідносини органів доходів і зборів з іншими органами державної влади, органами місцевого самоврядування, суб’єктами підприємницької діяльності
  12. Глава 77. Взаємовідносини органів доходів і зборів з іншими органами державної влади, органами місцевого самоврядування, суб’єктами підприємницької діяльності

1. Філософія (соціальна і предметно-діяльнісна сутність людини; цілісне та історичне розуміння людини та процесу праці як самореалізхації; всебічний розвиток людини як умова НТП та соціального прогресу).

2. Економікс – закони виробництва, розподілу, обміну та споживання; відтворення тощо.

3. Економіка праці – праця (історичний та соціально-економічний аспекти); суспільна організація праці; трудовий процес.

4. Фізіологія праці, охорона праці, гігієна праці, психологія праці: вплив процесу праці та санітарно-гігієнічних умов виробничого середовища на поведінку працівників, на організм людини, її здоров’я і працездатність.

5. Загальна соціологія та соціологія праці: соціальні аспекти трудової діяльності; закономірності функціонування трудових колективів (зміст і характер праці, роль різних стимулів до праці, соціальні аспекти організації праці, фактори задоволення працею, фактори трудової активності, професійна і соціальна адаптація тощо).

6. Теорія менеджменту.

В умовах сучасної моделі економіки управління персоналом перестає бути просто організаційно-адміністративною роботою і набуває нового економічного та соціального значення. Управління персоналом стає функцією органів управління на всіх рівнях – зовнішнє керівництво, керівники підрозділів, кадрові служби. Інакше фірма нестиме збитки і матиме проблеми соціального плану.

Управління персоналом — це безперервний процес, спрямований на цільову зміну мотивації праці працівників, щоб добитися від них максимальної віддачі, а отже, досягнення високих кінцевих резуль­татів.

Управління персоналом – цілеспрямована діяльність керівного складу організації, а також керівників і спеціалістів підрозділів системи управління персоналом, що включає розробку концепції і стратегії кадрової політики та методів управління персоналом.

Суть управління людськими ресурсами в забезпеченні досягнень цілей організації за рахунок комплектування її виробничим персоналом відпо­відної компетенції. Стратегія управління людськими ресурсами—визначен­ня шляхів розвитку необхідної компетенції всього персоналу і кожного її співробітника зокрема. Іншими словами, управління персоналом — це пла­ни, що використовують можливості зовнішнього середовища для зміцнен­ня і збереження конкурентоспроможності організації за допомогою своїх працівників. Управління людьми є основою управління організації.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)