АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Сутнісною основою формування культури цільового управління персоналом є оптимальне формулювання місії організації, її стратегічних цілей та засобів їх досягнення

Читайте также:
  1. III ДЕНЬ-ідентифікація чистої культури.
  2. III. Формування теми, мети і завдань уроку.
  3. Адміністративні правопорушення в галузі охорони природи, використання природних ресурсів, охорони пам'яток історії та культури. Ведення адвокатом таких справ.
  4. Адміністративні правопорушення, що посягають на встановлений порядок управління. Ведення адвокатом таких справ.
  5. Академія прокуратури України при Генеральній прокуратурі України (на правах управління).
  6. Акти, як форма правових засобів прокурорської діяльності.
  7. Алгоритм презентації твору мистецтва на уроці Художньої культури.
  8. Анализ функционирования системы управления персоналом в ООО « Европа парк- отель»
  9. Аналіз оцінки системи управління розподілом готової продукції підприємства
  10. Аналіз формування власних надходжень спеціального фонду бюджетних установ
  11. Аналіз художніх засобів у аналізованих поезіях Ліни Костенко
  12. Антиконкурентні дії органів влади, місцевого самоврядування, адміністративно - господарського управління і контролю

 

Таким чином, культура цільового управління персоналом формується під впливом ряду визначальних факторів, рівень досконалості яких, в свою чергу, залежить від оптимальності системи цільового управління. Зауважимо, що зазначені фактори, їх зрілість, оптимальність та адекватність безперечно є наслідком і показником професійності системи менеджменту.

Формування і функціонування системи цільового управління організацією та її персоналом залежить також від чинників зовнішнього мікро- і макросередовища. Одночасно, ефективність системи та чинників цільового управління з точки зору антропо-соціального підходу до управління є суттєвими факторами впливу на зміст, якість і темпи розвитку суспільства.

Узагальнення висновків і рекомендацій вітчизняних та зарубіжних
експертів з менеджменту освіти, а також результати власних досліджень, дають підстави для визначення основних організаційних заходів по формуванню культури цільового управління персоналом:

1. Чітке формулювання місії, стратегії, цілей і завдань розвитку, що відповідним чином законодавчо зафіксовані і доведені до всіх працівників.

2. Ефективний розподіл цільових функцій на основі положень про структурні підрозділи та посадових інструкцій, що періодично переглядаються іоптимізуються відповідно до змін і вимог зовнішнього та внутрішнього середовища.

3. Розробка та оптимізація кадрової стратегії і політики стосовно всіх елементів системи управління персоналом (починаючи з стадії добору, розстановки і використання кадрів до підвищення кваліфікації, стимулювання і т.д.)

4. Постійний кадровий моніторинг з метою постійного вивчення та корекції ціннісних установок та очікувань персоналу стосовно місії та цілей організації.

5. Створення системи оцінювання та атестації персоналу на основі сутнісно важливих критеріїв ефективності професійної діяльності.

6. Планування та здійснення організаційно-господарських заходів щодо належного матеріально-технічного та інформаційно-технологічного забезпечення професійної діяльності, що є важливим фактором мотивації іумовою оптимальності самореалізації працівників.

7. Ефективний цілеорієнтований контроль всіх елементів професійної діяльності та оптимізація чисельності, якісного складу і вікової структури персоналу.

8. Першочергова увага і спрямованість всіх організаційних заходів на підвищення кваліфікації працівників, примноження інтелектуального капіталу організації, підвищення рівня самореалізації і задоволення потреб працівників через оптимальну реалізацію організаційних цілей вищого навчального закладу.


 

Використана література:


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)