АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вибір та обгрунтування схем розкрою колод і пиломатеріалів

Читайте также:
  1. I. ТЕМИ КУРСОВОГО ПРОЕКТУ ТА ЇХ ВИБІР
  2. АБИССИНСКИЙ ТРУБЧАТЫЙ КОЛОДЕЦ
  3. Безлотковые колодцы
  4. БЕТОННЫЕ КОЛОДЦЫ
  5. Ведьмин колодец
  6. Вибір варіанта контрольної роботи
  7. ВИБІР ВАРІАНТУ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  8. ВИБІР ГІДРОАПАРАТУРИ
  9. Вибір димососів (вентиляторів)
  10. Вибір допоміжного і транспортного обладнання
  11. Вибір задачі для моделювання
  12. Вибір засобу усунення дефектів деталі

 

Вибір схем розкрою колод і пиломатеріалів на пилопродукцію проводиться на основі специфікації на сировину і пилопродукцію при цьому необхідно встановити найбільш раціональний спосіб розкрою колод і пиломатеріалів, який забезпечує виконання специфікації на пилопродукцію при мінімальних затратах сировини і трудозатратах. При виборі способів розкрою сировини необхідно керуватись основами теорії розкрою колод і пиломатеріалів. Так для виробництва обрізних пиломатеріалів найбільш ефективним буде розпилювання колод з брусовкою. Цей спосіб розкрою буде також ефективний і у випадку виробництва комплектів заготовок столярно- будівельнихвиробів, де в специфікаціях переважають товсті і довгі заготовки. Розпилювання з брусовкою забезпечує також найкраще використання якісних зон колод.

Для розкрою пиловника цінних порід деревини найбільш ефективним буде розвальний спосіб розкрою тонких і середніх діаметрів колод та сегментний або круговий – для товстих колод, з випилюванням необрізних дощок і дощок з однією обрізною кромкою.

Для виготовлення спеціальних видів пиломатеріалів і заготовок слід застосовувати сегментний і секторний способи розкрою колод.

Вибір схеми розкрою пиломатеріалів на заготовки залежить від виду, розмірів та якості дощок і заготовок. Так для виготовлення заготовок великих розмірів найбільш ефективним буде повздовжній, повздовжньо-поперечний спосіб розкрою пиломатеріалів. При виготовленні заготовок невеликих розмірів найбільш ефективним буде поперечно-повздовжній розкрій пиломатеріалів на відрізки рівні або кратні найдовшим заготовкам по специфікації, а потім розкрій брусків на заданий розмір з вирізкою вад деревини.

 

Рисунок 1. Схема розпилювання колод на пиломатеріали брусовим способом

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)