АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розробка структурної схеми технологічного процесу

Читайте также:
  1. Case 3. Розробка товарної стратегії фірми
  2. Аналіз кінематичної схеми.
  3. Вакуумні деаератори, будова, схеми розміщення. Основні показники роботи.
  4. Вибір технічних засобів та розробка технічної структури системи управління
  5. Вибір устаткування і засобів технологічного оснащення операцій
  6. Визначення критичної тривалості пожежі для обраної схеми її розвитку
  7. Виникнення та сутність синергетичного методу дослідження політичного процесу.
  8. Виявляти хиби в організації та методиці проведення навчального процесу.
  9. Для чого використовують структурні схеми?
  10. Закордонні схеми роботи з персоналом. Методи атестації та оцінки персоналу.
  11. Інфологічна модель представляє інформаційні потоки, сутності й зв'язку даної предметної області. Вона може бути представлена у вигляді ER-Моделі й реляційної схеми.
  12. ЛАБОРАТОРНА РОБОТА № 6. РОЗРОБКА КРОСВОРДУ

 

Під структурною схемою технологічного процесу розуміють схему розміщення технологічного обладнання з показом транспортних шляхів (зв'язків) переміщення колод, пиломатеріалів, заготовок і відходів.

При розробленні структурної схеми технологічного процесу враховується характеристика сировини і пилопродукції, та основного обладнання.

Ділянка підготовки сировини до розпилювання - одна з основних в лісопиляльно-деревообробному виробництві. Вона забезпечує ритмічну роботу лісогасляльно-розкрійното цеху згідно плану розкрою колод. При розробленні структурної схеми необхідно передбачити створення всіх умов для повного збереження якості сировини на період знаходження на складі, її сортування,своєчасну подачу в розпилювання, а також визначення розмірів, і якості кожної колоди з метою її раціональної о розкрою.

При виборі способів зберігання сировини на складі і сортувальних пристроїв необхідно враховувані потужність цеху, способи доставки сировини і її характеристику. Так. для розвантаження транспорту і укладання пиловочника в штабеля використовують консольно-козлові, баштові, мостові крани, а також лісонавантажувачі з щелепними захоплювачами. Для сортування колод використовуються спеціальні сортувальні пристрої типу УПС-2-3, АСЛ, ЛТ-86, БС-60 або РБ-2-12 і ін. Вибір цих пристроїв, ведеться в залежності від потужності лісопильного цеху. Для обміру колод використовують лічильники різних типів (ТС-72), (REMA). Подача колод в лісопильний цех здійснюється ланцюговими поздовжніми конвеєрами БА-40, БА-60, БА-100.

Па лісопиляльних потоках на базі лісопильних рам можна розпилювати пиловочник майже всіх розмірів (d<=70см) і якості на необрізні та обрізні пиломатеріали.

На фрезерно-пилкових лініях (ЛФП. ЛАПБ-2М) розпилюються колоди від 14 до 30 см на обрізні пиломатеріали і технологічну тріску. Ці лінії високопродуктивні, але вихід пиломатеріалів отримують на 3...5 % нижчий, чим на лісопильних рамах.

На однопилкових стрічкопилкових верстатах доцільно розпилювати хвойні породи діаметром більше 30см, низькоякісну сировину і пиловочник твердолистяних порід деревини розвальним, брусовим, а також круговим чи сегментним способами. Спарені стрічкопилкові верстати доцільно застосовувати для розкрою колод діаметром 30...40 см з брусовкою або врозвал, як хвойних так і листяних порід.

Використання стрічкопилкових верстатів більш ефективне в потоках з комбінованим обладнанням на першому проході для випилювання брусів, сегментів або товстих горбилів.

Багатопильні круглопилкові верстати використовуються для розпилювання брусів в складі лісопиляльних потоків, де для випилювання брусів на першому проході використовуються стрічкопилкові, фрезерно-пилкові верстати, або лісопильні рами.

Для обрізування необрізних дощок в лісопиляльних потоках використовуються, як двопилкові (Ц2Д-7, Ц2Д-5А і ін), так і багатопилкові (ЦЗД-7, Ц4Д-4 і ін.), а також фрезерно-обрізні верстати (Ц2Д-Ф і ін.), які дозволяють одночасно з обрізуванням необрізних дощок переробляти рейки на технологічну тріску, та автоматизовані лінії типу ЛОД-1 і ін.

Для торцювання бічних (підгорбильних) дощок в сучасних лісопиляльних цехах використовують торцювальні установки прохідного типу (ЦТЗ-2М, ЛТ-1), як найбільш продуктивні, які вмонтовані в лінії сортування дощок (типу ЛТ-2). В останній час промисловість випускає прохідні торцювальні установки, вмонтовані в сортувальні лінії (типу ЛТС-І6, ЛССА, ЛСП-21 і ін.).

В лісопиляльно-деревообробних виробництвах, де виробляються заготовки, для поперечного розкрою пиломатеріалів (торцювання) використовуються торцювальні верстати ЦКБ-40. ЦКК-63 (для попереднього торцювання), а для точного розкрою по довжині врозмір - верстати типу ЦПА-40 або ЦМЕ.

Поздовжній розкрій пиломатеріалів здійснюється, як на однопилкових (ЦДК-4, ЦА-2А і ін.). так і на багатопилкових (ЦДК, ЦМР і ін.) верстатах.

Для розкрою пиломатеріалів на заготовки для спеціальних виробництв промисловість випускає спеціалізовані верстати і лінії. Так, для виробництва столярних виробів випускаються лінії ОК-201, ОК-207, ЛТД-1 і ін.; для виробництва чорнових меблевих заготовок - лінія МРП-1 з програмним управлінням і інші.

Великі кускові відходи (горбилі,рейки) цінних порід деревини доцільно переробляти на заготовки різного призначення на стрічкових ділильних верстатах. Ці верстати дають значмо меншу, в порівнянні з круглопилковими, втрати деревини в тирсу.

Дрібні кускові відходи доцільно переробляти на рубочних машинах (МРН.МРГ) на технологічну тріску для целюлозно-паперової промисловості, деревно-стружкових чи деревно-волокнистих плит, або для гідролізного виробництва, а також використовувати як паливо на теплову енергію.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)