АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Танець «Козачок»

Читайте также:
  1. Танець і терапія мистецтвом

Композиція танцю

«Козачок»

 

Підготувала:

Студентка 41 Мк групи

Яремчук Людмила Леонтіївна

Викладач: Ткач Н. А.

 

 

Кременець 2014

 

 

Танець «Козачок»

Танці замають значне місце у житті й побуті українського народу. Вони виконуються на сімейних та масових святах, гуляннях, є невідʼємною часткою багатьох обрядів, звичаїв. У них виявляється менталітет українців, героїзм, волелюбність, оптимізм, завзяття, винахідливість, дотепність, нестримна веселість тощо - невідʼємна частина щоденного життя народу. Особливість українського танцю - життєдайність,емоційність та колективний характер виконання, бурхливий темперамент. «Козачок» - масовий танець, який виник у давнину. Першими його виконавцями були козаки- воїни. звідси і походить його назва. Зазвичай це парний танець де виконавці змагаються між собою в танцювальній майстерності. Іноді танець починається повільним вступом ліричного характеру. Але основна частина його завжди бадьора і життєрадісна. Швидкий рух, чіткий ритм, повторення в різних варіантах однієї і тієї ж музичної фрази передають жваві й дрібні танцювальні рухи властиві цьому танцю. Танець будується на бігунцях, вірьовочках, вихилясниках, тинках, голубцях, припаданні, присядках та інших рухах, які виконуються у стрімкому темпі з дрібним ритмічним рисунком.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)