АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Організація та управління охороною праці Філії «Відділення ПАТ «Промінвестбанк» в м. Рівне»

Читайте также:
  1. I. Організація класу до уроку.
  2. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОВЕДЕННЯ ТА КЕРІВНИЦТВО НАВЧАЛЬНОЮ ТА ВИРОБНИЧОЮ ПРАКТИКОЮ
  3. Адміністративні правопорушення в галузі охорони праці та здоров'я населення. Ведення адвокатом таких справ.
  4. Адміністративні правопорушення, що посягають на встановлений порядок управління. Ведення адвокатом таких справ.
  5. Академія прокуратури України при Генеральній прокуратурі України (на правах управління).
  6. Аналіз оцінки системи управління розподілом готової продукції підприємства
  7. Антиконкурентні дії органів влади, місцевого самоврядування, адміністративно - господарського управління і контролю
  8. В чому полягає підготовча робота при розробці інструкцій з охорони праці?
  9. Вибір технічних засобів та розробка технічної структури системи управління
  10. Виникнення бібліотечної сфери діяльності .Перші бібліотекознавчі праці.
  11. Вібрація, її види та вплив на працівників
  12. Відмінні ознаки філії та представництва

ОХОРОНА ПРАЦІ

4.1. Організація та управління охороною праці Філії «Відділення ПАТ «Промінвестбанк» в м. Рівне»

4.2. Організація безпечних умов праці

4.3. Розрахунок економічної ефективності заходів щодо поліпшення умов праці на робочих місцях

4.4. Організаційні заходи із забезпечення пожежної безпеки

 

 

ОХОРОНА ПРАЦІ

Організація та управління охороною праці Філії «Відділення ПАТ «Промінвестбанк» в м. Рівне»

Метою управління охороною праці є забезпечення безпеки, збереження здоров'я та працездатності людини в процесі праці. Ця мета досягається виконанням відповідних функцій управління, тобто комплексом взаємопов'язаних видів, що здійснюються суб'єктом управління цілеспрямовано на об'єкт управління.

Об'єктом управління в системі управління охороною праці є діяльність функціональних служб і структурних підрозділів конкретних керівників із метою забезпечення безпечних, нешкідливих та сприятливих умов праці на робочих місцях і у Філії «Відділення ПАТ «Промінвестбанк» в м. Рівне» в цілому.

Служба охорони праці банку створена для організації виконання правових, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних, соціально-економічних і лікувально-профілактичних заходів, спрямованих на запобігання нещасним випадкам, професійним захворюванням і аваріям у процесі праці.

Служба охорони праці підпорядковується безпосередньо Голові Правління банку. Оперативне керівництво службою охорони праці здійснює керівник Господарського підрозділу.

Навчання та перевірка знань з питань охорони праці працівників служби охорони праці проводяться в установленому законодавством порядку під час прийняття на роботу та періодично один раз на три роки.

Працівники служби охорони праці банку в своїй діяльності керуються законодавством України, нормативно-правовими актами з охорони праці, колективним договором та актами з охорони праці, що діють в межах банку.

Основним завданням служби охорони праці банку є:

ü Опрацювання ефективної системи управління охороною праці в банку та сприяння удосконаленню діяльності у цьому напрямку кожного структурного підрозділу і кожного працівника. Забезпечення фахової підтримки рішень керівництва з цих питань.

ü Організація проведення профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози життю або здоров'ю працівників.

ü Вивчення та сприяння впровадженню у виробництво досягнень науки і техніки, прогресивних і безпечних технологій, сучасних засобів колективного та індивідуального захисту працівників.

ü Контроль за дотриманням працівниками вимог законів та інших нормативно-правових актів з охорони праці, розділу «Охорона праці» колективного договору та актів з охорони праці, що діють в межах банку.

ü Інформування та надання роз'яснень працівникам банку з питань охорони праці.

Робота служби охорони праці банку повинна здійснюватись відповідно до плану роботи та графіків обстежень, затверджених керівництвом банку.

Робочі місця працівників служби охорони праці розміщуються в окремому приміщенні, забезпечуються належною оргтехнікою, технічними засобами зв'язку.

Для проведення навчання, інструктажів, семінарів, лекцій, виставок тощо створюється кабінет з охорони праці.

Керівництво банку забезпечує стимулювання ефективної роботи працівників служби охорони праці.

Працівники служби охорони праці не можуть залучатися до виконання функцій, не передбачених Законом України «Про охорону праці» та Положенням.

Служба охорони праці взаємодіє з іншими структурними підрозділами, службами, фахівцями банку та представниками профспілки.

Працівники, під час прийняття на роботу та періодично, проходять інструктажі з питань охорони праці, надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також з правил поведінки та дій при виникненні аварійних ситуацій, пожеж і стихійних лих. Служба охорони праці проводить інструктажі залежно від характеру та часу проведення, а саме вступний (при прийнятті на роботу), первинний (проводиться до початку роботи, безпосередньо на робочому місці), повторний (проводиться на робочому місці з урахуванням конкретних умов праці), позаплановий (при введенні в дію нових нормативно-правових актів) та цільовий (при ліквідації аварій чи стихійного лиха).

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)