АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 8. Класичні методи вивчення документів

Читайте также:
  1. A. Учебно-методическое обеспечение самостоятельной работы студентов
  2. I. МЕТА І ЗАДАЧІ ВИВЧЕННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
  3. I.Организационно – методический раздел
  4. II Методика виконання курсової роботи.
  5. II. Підготовка до вивчення нового матеріалу.
  6. II. ПОРЯДОК И МЕТОДИКА ПРОВЕДЕНИЯ ЭКЗАМЕНА
  7. II. Прийняття документів від заявників
  8. II. Учебно-методический блок
  9. II. Учебно-методический блок
  10. III. Вивчення нового матеріалу.
  11. III. Методика расчета эффективности электрофильтра.
  12. III. Підготовка до вивчення нового матеріалу.

 

Види методів. Історичний метод. Літературний метод. Психологічний метод. Юридичний метод. Соціологічний метод. Лінгвістичний метод. Використання методів у практичній діяльності спеціаліста з інформаційно-аналітичної діяльності. Контент-аналіз. Об’єктивний підрахунок при застосуванні контент-аналізу. Якісна та інтерпретативна версія контент-аналізу. Можливості контент-аналізу. Теми, придатні для контент-аналізу. Вимірювання і кодування. Одиниці аналізу. Що і як вимірюється за допомогою контент-аналізу? Частота, спрямованість, інтенсивність та простір. Кодування, обґрунтованість та надійність. Маніфестне (відкрите, явне) кодування. Латентне кодування. Надійність відтворення інформації кодувальниками. Проведення дослідження засобами контент-аналізу. Формулювання проблеми. Одиниці аналізу. Вибірка. Підготовка запитань для латентного кодування статей при вивченні лідерської ролі. Висновки.

 

Тема 9. Фіксація інформації

 

Види фіксації інформації. Тези. Основні, прості та складні тези. Використання їх на практиці. Тези-цитати. Застосування тез-цитат на практиці. Плани, чернетки і тези. Використання їх на практиці. Конспекти. Варіанти ведення конспектів. Плановий конспект. Текстуальний конспект. Вільний конспект. Тематичний конспект. Реферати. Відмінність реферативних записів від всіх інших. У яких випадках застосовується той чи інший вид фіксації інформації? Використання технічних засобів при фіксації інформації. Довідково-інформаційні центри та їх значення для спеціаліста в галузі інформаційно-аналітичної діяльності.

 

Тема 10. Правила ведення записів при фіксації інформації

 

Правила як порядок фіксації інформації. Основні вимоги до ведення записів. Раціональне використання сторінки при записуванні інформації. Раціональне неоднорідність записів. Інтервали між рядками. Використання інструмента для ведення записів. Датування записів. Виділення записів. Прийоми виділення записів. Абзацні відступи як засіб визначення мікротем. Пробільні рядки як засіб відокремлення певних тем. Нумерування тез. Підкреслювання і підкреслювання та їх використанні. Ключові слова. Віхи. Рамки. Багатоколірні нотатки. Вимоги до ведення записів. Використання заголовних листів. Посилання. Власні думки щодо тієї чи іншої інформації. Використання поля при веденні записів. Посильні сторінки. Пошукові підкреслювання. Зошитові лоції. Нумерація сторінок. Використання тих чи інших видів записів на практиці.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)