АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Сутність та класифікація попиту

Читайте также:
  1. Heraeus. Відсутність філій таких компаній в Україні стримує вільний
  2. Аналіз попиту
  3. Б) за умови нееластичного попиту
  4. Банківські операції, їх класифікація
  5. Банківські ресурси, їх види та класифікація
  6. В експерименті у жаби було зруйновано гіпофіз. Внаслідок цього через деякий час її шкіра посвітлішала. Відсутність якого гормону викликала таку реакцію шкірного покриву?
  7. Валюта, валютні цінності, класифікація валют.
  8. Взаємодія попиту і пропозиції. Ринкова рівновага та механізм її досягнення
  9. Виборчий процес: сутність, засади, етапи суб’єкти.
  10. Види економічної інформації та її класифікація
  11. Види жорсткості та лужності води. Їх класифікація та визначення. Технічні параметри.
  12. Види та класифікація банків.Банківські групи

Попит - побаж-я споживачів з урахув-ям їхньої купівел-ої спромож-і. Види попиту: 1)негативний - покупець може, але не хоче купувати товару, бо ставиться до нього негат-но (низька якість). 2)нульовий - покупець може купити, але не купує товару, бо байдужий до нього або взагалі не знає про нього.3)що постійно зменш-я- обсяги закупівель спадають (утрата ринкової привабливості). 4)непост-ий (сезонний) - обсяги закупівель товару колив-я протягом року. 5)креативний - попит на товари, яких нема на ринку. 6)латентний (що зародж-я) - попит, що виявл-я тільки у вигляді запитів або незначної кількості закупівель. 7)повноцінний - досить високий з погляду комерц-ої вигоди продавця. 8)оманливий- повноцінний у короткий проміжок часу, але такий, що не має перспектив. 9)ажіотажний - досить високий, але штучно створений і тому нетривалий. 10)небажаний - на товари, небажані з етичних міркув-ь або соц-их стандартів сусп-ва. 11)повсякденний - постійні обсяги продажу за короткі проміжки часу (день). 12)особливий - на унікальні товари. 13)інфляційний - на товари, які купують для збереж-я грошей від знецін-я.

3.Сутн-ь та визнач-я поняття "М-г"

1) М-г - процес вивч-я і формув-я споживчих запитів і переваг, а також викор-я всіх ресурсів і потенціалу фірми для їх задовол-я з ураху­в-ям отримання прибутку і для особистої потреби споживачів (Котлер). 2) На макрорівні М-г виступ у ролі інструменту формув-я ринкового середов-а. На мікрорівні-як інструмент упровадж-я підпр-ва у ринкове середовище, що форм-я, і є засобом, який забезпечує залуч-я інвестицій (Браверман). 3) М-г-система взаємопов’яз-их дій щодо планув-я та втіл-я в життя задуму, ціноутвор-я, просув-я та розподілу ідей, товарів і послуг завдяки обміну, що задовольняє потреби (Амер-а асоціація М-у). 4) М-г – передбач-я, управл-я і задовол-я попиту на товари, послуги, організації, людей, території та ідеї шляхом обміну (Єванс). 5) М-г одночасно філософія бізнесу й активний процес. Соц-ий процес, спрямований на задовол-я потреб і побажань людей та організацій шляхом забезпеч-я вільного конкурентного обміну товарами і послугами, які представл-ь цінність для покупця (Ламбен). 6) М-г - сума всіх дій в рамках політики товарообігу з метою створ-я, підтрим-я і розшир-я ринку (Швальбе).

4.Об¢єкти і суб'єкти М-гу: сутн-ь і характ-ка

Об’єкти М-у: 1)Споживачі (цільові покупці); 2)Конкуренти; 3)М-ві посередники - фірми, що доп-ь компанії у просув-і, збуті й розповсюдж-і її товарів серед клієнтів (до них належ: торгові посередники, фірми-спеціал-и з організ-ії руху товарів, агентства, що надають М-ві послуги, кредитно-фін-ві установи). Суб'єкти М-гу – підпр-ва, організації чи окремі особи між якими існують М-ві зв'язки. Суб’єкти М-гу: 1)Продуцент або обслугов-а організ-ія (компанія або людина, які випуск-ь товари або надають послуги); 2)Оптова торгівля (організація або люди, які придба­ють продукцію для перепродажу її роздрібній торгівлі і (або) пром-им організаціям та комерційним підпр-вам); 3)Роздрібна торгівля (організ-ія або люди, діяльність котрих пов’язана з продажем товарів та послуг кінц-им споживачам); 4)Спеціалісти та спеціаліз-і М-ві фірми (організації або люди, які спеціаліз-я на конкретних М-вих функціях); 5)Вир-чі споживачі (організації, люди, які при­дбають товари або послуги для викор-ня у своїй діяльності); 6)Кінцеві споживачі (родина або людина, які купують товари (послуги) для особистого, сімейного або домаш-о спожив-я).

 

 

12.Тенденції розвитку сучасного маркетингу (М-у):

1)Збільш-я витрат пром-, торгов- і сервісних підпр-тв на М-г; 2)Розшир-я і покращ-я М-ої інфраструктури (розв-ок М-их досліджень, рекламних агентств, систем інформації, розподілу, навчальних і тренінгових центрів); 3)Технічне удосконал-я М-у(ЕОМ, діалогові взаємовідн-и з клієнтами, партнерами по бізнесу, кредитні і чекові системи, матем-е забезпеч-я); 4)Підвищ-я ролі "м’яких чинників" успіху (підпр-цька культура, культура М-у); 5)Зміна цільової орієнтації (визнач-я цільових груп з урахув-ям нового вікового складу насел-я); 6)Проникн-я М-у в нові галузі (держ установи, пошта, залізниця, організ-ії культури, центри інозем-о туризму, політичні партії).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)