АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИСНОВОК ЕКСПЕРТА

Читайте также:
  1. IX. ВИСНОВОК
  2. ВИСНОВОК
  3. Висновок
  4. ВИСНОВОК
  5. Висновок
  6. ВИСНОВОК
  7. Висновок
  8. Висновок
  9. Висновок
  10. Висновок
  11. Висновок
  12. Висновок

 

15.12.2012. м. Львів № 155/144-Е

 

 

Заступник начальника Львівського обласного бюро судово-медичної експертизи кандидат медичних наук, доцент В.Г. Бурко на підставі постанови про призначення судово-медичної експертизи, винесеної 03.12.2012 року слідчим слідчого відділу Косівського РВ ГУМВС України у Львівській області Івановим А.А. у досудовому розслідуванні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №01-000001 від 20.11.2012 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.152 КК України, провів судово-медичну експертизу.

З правами та обов’язками експерта, передбаченими ст. 69 КПК України ознайомлений. За відмову або ухилення від дачі висновку експерта або за дачу завідомо неправдивого висновку експерта чи за розголошення даних досудового розслідування експерт несе відповідальність за ст.ст. 384, 385, 387 КК України.

Підпис В.Г. Бурко

 

Експертиза розпочата: 01.12.2012.

Експертиза закінчена: 15.12.2012.

 

Перед експертом поставлені питання (питання наведені в редакції слідчого):

1) Чи є на тілі потерпілої Зеленько Оксани Петрівни тілесні ушкодження, а якщо є, то яким є механізм їх спричинення; локалізація; давність спричинення; ступінь тяжкості?

2) Чи є в області піхви потерпілої пошкодження?

3) Чи є характерними ушкодження, виявлені у потерпілої Зеленько О.П. для насильницьких статевих зносин?

4) Чи могли тілесні ушкодження, виявлені у потерпілої, утворитися за обставин, зазначених у цій постанові?

 

Обставини події (відомі з постанови слідчого про призначення експертизи): «20 листопада 2012 року біля 13.00 год. Павлов Микола Іванович на дорозі, що між присілками «Буковець» та «Прокірець», що в с. Космач Косівського району Львівської області, зустрів Зеленько Оксану Петрівну, де запропонував їй вступити в статеві зносини. Від такої пропозиції Зеленько О.П. відмовилась, після чого Павлов М.І. став наносити удари кулаками рук по тілу останньої. Від отриманих ударів потерпіла впала в кювет, а Павлов М.І., продовжуючи свої протиправні дії, підійшов до Зеленько О.П. та знову став наносити тілесні удари кулаками і зривати із неї одяг. Після цього Павлов М.І. зґвалтував Зеленько О.П., тобто вступив у статеві зносини із останньою проти її волі».

 

На дослідження представлено потерпілу Зеленько Оксану Петрівну.

 

При проведенні експертного дослідження використовувалися наступні інформаційні джерела:

1. Судово-експертна діяльність. Довідник для експертів, Київ, 2002.

2. Практичний посібник для працівників органів досудового слідства та експертних підрозділів з питань призначення і проведення судової експертизи. /за заг. ред. П.В. Коляди. - К.:УВПД ГШ МВС України, 2009. – 526 с.

 

ДОСЛІДЖЕННЯ:

На верхній та нижній губі Зеленько О.П. наявні садна розміром 1,0 х 1,0 см та травматичний набряк м’яких тканин, синці та садна в ділянках правого плечового суглобу розміром 1,5 х 1,0см, лівого ліктьового суглобу, правого та лівого колінних суглобів та гомілок, крововилив в ділянці шиї, чисельні садна лобної ділянки, носа, правої виличної ділянки, правої щоки, підборіддя, правого та лівого ліктьових суглобів, правого передпліччя, правого променево-зап’ястного суглобу, правої та лівої китиці, лівого передпліччя, грудної клітки та поперекової ділянки, живота, синці в ділянках правого та лівого плечей, правого передпліччя, лівого плечового суглобу, лівого стегна, правої та лівої молочної залози.

Правильної статури. Задовільного харчування. Зовнішні статеві органи розвинені правильно за жіночим типом. Волосся на лобку збрите. Великі статеві губи прикривають малі і вхід у піхву. Слизова передодня піхви блідо-рожева. Виділень із статевої щілини немає. Дівоча пліва у вигляді міртовідних сосочків. Яких ушкоджень в області зовнішніх статевих органів немає.

 

ВИСНОВКИ:

1. На тілі потерпілої Зеленько Оксани Петрівни є тілесні ушкодження у вигляді саден на верхній та нижній губі та травматичний набряк м’яких тканин, синці та садна в ділянках правого плечового суглобу, лівого ліктьового суглобу, правого та лівого колінних суглобів та гомілок, крововилив в ділянці шиї, чисельні садна лобної ділянки, носа, правої виличної ділянки, правої щоки, підборіддя, правого та лівого ліктьових суглобів, правого передпліччя, правого променево-зап’ястного суглобу, правої та лівої китиці, лівого передпліччя, грудної клітки та поперекової ділянки, живота, синці в ділянках правого та лівого плечей, правого передпліччя, лівого плечового суглобу, лівого стегна, правої та лівої молочної залози, що є легкими тілесними ушкодженнями, які не потягнули за собою короткочасного розладу здоров’я.

2. В області піхви потерпілої тілесних ушкоджень немає.

3. Ушкодження, виявлені у потерпілої Зеленько О.П., є характерними для насильницьких статевих зносин.

4. Тілесні ушкодження, виявлені у потерпілої, могли утворитися за обставин, зазначених у постанові про призначення експертизи.

 

 

Судмедексперт підпис В.Г. Бурко

Печатка

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)