АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Оснащення лог. Каб

Читайте также:
  1. Арт-терапевтичний кабінет і його оснащення
  2. Вибір устаткування і засобів технологічного оснащення операцій
  3. ОСНАЩЕННЯ РОБОЧОГО МІСЦЯ
  4. Та технічного переоснащення діючих підприємств

Принцип системності

Принцип комплексності

Принцип розвитку

Онтогенетический принцип

5. Принцип симптоматики порушення

Принцип обхідного шляху

7. загальнодидактичні принципи:

Методи логопедії як науки можна умовно розділити на 4 групи:

v організаційні методи

Г? порівняльний

Г? лонгітеодінальний (динаміка)

Г? комплексний

v емпіричні методи

Г? обсерваційні (спостереження)

Г? експериментальні (

- лабораторний, природний формує чи психолого-педагогічний експеримент

- псіхологодіагностіческій (тести, анкети, бесіди, інтерв'ю)

Формування мовлення в процесі онтогенетичного розвитку дитини

Всі мовленнєвий розвиток дитини умовно можна розділити на п'ять етапів:

Перший предречевой період першого року життя характеризується підготовкою дихальної системи до реалізації голосових реакцій; «гуління», освітаголосових недиференційованих гортанних, глоткових, ротових, губних шумів і окремих невизначених мовних звуків, лепет, як первинна форма мовного потоку, що складається з недиференційованих голосових звуків, викликаних наслідуванням. Це відбувається з 3 до 6 місяців.

Другий період - освіта мовних звуків у віці 6 місяців і синтез складів; опосередкування ними зовнішніх подразників; у віці 9-12 місяців відбувається синтез складових двухчленное ланцюгів та їх автоматизація; освіту в кінці першого року життя перших 5-10 слів, на другому році життя - збагачення словами і вимова найпростіших мовних шаблонів.

Третій період - третій рік життя: збагачення словникового фонду до 500 слів і більше; освіта і автоматизація численних мовних шаблонів; вдосконалення вимови окремих слів і мовних шаблонів.

Четвертий період - четвертий рік життя. У цей період відбувається збагачення словникового фонду до 1000 слів і більше; мовні кайдани подовжуються й ускладнюються, кількість слів у мовних шаблонах досягає 9-10; мовні кайдани вимовляються посилено голосно, що сприяє зміцненню мовних стереотипів, вимова слів частішає, в побудові шаблонів діти вперше починають використовувати речення.

П'ятий період - п'ятий рік життя. У цьому періоді онтогенетичного розвитку мовної функції відбувається подальше збагачення словникового фонду, виробляється регулювання гучності вимови слів, і побудова фраз із залученням підрядних речень стає більш правильним і досконалим.

Оснащення лог. Каб.

Логопедичний кабінет може бути оснащений:

Посібниками та матеріалами:

- для розвитку мислення, пам’яті, уваги, уявлення, фантазії, тонкої моторики, фізіологічного дихання, звуковимови;

- для навчання грамоті; попередження й подолання дисграфії та дислексії; формування лексики, граматичного строю мовлення, зв’язного мовлення та ін.

Систематизованим ілюстративним матеріалом, який відповідає лексичним темам:

- предметні, сюжетні малюнки, серії картинок, картинки з діями та ін.

Картотекою:

- словесних, пальчикових ігор, ігор на розвиток комунікативних здібностей, віршів, загадок, чистомовок, скоромовок, текстів для автоматизації звуків та ін.

Розвивальним матеріалом:

- криптограми, анаграми, ребуси, шаради, головоломки та ін.

Матеріалами дитячої мовленнєвої творчості:

- оповідання, історії, журнали, казки, вірші та ін.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)