АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні рекомендації. У першому питанні необхідно дати поняття, юридичну характеристику, істотні умови договору постачання

Читайте также:
  1. VI. Методичні вказівки до виконання курсової роботи.
  2. ЗАВДАННЯ 2. Уважно вивчіть методичні рекомендації стосовно створення завдання на виконання друку документів на мережному принт-сервері.
  3. Загальні вимоги та методичні рекомендації щодо виконання дипломних робіт, видання четверте, доповнене. – Дніпропетровськ: ДДФА, 2012. – 53 с.
  4. Загальні методичні вказівки
  5. Загальні методичні вказівки
  6. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  7. Загальні методичні рекомендації
  8. Загальні методичні рекомендації щодо вивчення дисципліни
  9. ЗАГАЛЬНІ____МЕТОДИЧНІ___ВКАЗІВКИ.
  10. І. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ
  11. І. Загальні методичні рекомендації по вивченню дисципліни.
  12. ІV. Методичні вказівки.

У першому питанні необхідно дати поняття, юридичну характеристику, істотні умови договору постачання, розкрити його сутність, значення і сфери застосування.

Друге питання вимагає розкриття специфічних особливостей порядку укладення договору постачання з урахуванням його значення і сфери застосування (в т.ч. особливостей порядку укладення договору постачання для задоволення державних потреб, контрактації).

В третьому питанні вказати випадки порушення сторонами умов договору постачання і правові наслідки їх порушення. Навести приклади з практики розгляду справ судами щодо постачання продукції для здійснення підприємницької діяльності.

 

Нормативні акти і література:

1. Конституція України. Прийнята на 5 сесій ВРУ 28 червня. 1996р. / ВВРУ - № 30 – с. 141.

2. Цивільний кодекс України. К., 2003.

3. Коментар Цивільного кодексу України. За ред. Довгерта А.С. Х., «Одіссей», 2005.

4. Про деякі питання практики вирішення господарських суперечок, пов'язаних з прийманням продукції і товарів за кількістю і якістю. /Роз’ясн. ВАСУ від 12.10.93.

5. Цивільне право України. За ред. Дзера О. Ст. У 2-х ч., К.,2004.

6. Гончарова Н. Нове законодавство: договір постачання і відповідальність. /Господарство і право. № 7, 1996.

7. Саніахметова Н.А., Харітонов Є. Цивільне право України. «Одіссей», 2004.

8. М.І. Панченко Цивільне право України. К., 2005.

Тема 16. Договір дарування. Пожертвування.

Приблизний план.

1. Поняття, особливості і правове регулювання договору дарування.

2. Зміст договору дарування. Розірвання договору дарування.

3. Пожертвування як різновид договору дарування.

Методичні рекомендації.

Перше питання необхідно почати з поняття, юридичної характеристики, істотних умов договору дарування та його значення. Охарактеризувати предмет договору дарування, вказати сторони, їх права і обов'язки, форму, момент укладення.

У другому питанні розглянути правове положення сторін в договорі дарування, випадки порушення прав і обов'язків, особливості цивільно-правової відповідальності, підстави і порядок розірвання договору дарування.

В третьому питанні розкрити і дати характеристику договору пожертвування як різновиду договору дарування: його предмет, особливості та зміст. Навести приклади з практики.

Нормативні акти і література:

1. Конституція України. Прийнята на 5 сесій ВРУ 28 червня. 1996р. / ВВРУ - № 30 – с. 141.

2. Цивільний кодекс України. К., 2003.

3. Коментар Цивільного кодексу України. За ред. Довгерта А.С. Х., «Одіссей», 2005.

4. Цивільне право України. О.В. Дзера, в 2-х ч., К., 2004.

5. Саніахметова Н.А., Харитонов Є. Цивільне право України. «Одіссей», 2004.

6. М.І. Панченко Цивільне право України. К., 2005.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)