АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВСТУПНА ТЕМА

Читайте также:
  1. Американская глобальная система.
  2. Банки и банковская система. Центральный банк, его функции
  3. БАНКІВСЬКА СИСТЕМА. ВИДИ БАНКІВ ТА ЇХ ФУНКЦІЇ. АКТИВИ ТА ПАСИВИ ЦЕНТРАЛЬНОГО БАНКУ
  4. Банковская система.
  5. Британская колониальная система.
  6. Восточная 7-ми чакровая энергетическая система.
  7. Дайте определение понятия “политическая сфера общества”, функционирующая как система. Каковы ее отличительные характеристики?
  8. Двигательный аппарат человека как биомеханическая система.
  9. ДЕНЕЖНАЯ СИСТЕМА. МЕЖДУНАРОДНЫЕ ВАЛЮТНЫЕ СИСТЕМЫ
  10. Денежный рынок. Банковская система. Денежно-кредитное регулирование. Налогово-бюджетная политика
  11. Дыхательная система.

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

В.Г.Трегуб

 

АВТОМАТИЗАЦІЯ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ

 

конспект лекцій для студентів напряму 0925

“Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології”

заочної форми навчання

 

  Схвалено на засіданні кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Протокол № 8 від 31.03.2007 р.

 

Київ НУХТ 2007

 

Трегуб В.Г. Автоматизація технологічних процесів: Курс лекцій для студентів напряму 0925 “Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології” заочн. форми навчання – К.: НУХТ, 2007. – 42 с.

 

Рецензент Ю.Б. Беляєв, д-р техн. наук

 

В.Г. Трегуб, д-р техн. наук

 

Ó В.Г. Трегуб, 2007

Ó НУХТ, 2007

ВСТУП

Дисципліна «Автоматизація технологічних процесів» (АТП) належить до дисциплін заключної теоретично-професійної та професійно-практичної підго-товки (ТПП) бакалаврів напряму «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», що дають студентам уявлення про структуру та принципи побу-дови автоматичних і автоматизованих систем керування технологічними про-цесами, охоплюючи у разі необхідності деякі з основних напрямів науково-до-слідних робіт зі створенням таких систем. Її викладають паралельно з іншими дисциплінами ТПП («Автоматизація бізнес-процесів», «Основи проектування систем автоматизації» тощо), причому базою для їх є дисципліни початкової теоретично-професійної та базової професійної підготовки: «Теорія автомати-чного керування», «Виробничі процеси та обладнання об’єктів автоматизації», «Основи комп’ютерно-інтегрованого керування»,«Метрологія, технологічні ви-мірювання та прилади», «Технічні засоби автоматизації» тощо.

Таким чином, предмет вивчення дисципліни «Автоматизація технологіч-них процесів» для студентів напряму 0925 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» складають:

* класифікація, розвиток та структура систем автоматизації неперервних та періодичних технологічних процесів;

* системи стабілізації і оптимізації неперервних технологічних процесів та методи їх настроювання;

* системи автоматизації і оптимізації періодичних технологічних процесів;

* особливості використання регуляторів в мікропроцесорних систем авто-матизації.

Мета вивчення дисципліни полягає в підготовці студента до самостійного роз-в’язання теоретичніх та прикладних задач автоматизації технологічних про-цесів в харчовій промисловості з використанням сучасних технічних засобів і, насамперед, мікропроцесорних контролерів.

Завданням вивчення дисципліни є оволодіння студентами знань про:

· загальну тенденцію та проблеми автоматизації технологічних процесів галузі як неперервних, так і періодичних;

· структури та функції систем автоматизації технологічних процесів;

· основні схеми автоматизації типових об’єктів автоматизації;

а також набуття студентами умінь:

· проводити аналіз технологічного процеса як об’єкта управління і виби-рати функціональну схему автоматизації;

· проводити аналіз та розрахунок автоматичних систем регулювання та управління для конкретних об’єктів;

· розробляти алгоритми контроля і управління для конкретних техноло-гічних об’єктів, включаючи і алгоритми оптимального управління.

Для успішного засвоєння цієї дисципліни необхідні знання з попередніх дисциплін з якими вона пов’язана: «Вища математика», «Теорія ймовірності та випадкові процеси», «Числові методи і моделювання на ЕОМ», «Алгорит-мізація і програмування», «Комп’ютерна техніка і організація обчислювальних робіт», «Мікропроцесорна техніка», «Теорія автоматичного керування», «Мет-рологія, технологічні вимірювання та прилади», «Технічні засоби автоматиза-ції», «Виробничі процеси та обладнання об’єктів автоматизації».

Засвоєні при вивченні цієї дисципліни знання та вміння використовуються студентами при вивченні дисциплін «Основи проектування систем автомати-зації» і «Інелектуальні системи» та здачі державного іспиту.

ВСТУПНА ТЕМА.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)