АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні біологічні властивості вітаміноподібних речовин

Читайте также:
  1. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  2. IV. Основні напрями реалізації Національної стратегії
  3. АВТОМАТИЗАЦІЯ УСТАНОВКИ ДЛЯ ОТРИМАННЯ РЕЧОВИНИ МЕТОДОМ ЗМІШУВАННЯ
  4. Бази даних. Основні відомості
  5. Біологічний кругообіг речовин.
  6. БІОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПРОМЕНЕВОЇ ТЕРАПІЇ
  7. Біологічні фактори
  8. Біологічні фактори небезпеки
  9. Біотехнічні заходи.Основні її задачи
  10. БНМ 4.1.6. Магнітні властивості речовини
  11. БПМ 2.3.7. Питома теплоємність речовини
  12. Будова і властивості напівпровідників

 

Біофлавоноїди – захист клітин серця, печінки і мозку; профілактика тромбоутворення; антиоксидантна дія; антиалергічна дія; зміцнення кісток.

Фітостеріни – зниження рівня холестерину.

Бета-каротин – протипухлинна дія; антиоксидантна дія.

Холін – поліпшення розумової діяльності; захист печінки (в т.ч. при алкогольному ураженні).

Інозит – регуляція жирового обміну і профілактика ожиріння; регуляція жирового обміну і профілактика цукрового діабету.

Нуклеотіди – незамінні речовини для всіх процесів синтезу і клітинного оновлення.

Поліненасичені жирні кислоти – профілактика тромбоутворення; зниження рівня холестерину; зниження артеріального тиску; регуляція ритму серця; антиалергічна дія.

Інулін – регуляція вуглеводного обміну; нормалізація кишкової мікрофлори; зниження рівня холестерину.

Фосфоліпіди – поліпшення діяльності мозку; захист клітин печінки; зниження рівня холестерину.

Існує декілька основних причин розлагодження індивідуальних біоритмів. Це і порушення режиму дня, і відсутність регулярної фізичної активності, і надмірне використання психостимуляторів (наприклад, чай і кава), і часті ділові поїздки, і багато інших «атрибутів» сучасного життя. Проте особливе місце серед цих причин посідає проблема неповноцінного живлення, оскільки вона стосується більшості з нас. І тут ми знову повертаємося до значення вітамінів, мікроелементів і біологічно активних речовин їжі. Річ у тому, що правильне чергування біоритмів і повноцінна життєдіяльність нашого організму залежать не тільки від надходження білків, жирів і вуглеводів, що є основними будівельними і енергетичними матеріалами, але і від щоденного надходження разом з їжею великої кількості регуляторних речовин, до яких відносяться вітаміни, вітаміноподібні речовини, мікроелементи і багато інших біологічно активних компонентів їжі.

Якщо в організмі існує хронічний дефіцит цих незамінних речовин, виникає конфліктна ситуація. Біологічні ритми вступають в свою активну фазу, що вимагає від організму активної роботи, а то й просто не може впоратися з підвищеним навантаженням через дефіцит вітамінів, що регулюють роботу серцево-судинної або, наприклад, м'язової системи. Або, навпаки, відповідно до фази релаксації біоритмів всі органи і системи людини мають відпочивати, але справжнього розслаблення не відбувається, оскільки клітини організму постійно посилають тривожні сигнали про дефіцит вітамінів або мінеральні речовини.

Зовсім не дивно, що в цій ситуації відбувається швидке розлагодження біологічних ритмів. Вдень людина відчуває себе втомленою і непрацездатною, а вночі не може повноцінно виспатися. Погодьтеся, багато хто з нас відчував це взимку і навесні, коли понад усе виявляється гіповітаміноз. Навпаки, люди, які постійно вживають вітамінно-мінеральні препарати, набагато легше переносять ситуації, пов'язані з порушенням біоритмів. В цьому випадку вітаміни і мікроелементи підвищують стійкість організму і його здатність до швидкого самовідновлення.

З метою профілактики біоритмологічних порушень фахівці рекомендують комплексні препарати, що містять всі необхідні вітаміни, мікроелементи, а також більшість вітаміноподібних речовин. При цьому бажано, щоб ці препарати були двофазними, тобто складалися з уранішнього і вечірнього комплексів. Така форма найбільшою мірою дозволяє врахувати структуру біоритмів людини.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)