АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методика розрахунку біоритмів

Читайте также:
  1. II Методика виконання курсової роботи.
  2. II. ПОРЯДОК И МЕТОДИКА ПРОВЕДЕНИЯ ЭКЗАМЕНА
  3. III. Методика расчета эффективности электрофильтра.
  4. АДАПТИВНЫЕ ПРОЦЕССЫ В СОЦИАЛЬНОЙ РАБОТЕ И МЕТОДИКА ИХ РЕГУЛИРОВАНИЯ
  5. Алгоритм розрахунку
  6. Ампутационный метод. Показания, методика.
  7. Ароматерапия — эстетическая методика. Чувство меры – признак высокого вкуса.
  8. Валовий національний продукт та способи йогорозрахунку
  9. Вихідні дані для розрахунку змін щодо удосконалення чинного економічного стану підприємства
  10. Вихідні дані для розрахунку рівнів звукового тиску на території
  11. Вихідні данні для розрахунку функціональних залежності
  12. Влажный воздух. i – d диаграмма и процессы в ней. Сухие и мокрые воздухоохладители. Методика расчета.

 

Для розрахунку власних біоритмів слід визначити кількість прожитих днів на певну дату, починаючи з дня народження. Потім загальну чисельність прожитих днів треба поділити на тривалість періодів фізичного, емоційного і інтелектуального циклів (23, 28, 33). Цим самим ми «ловимо» кінець синусоїди і визначаємо, який день кожного циклу відповідає потрібній даті [7].

Людина з дня народження знаходиться в трьох біологічних ритмах: фізичному, емоційному і інтелектуальному.

· Фізичний цикл дорівнює 23 дням. Він визначає енергію людини, її силу, витривалість, координацію руху.

· Емоційний цикл дорівнює 28 дням і обумовлює стан нервової системи і настрій.

· Інтелектуальний цикл (33 дні) визначає творчу здатність особи.

Далі будується календарний графік біоритмів (рис. 1).

 

 

Рис. 1. Синусоїди біоритмів

 

Будь-який з циклів складається з двох напівперіодів: позитивного і негативного.

· Протягом першої половини фізичного циклу людина енергійна і досягає кращих результатів в своїй діяльності; у другій половині циклу енергійність поступається лінності.

· У першій половині емоційного циклу людина весела, агресивна, оптимістична, переоцінює свої можливості, в другій половині – дратівлива, легко збудлива, недооцінює свої можливості, песимістична, все критично аналізує.

· Перша половина інтелектуального циклу характеризується творчою активністю, людину супроводжують успіх і везіння; у другій половині відбувається творчий спад.

При розрахунку досить округляти числа до десятих часток дробу. Відштовхуючись від точної дати народження, порахуйте, скільки днів ви прожили: 365 днів в році помножте на кількість прожитих років, виключаючи високосні; число високосних років помножте на 366 днів; обидва добутки підсумовуйте.

Поділіть кількість прожитих днів на 23 (фізичний цикл) – ви отримаєте число із залишком після цілого. Наприклад, якщо залишок дорівнює 20, це означає, що йде 20-й день фізичного циклу, тобто друга половина циклу, несприятлива. Так само розрахуйте емоційний і інтелектуальний цикли.

У році буде приблизно шість днів, коли співпадають початкові фази двох циклів – це важкі дні. І приблизно один раз в році всі три цикли на нулі – це теж дуже поганий день.

Дні, коли графіки біоритмів перетинають горизонтальну лінію в центрі графіка («нульові» дні), є критичними. За статистикою на ці дні припадає більш за все нещасних випадків, аварій, в ці дні спостерігаються емоційні спади, психічні зриви.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)