АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Святий Боже, святий кріпкий, святий безсмертний, помилуй нас

Читайте также:
  1. Заступи, спаси, помилуй і охорони нас, Боже, Твоєю благодаттю.
  2. Слава Тобі, Христе Боже, надіє наша, слава Тобі.

Тропар: (глас 4) Різдво Твоє, Христе Боже наш,* засвітило світові світло розуміння:* в ньому бо ті, що звіздам служили, від звізди навчилися* поклонятися Тобі – Сонцю правди,* і пізнавати Тебе – Схід з висоти.* Господи, слава Тобі.

 

Єктенія усильного благання

Диякон: Пом и́ луй нас, Боже, по вел и́ кій м и́ лості Твоїй, молимось Тобі, в и́ слухай і пом и́ луй.

Хор, на кожне прошення: Господи, пом ил уй (3).

Ще молимось за святішого вселенського Архиєрея ( ім'я) Папу Р и́ мського, і за блаженнішого Патріарха нашого ( ім'я), і за преосвященнішого Архиєпископа і Митрополита нашого Кир ( ім'я), боголюб и́ вого Єп и́ скопа нашого Кир ( ім'я) [і за всечесніших отців наших, Архимандр и́ та (ім'я), Ігумена (ім'я) ], за тих, що служать і послуж и́ ли у святому храмі цьому [у святій об и́ телі цій], і за отців наших духовних, і всю во Христі братію нашу.

Ще молимось за предстоячих людей, що очікують від Тебе вел и́ кої і багатої м и́ лости, за тих, що творять нам м и́ лостиню, і за всіх православних християн.

Священик: Бо милостивий і чоловіколюбець Бог єси, і Тобі славу возсилаємо, Отцю́, і С и́ ну, і Святому Духові, н и́ ні і повсякчас, і на віки вічні.

Хор: Амінь.

 

Прохальна єктенія

Диякон: Сповнім ранішню молитву нашу Господеві.

Хор: Господи, пом ил уй.

Заступ и́, спас и́, пом и́ луй і охорон и́ нас, Боже, Твоєю благодаттю.

Хор: Господи, пом ил уй.

Ранку всього звершеного, святого, мирного й безгрішного у Господа просім.

Хор, на кожне прошення: Подай, Господи.

Ангела миру, вірного наставника, хоронителя душ і тілес наших у Господа просім.

Прощення й відпущення гріхів і прогрішень наших у Господа просім.

Доброго й пожиточного душам нашим і миру для світу у Господа просім.

Осталий час життя нашого в мирі й покаянні скінчити у Господа просім.

Християнської кончини життя нашого, безболісної, бездоганної, мирної, і доброго одвіту на страшнім судищі Христовім просім.

Пресвяту, пречисту, преблагословенну, славну Владичицю нашу Богородицю і приснодіву Марію, з усіма святими пом’янувши, самі себе, і один одного, і все життя наше Христу Богові віддаймо.

Хор: Тобі, Господи.

Священик: Бо Ти єси Бог милості, щедрот і чоловіколюбія, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні.

Хор: Амінь.

 

Священик: Мир всім.

Хор: І духові твоєму.

Диякон: Голови ваші Господеві приклоніть.

Хор: Тобі, Господи.

Священик тихо читає молитву: Господи святий, ти на висоті живеш і всевидючим оком твоїм споглядаєш на всяке створіння! Перед тобою схилили ми гóлови, душі й тіла, і молимося до тебе, Святий святих: Простягни руку твою невидиму від святого житла твого і благослови всіх нас; а якщо ми де в чому згрішили добровільно чи недобровíльно, як добрий і чоловіколюбний Бог, прости і даруй нам земні й небесні добра твої.

Виголос: Бо до Тебе належить милувати і спасати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні.

Хор: Амінь.

 

Відпуст

Диякон: Премудрість.

Хор: Благослов и.

Священик: Благословенний Христос, Бог наш, завжди, н и́ ні і повсякчас, і на віки вічні.

Хор: Амінь. Утверд и, Боже, святу православну віру на віки вічні.

Священик: Пресвята Богородице, спас и нас.

Хор: Чеснішу від херув и́ мів і незрівнянно славнішу від сераф и́ мів, що без зотління Бога Слово пород и́ ла, сущу Богородицю, тебе величаємо.

Священик: Слава Тобі, Христе Боже, уповання наше, слава Тобі.

Хор: Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь. Господи, пом и́ луй (3). Благослов и́.

Священик: Христос, істинний Бог наш, що народився в вертепі у Вифлеємі Юдейському і дав себе покласти у ясла спасіння нашого ради, молитвами пречистої своєї Матері, святих славних і всехвальних апостолів, преподобних і богоносних отців наших, і всіх святих, помилує і спасе нас, як благий і чоловіколюбець.

Хор: Амінь

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)