АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

По образу Божому створеного і через переступ всього зотлілого та відпалого від кращого божественного життя оновлює премудрий Творець, бо він прославився

Читайте также:
  1. Q.1.1. Прохождение света через кристаллы.
  2. XI. Чему научил меня Бог через зулу
  3. XI. Чему научил меня Бог через Зулу
  4. XI. ЧЕМУ НАУЧИЛ МЕНЯ БОГ ЧЕРЕЗ ЗУЛУ
  5. А Андрей хотел жить, как его «батя»: быть веселым и беспечным, уметь легко шагать через свои годы, обманывать житуху, уметь выкручиваться и не терять бодрость духа и молодость.
  6. А утром вся казарма ахнула: Фархада и еще одного азербайджанца в кочегарке засыпало углем... А еще через день...
  7. Апеляційна скарга на ухвалу слідчого судді розглядається не пізніш як через три дні після її надходження до суду апеляційної інстанції.
  8. Атакуем роутеры через NAT-PMP
  9. Базові компоненти соціального життя
  10. В 1965г. ввёл новую схему - «Крымские связки». Однако через 13 лет от этой схемы пришлось
  11. В вытяжных системах удаляемый воздух возмещается в помещении за счет притока через воздухопроницаемые конструкции, неплотности притвора окон, форточки и фрамуги.
  12. В експерименті у жаби було зруйновано гіпофіз. Внаслідок цього через деякий час її шкіра посвітлішала. Відсутність якого гормону викликала таку реакцію шкірного покриву?

Приспів: Слава, Господи, святому різдву твоєму.

Бачивши Творець загибель людини, яку він створив руками своїми, прихилив небеса і зійшов, воістину воплотившись від божественної чистої Діви, і прийняв усе людське єство, бо він прославився.

Слава, і нині: Мудрість, Слово і Сила, Сущий Син і Сяйво Отця, Христос Бог, применшив себе перед тими, що на небі і на землі, і, ставши людиною, обновив нас, бо він прославився.

Катавасія: Христос народжується – славте!* Христос із небес – зустрічайте!* Христос на землі – бадьортеся!* Співай Господеві, вся земле,* і весело заспівайте, люди,* бо він прославився!

Пісня 3

Ірмос: Споконвічно від Отця народженому нетлінно Синові,* що в останній час безсіменно від Діви тілом народився, Христу Богові, закличмо:* Святий ти, Господи,* що збільшив нашу славу!

Приспів: Слава, Господи, святому різдву твоєму.

Адам, що з пороху був сотворений і став причасником подиху Всевишнього, через жіночий підступ до тління зійшов, а побачивши Христа, від жінки народженого, закликав: Святий ти, Господи, що мене ради стався людиною!

Приспів: Слава, Господи, святому різдву твоєму.

Співобразним тлінному приниженню став ти, Христе, і, прийнявши плоть осквернену, поєднав її з божественним єством; бувши на землі, ти зостався Богом. Святий ти, Господи, що підніс нашу силу!

Слава, і нині: Веселися, Вифлеєме, царю міст Юдових, бо з тебе явно вийшов Христос, - пастир Ізраїля, що на херувимах возсідає, - і підніс нашу силу, коли над усім воцарився.

Катавасія: Споконвічно від Отця народженому нетлінно Синові,* що в останній час безсіменно від Діви тілом народився, Христу Богові, закличмо:* Святий ти, Господи,* що збільшив нашу славу!

 

Мала єктенія

Диякон: Ще і ще в ми́рі Господéві помолíмся.

Хор: Гóсподи, поми́луй.

Заступи́, спаси́, поми́луй і охорони́ нас, Бóже, Твоє́ю благодáттю.

Хор: Гóспод и, поми́луй.

Пресвятý, пречи́сту, преблагословéнну, слáвну Влади́чицю нáшу Богорóдицю і приснодíву Марíю, з усімá святи́ми пом’янýвши, самí себé, і оди́н óдного, і все життя́ нáше Христý Бóгові віддáймо.

Хор: Тобí, Гóсподи.

Священик: Бо Ти єси Бог наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки віків.

Хор: Амінь.

Іпакой: (глас 8) Тобі, Немовляті, що лежало у яслах і зорею волхвів покликало,* небо принесло початок народів,* які здивувалися, побачивши не престіл і скіпетр, а крайню убогість;* бо що бідніше за вертеп, і що смиренніше за пелени?* Але в них засяяло багатство Твого Божества;* Господи, слава Тобі.

Пісня 4

Ірмос: Паростком з Єссеєвого кореня і квітом від нього став ти, Христе,* коли від Діви, хвальний, народився:* від гори, гаєм покритої, прийшов ти, безтілесний і Бог,* тіло прийнявши від тієї, що мужа не знала.* Слава силі твоїй, Господи!

Приспів: Слава, Господи, святому різдву Твоєму.

Тебе, Христе, що з покоління Юдового засяяв, колись Яків провістив як надію народів, бо ти прийшов знищити силу Дамаску і Самарійську велич, перемінюючи їхнє лукавство мірою богоналежною. Слава силі твоїй, Господи!

Приспів: Слава, Господи, святому різдву Твоєму.

Ти сповнив радістю мудреців-звіздарів, яких повчали давні слова волхва Валаама, бо як зоря від Якова засяяв, Владико, і явно прийняв початок народів, які прийшли до тебе. Слава силі твоїй, Господи!

Слава, і нині: Як дощ на руно і як роса на землю, зійшов ти, Христе, в лоно Діви; Ефіопія і Тарсіс, острови Аравійські, Сава і Мідіян, що всією землею володіють, припадають до тебе, Спасе. Слава силі твоїй, Господи!

Катавасія: Паростком з Єссеєвого кореня і квітом від нього став ти, Христе,* коли від Діви, хвальний, народився:* від гори, гаєм покритої, прийшов ти, безтілесний і Бог,* тіло прийнявши від тієї, що мужа не знала.* Слава силі твоїй, Господи!

 

Пісня 5

Ірмос: Як Бог миру й Отець щедрот,* ти послав до нас ангела великої своєї ради,* що спокій подає нам.* Тому ми, наставлені до світла богорозуміння,* з ночі до ранку чуваючи,* славословимо тебе, Чоловіколюбче.

Приспів: Слава, Господи, святому різдву Твоєму.

Ти як раб кесаревому повелінню про перепис підкорився, Христе, і нас від рабства ворога і гріха звільнив; зійшовши до убогості нашої і людиною бувши, цим ти наше тління учасником Божества вчинив.

Слава, і нині: Ось Діва зачала і породила Бога, що став людиною, та й Дівою зосталась, як і сказано було в давнину. Тому оспіваймо її, вірні, як сущу Богородицю, бо через неї ми, грішні, з Богом примирилися.

Катавасія: Як Бог миру й Отець щедрот,* ти послав до нас ангела великої своєї ради,* що спокій подає нам.* Тому ми, наставлені до світла богорозуміння,* з ночі до ранку чуваючи,* славословимо тебе, Чоловіколюбче.

 

Пісня 6

Ірмос: Йону, як дитину,* з утроби своєї викинув морський звір, якого він прийняв;* а Слово Боже, що вселилося в Діві і тіло прийняло,* вийшло з неї,* залишивши її нетлінною.* Само ж бо воно нетлінне,* то й нетлінною- зберегло ту, яка його народила.

Приспів: Слава, Господи, святому різдву Твоєму.

Прийшов із лона воплотившись Христос Бог наш, що його Отець раніш зорі ранньої народив; той, що править пречистими силами, в яслах тваринних возлежить, і пеленами повивається той, що розв’язує численні пута гріхів.

Слава, і нині: Дитя мале, нащадок Адамовий, Син народився і вірним дарований; він бо є Отцем і Начинателем, і Великої ради Посланцем називається. Він – сильний Бог, що утримує у своїй владі все створіння.

Катавасія: Йону, як дитину,* з утроби своєї викинув морський звір, якого він прийняв;* а Слово Боже, що вселилося в Діві і тіло прийняло,* вийшло з неї,* залишивши її нетлінною.* Само ж бо воно нетлінне,* то й нетлінною- зберегло ту, яка його народила.

 

Мала єктенія

Диякон: Ще і ще в ми́рі Господéві помолíмся.

Хор: Гóсподи, поми́луй.

Заступи́, спаси́, поми́луй і охорони́ нас, Бóже, Твоє́ю благодáттю.

Хор: Гóспод и, поми́луй.

Пресвятý, пречи́сту, преблагословéнну, слáвну Влади́чицю нáшу Богорóдицю і приснодíву Марíю, з усімá святи́ми пом’янýвши, самí себé, і оди́н óдного, і все життя́ нáше Христý Бóгові віддáймо.

Хор: Тобí, Гóсподи.

Священик: Бо Ти єси цар миру і Спас душ наших, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки віків.

Хор: Амінь.

 

Кондак: (глас 3) Діва днесь Преістотного родить* і земля вертеп Неприступному приносить.* Ангели з пастирями славословлять,* а волхви зо звіздою подорожують,* бо ради нас родилося Дитя мале – Превічний Бог.

Ікос: Вифлеєм відкрив Едем; прийдіть, щоб побачити споживу, в таїні знайдену; прийдіть, щоб прийняти Те, що всередині вертепа. Там знаходиться корінь ненапоєний, що породжує відпущення; там знаходиться колодязь некопаний, із якого в давнину Давид жадав пити; там Діва, народивши Немовля, припинила спрагу Адама і Давида. Заради цього йдемо туди, де народилося Дитя мале – Превічний Бог.

Пісня 7

Ірмос: Юнаки, що виховані були у побожності,* безбожного наказу не послухались,* ані погроз вогнем не злякалися,* але серед полум'я співали:* Боже батьків, ти благословенний.

Приспів: Слава, Господи, святому різдву Твоєму.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)