АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Короткий огляд можливих моделей по вибраній задачі

Читайте также:
  1. Crown Victoria одна из популярных в США моделей (в полиции, такси, прокате, на вторичном рынке). Производство в Канаде. Дебют модели состоялся в 1978.
  2. I. МЕТА І ЗАДАЧІ ВИВЧЕННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
  3. Беги без оглядки.
  4. Библейская история спрессовывается в короткий интервал времени
  5. Взаємозв’язок моделей
  6. Вибір задачі для моделювання
  7. Визначення земноводних та рептилій і огляд їх фауністичного складу
  8. Визначення птахів і огляд їх фауністичного складу
  9. Визначення риб і огляд їх фауністичного складу
  10. Владимир Набоков. Соглядатай
  11. Воцарилась полнейшая тишина, ни одного звука, даже птички смолкли. Осторожно открыла глаза. Разбойников-ангелов не было. Оглядевшись, я пораженно застыла на месте.
  12. Вправи і задачі

 

Для аналізу системи БУММ найбільш підходять моделі імітації та прогнозування.Моделі імітації та прогнозування економічних процесів можуть будуватися як на детермінованій, так і ймовірнісній основі. Вони становлять особливу цінність для економічного аналізу, так як дозволяють отримати найкращі за прийнятим критерієм економічні параметри і тим самим об'єктивно оцінити існуючі в даній ситуації резерви.

Модель прогнозування - модель об'єкта прогнозування, дослідження якої дозволяє отримати інформацію про можливі стани об'єкта прогнозування в майбутньому і (або) шляхи і терміни їх здійснення.

При виборі методу прогнозування потрібно враховувати:

­ наявність статистичних даних за необхідний період;

­ компетентність прогнозиста, наявність ВОТ;

­ час, що необхідний для збору і аналізу інформації. У ряді випадків для отримання незалежних прогнозів використовуються одночасно декілька методів. Вимоги до прогнозів:

­ своєчасність, певною мірою точності і визначеності інших показників;

Вибір методу прогнозування значно покращує якість прогнозу, оскільки:

­ забезпечує функціональну повноту, достовірність і точність прогнозу;

­ зменшує тимчасові і матеріальні витрати на прогнозування. На вибір методу прогнозування впливають: сутність практичної проблеми, що підлягає розв'язанню;

­ динамічні характеристики об'єкта прогнозування у ринковому середовищі;

­ вид і характер наявної інформації, типове уявлення про об'єкт прогнозування;

­ комбінація фаз життєвого, ринкового циклу товару або послуги;

­ період попередження і його співвідношення із передбачуваною тривалістю ринкового, життєвого циклу, циклу розробки або модифікації товару, послуги.

Використання імітаційного моделювання для аналізу БУММ дозволяє:

1) Спрогнозувати якість, обробки інформації викладачем, щодо надходження робіт від студентів через хмарне сховище.

2) дає можливість оцінити альтернативні варіанти рішень, тим самим, підвищуючи якісний рівень прийнятих управлінських рішень.

Основні переваги:

­ імітаційна модель дозволяє, у принципі, описати модельований процес з більшою адекватністю, ніж інші;

­ імітаційна модель володіє певною гнучкістю варіювання структури, алгоритмів і параметрів системи;

­ застосування ЕОМ істотно скорочує тривалість випробувань у порівнянні з натурним експериментом (якщо він можливий), а також їх вартість.

 

 

Основні недоліки:

­ рішення, отримане на імітаційній моделі, завжди носить приватний характер, так як воно відповідає фіксованим елементів структури, алгоритмів поведінки і значень параметрів системи;

­ великі витрати на створення моделі і проведення експериментів, а також обробку їх результатів;

­ якщо використання системи передбачає участь людей при проведенні машинного експерименту, на результати може вплинути так званий хауторнський ефект (полягає в тому, що люди, знаючи (почуваючи), що за ними спостерігають, можуть змінити своє звичайну поведінку).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)