АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Яндекс.Диск

Читайте также:
  1. Http://brendacoulter.blogspot.ru/2007/06/promoting-your-novel-how-to-make-book.html
  2. Мария Правдина
  3. Мария Правдина
  4. Мария Правдина
  5. Мария Правдина
  6. Срок: 06.10.2014 г.
  7. Татьяна Еникеева
  8. Шаг №8. Рассылаем объявления.

Хмарний сервіс від компанії «Яндекс» порівняно недавно влився в цей ринок, але вже може похвалитися міцними позиціями серед російськомовної аудиторії Інтернету. Зокрема, популярність користувачів була завойована завдяки щедрій роздачі дискового простору. З безкоштовною обліковим записом, користувач в цілому може отримати 10 ГБ. Але для цього потрібно постаратися. Спочатку користувачеві доступно 3 ГБ.

Далі при реєстрації на сервісі, який є не окремим хмарним сховищем, а частиною «Яндекс.Пошта», користувачеві необхідно пройти невеликий квест, за який він буде нагороджений 10 ГБ віртуального простору. Спочатку потрібно завантажити програму «Диска» на комп'ютер, далі надіслати на сервер декілька файлів і відправити посилання на сервіс поштою, або розмістити в соціальних мережах. Програми для роботи з «Діском» доступні для Windows, Mac OS, Android і iOS. Російськомовні користувачі мережі Інтернет часто хвалять віртуальну флешку від компанії «Яндекс» за її швидкість, що важливо в передачі даних. Варто відзначити, що окремого клієнта для «Яндекс.Діск» не передбачено - на мобільних пристроях можливість доступу до сервісу зав'язана на клієнт «Яндекс.Пошти»

6.Microsoft SkyDrive

Вихід хмарного сервісу від відомої компанії-розробника користувачі чекали з нетерпінням. Але, як правило, очікування не завжди виправдовуються. Сервіс був створений в 2007 році і c тих пір пережив ряд кардинальних змін і оновлень. Кожному користувачеві при реєстрації надається 7 ГБ дискового простору, а користувачам, які володіють ліцензіями на продукти Microsoft, можна розраховувати на 25 ГБ хмарного сховища.

Файли в SkyDrive зберігаються в досить структурованому вигляді. Типово доступні 3 папки: «Документи», «Загальна» і «Фотографії». Спочатку, сервіс був доступний на Windows Phone 7, потім було випущено додаток для iOS, пізніше для Windows і нарешті для Mac. Якщо користувач хоче завантажити файл у сховищі, то обмеження на завантаження одного файлу складе 300 МБ. Мобільний клієнт дозволяє завантажити тільки фотографії і відеозаписи, залишаючи за бортом документи. Також, в SkyDrive важко з підтримкою linux, вірніше її просто немає.

7. iCloud

Що стосується більш відомих компаній, то в першу чергу слід згадати Apple. Компанія має своєрідний погляд на функціональність, але будь-який її продукт стає трендовим.

Це стосується і iCloud - хмарного сховища від Apple.

На сервісі можна зберігати документи, контакти, записки, повідомлення, додатки. Є можливість автоматично завантажувати фото, зроблені на iГаджета. Можна синхронізувати музичну колекцію з iTunes і слухати музику з хмари з будь-якого «яблучного» пристрою (ця послуга коштує 25 доларів на рік). На все це виділяється 5 ГБ, але файли не можуть бути більше 25 МБ і повинні бути певного підтримуваного формату. Додаткові 10 ГБ можна купити за 21.5 долара на рік (тобто 1.8 долара на місяць). Для НЕ Apple-пристроїв є клієнт для Windows, деяку функціональність можна отримати через браузер.

E-Disk

Віртуальна флешка від порталу Ukr.net та українська альтернатива гучною іноземним хмарним аналогам. e-Disk - це персональне сховище файлів об'ємом в

4 ГБ. Після того, як користувач зареєструвався на сайті сервісу, перед ним з'являється підказка, як користуватися сервісом, в картинках. Ця функція буде корисна для тих, хто тільки починає освоювати хмарні технології. Плата за використання сервісу не потрібно.

Плюсом e-Disk є можливість завантаження файлів будь-яких розширень до 1,5 ГБ, а також необмежений час зберігання файлів на сервері. Правда для цього, користувачеві необхідно як мінімум раз на 3 місяці відвідувати хмарний сервіс. Існує можливість входу в сервіс за допомогою мобільного браузера, однак немає мобільних клієнтів, що можна занести в пасив e-Disk. Тим не менш, хмарне сховище даних від порталу Ukr.net дозволяє надавати завантажені файли чи папки друзям. Головне, щоб вони були зареєстровані на Ukr.net [5].

 

 

Таблиця 2.1 - Порівняльна таблиця хмарних сховищ даних

 

Сервіс Безкоштовний обсяг (ГБ) ОС Тарифи
Dropbox 2 (до 18 за допомогою реферального програми) Веб-інтерфейс, Microsoft Windows, OS X, Android, iOS, BlackBerry $9,99 — 100 ГБ (на місяць);$19,99- 200 ГБ;$49,99 — 500 ГБ;
e-Disk   Веб-інтерфейс Бесплатно
Google Drive   Веб-інтерфейс, Microsoft Windows, OS X, Android, iOS $2,49 — 25 ГБ (на місяць); $4,99 — 100 ГБ;
iCloud 5 (20 ГБ дарує Apple в якості компенсації користувачам MobileMe) Веб-інтерфейс, iOS 16 евро — 10 ГБ (на рік);32 евро — 20 ГБ; 80 евро — 50 ГБ;
Microsoft SkyDrive 7 (25 – для користувачів, які володіють ліцензіями на продукти Microsoft) Веб-інтерфейс, Microsoft Windows, Ubuntu, Android, iOS $11 — 20 ГБ (в год);$27 – 50 ГБ;$54 – 100 ГБ;

 

«Яндекс.Диск» 3 (безкоштовне розширення до 10) Веб-інтерфейс, Microsoft Windows, OS X, Linux, Android, iOS Безкоштовно
SugarSync   Веб-інтерфейс, Microsoft Windows, iOS, Android, Blackberry, Symbian, Windows Mobile $4,99 - 30 ГБ (на місяць); $9.99 - 60 ГБ (на місяць); $14.99 - 100 ГБ (на місяць); $24.99 - 250 ГБ (на місяць);
           

Продовження таблиці 2.1

 

Для забезпечення студентів денної форми навчання електронними навчальними матеріалами, організації та керування самостійною роботою студентів, автоматизованого тестування використовується модель інтеграції денної форми навчання з інформаційно-комунікаційними та дистанційними технологіями навчання. Для втілення цієї технології, за результатами аналізу віще перерахованих сервісів було обране віртуальне сховище даних SugarSync (Рис.2.2).

 

Рисунок 2.2 - Робоча середа SugarSync

 

Вибір даного хмарного сервісу був здійснений виходячи з таких вимог:

1.Надання максимального дискового простору при найменших фінансових витратах.

2. Висока швидкість закачування і викачування, обмежена тільки внутрішніми налаштуваннями смуги пропускання, а не можливостями сховища.

3. Можливість приєднувати до хмари будь-яку папку на комп'ютері, а не тільки "хмарну".

4. Щоб були клієнти для мобільних операційних систем: Android, iOS і Windows Phone.

5. Можливість вибіркової синхронізації папок на тих чи інших пристроях.

6. Зручний веб-інтерфейс, що дозволяє проводити різні маніпуляції з файлами.

7. Просунута система поділу доступу до файлів і папок.

Одним з основних критеріїв у виборі мною сервісу була наявність реферальної програми, за кожного запрошеного рефералу сервіс SugarSync дає плюс 500 мегабайт. А якщо реферал оформляє підписку плюс 10 безкоштовних гігабайт.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)