АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання. 1. Законодавчі збори Красноярського краю на основі Федерального закону «Про використання атомної енергії» прийняли закон «Про доступність інформації

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II. Завдання та обов'язки
  3. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  4. II. Перевірка домашнього завдання.
  5. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  6. IV. Домашнє завдання з інструктажем.
  7. V. Домашнє завдання з інструктажем.
  8. VI. Домашнє завдання.
  9. VI. Домашнє завдання.
  10. VI. Домашнє завдання.
  11. VII. Домашнє завдання.
  12. А. Завдання

1. Законодавчі збори Красноярського краю на основі Федерального закону «Про використання атомної енергії» прийняли закон «Про доступність інформації, пов’язаної зі зберіганням атомної енергії в спеціально відведених пунктах на території Красноярського краю». Президент РФ звернувся до Конституційного Суду РФ із запитом про відповідність закону, виданого Законодавчим зборами Красноярського краю, Конституції РФ.

На підставі Конституції РФ та Статуту Красноярського краю дайте юридичний аналіз ситуації. Розберіть конституційні принципи відносин РФ і суб’єктів. Чи був дотриманий порядок звернення до Конституційного Суду РФ? Яке рішення має прийняти Конституційний Суду РФ?

2. Зважаючи на стійку нездатність Президента РФ за станом здоров’я належним чином виконувати свої обов’язки, його повноваження тимчасово здійснював Голова Уряду РФ. У цей час Голова Уряду РФ видав указ про проведення референдуму з питання дострокових виборів Президента РФ.

Чи відповідають дії Голови Уряду РФ вимогам Конституції РФ і Федерального конституційного закону «Про референдум РФ»? Які питання можуть бути предметом референдуму РФ?

3. Палата представників Республіки Білорусь законом, прийнятим більшістю голосів від свого конституційного складу, за пропозицією Президента Республіки Білорусь делегувала йому законодавчі повноваження на видання декрету про збільшення тривалості робочого тижня.

Зробіть юридичний аналіз ситуації і прокоментуйте дії Палати представників і Президента Республіки Білорусь. Який порядок делегованого законодавства передбачений Конституцією Республіки Білорусь?

4. Депутат Мажилісу Парламенту Республіки Казахстан П. у зв’язку із виходом з політичної партії, від якої у відповідності з конституційним законом він обрався, був позбавлений свого мандата. Депутат П., зібравши підписи 50 депутатів Мажилісу Парламенту Республіки Казахстан, звернувся до Конституційної Ради Республіки Казахстан з прохання надати висновок щодо правомірності позбавлення його мандата.

Дайте юридичний аналіз ситуації. У яких випадках депутат Мажилісу Парламенту Республіки Казахстан може бути позбавлений свого мандата? Розкрийте порядок звернення до Конституційної Ради Республіки Казахстан.

 

5. Громадянин Азербайджанської Республіки З. звернувся до Конституційного Суду Азербайджанської Республіки зі скаргою на невідповідність рішень Верховного Суду Азербайджанської Республіки Конституції Азербайджанської Республіки. У ході розгляду скарги було з’ясовано: 1) порушення відповідним рішенням Верховного суду права заявника на інтелектуальну власність; 2) повне використання громадянином З. права оскарження судового акту і відсутність можливості запобігання за допомогою інших судів порушень права звернення в суд.

На підставі Конституції Азербайджанської Республіки і Закону Азербайджанської Республіки «Про Конституційного Суду Азербайджанської Республіки» зробіть юридичний аналіз ситуації. Яке рішення має прийняти Конституційний Суду? Висвітліть процедуру конституційного провадження.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)