АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Укладання

Читайте также:
  1. Інвестиційний договір: порядок укладання, основні і додаткові умови
  2. На підставі висновку якого страхового посередника страховик приймає рішення про укладання договору морського страхування?
  3. Порядок укладання кредитної угоди.

Діяльність розглянуті термінологічні поняття «інформаційної системи» застосовувані в ІАС правоохоронної діяльності. Порушено актуальні питання інформаційного забезпечення попередження правопорушень в митної сфері, і запропоновані шляхи їхнього розв'язання. Зокрема, відзначені організаційні недоліки наявної системи формування профілактичної інформації, відзначено її обмежена ефективність яких і відсутність системи аналізу зворотних інформаційних зв'язків. Запропоновано нова модель інформаційної системи що дозволяє, на думку автора, створити ефективнішу інформаційно-аналітичну систему із управління інформаційним процесом попередження правопорушень.Отмечена необхідність зміни змістовного наповнення інформації митних органів з урахуванням існування цільової аудиторії, основному суб'єкту спрямованого впливу правоохоронної інформації та його характеристикам, актуальність інформаційного впливу спрямованих свідоме зміна поведінка осіб що у митних (зовнішньоекономічних) правовідносинах.

Безумовно, питання інформаційного забезпечення право охоронної діяльності, порушені у роботі, є вичерпними і розкритими повною мірою.

Слід зазначити існування нових напрямів інформаційну діяльність правоохоронних підрозділів митних органів.

Нові нетрадиційні підходи до боротьбі з орга-нізованою злочинністю, що базуються на сучасних основі інформаційних технологій, часом за рамки кримінально-процесуальній сфери.

Однією з аспектів такої роботи може бути підрив економічної бази й фінансових основ злочинності шляхом компрометації через ЗМІ діяльності легальних комерційних та фінансових структур, працюючих «під дахом», тобто. на організовану злочинство й т.д.

Нетрадиційні підходи до боротьби зі злочинністю, з одного боку, мають відображати що розвивається процес переходу цієї боротьби до інформаційної сфери, і, з іншого боку, повинні дозволяти вирішувати завдання, що на даний час вдається ефективно вирішувати у межах сформованій системи та практики застосування карного і адміністративного законодавства.

Митні органи мають у повною мірою опанувати технологіями застосування «інформаційного зброї», включаючи технології нанесення інформаційних ударів з допомогою, як засобів масової застосування «інформаційного зброї», включаючи технології нанесення інформаційних ударів з допомогою, як засобів, і комп'ютерних мереж, і телекомунікацій.

Однією з нових напрямів боротьби з злочинністю, що у повною мірою грунтується на застосуванні сучасних інформаційних технологій, технічних засобів отримання інформації і використанні ЗМІ, можна як «інформаційно-аналітичне розслідування». Введення ЄІАС у практику діяльності митних органів такий категорії, як «інформаційно-аналітичне розслідування» передбачає орієнтацію оперативних сил не так на розслідування злочинну діяльність конкретних осіб, але в дослідження негативних соціальних явищ і процесів для виявлення у яких кримінальної складової і наступного кваліфікації злочинного наміру і складу якихось злочинів.

Інше нетрадиційний напрямок правоохоронної діяльності митних органів, що може придбати велике поширення, можна як «>непроцессуальное використання оперативної інформації».

Саменепроцессуальное використання оперативної інформації передбачає проведення оперативних комбінацій з допомогою дозованого викиду у ЗМІ тих відомостей, які можуть опинитися завдати найбільшої шкоди злочинним співтовариствам.

>Информационному підвищення ефективності боротьби з злочинністю може й розширення практики застосування інформаційних мультимедійні технології реалізації цілеспрямованих інформаційно-психологічних впливів на злочинні співтовариства.

Тактичні прийоми інформаційно-психологічного впливу може бути надзвичайно різноманітними, природно, повинні проводиться комплексно з оперативно-пошуковими і слідчими заходами. Деякі з цих прийомів має теоретичне обгрунтування й найбагатшу історію практичного застосування.

Звісно ж, що активність і неабияка наступальність в інформаційних сферах мають займати одна з центральних місць у оперативно-пошукової тактиці боротьби з правопорушеннями.

Реально складаються умови діяльності митних органів вимагають нових тактичних рішень під час роботи серед злочинних формувань, потенційних правопорушників. Ці тактичні рішення, своєю чергою, неможливо знайти досить ефективними без використання як технічних можливостей сучасних інформаційних технологій, а й тих можливостей що вони відкривають керувати розвитком ситуацій шляхом цілеспрямованих інформаційних впливів.

грудня 1993 р.

2. Митному кодексі Російської Федерації від 28 травня 2003 р. №61-ФЗ (зі змінами від 23 грудня 2003 р., 29 червня, 20 серпня 2004 р.: прийнято Державної Думою 25 квітня 2003 року.)

3. Про оперативно-розшукової діяльності. (зі змінами від 18 липня 1997 р., 21 липня 1998 р., 5 січня, 30 грудня 1999 р., 20 березня 2001 р., 10 січня, 30 червня 2003 р., 29 червня, 22 серпня 2004 р.) Федеральний закон від 12 серпня 1995 р. №144-ФЗ: прийнято Державної Думою 5 липня 1995 року.

4. Про безпеку. Закон Російської Федерації: прийнято Верховною Радою Російської Федерації 5 березня 1992 р. № 2446-1.

5. Про Федеральною митною службі: Постанова Уряди РФ від 21 серпня 2004 р. № 429.

6. Концепція національної безпеки безпеки Російської Федерації: затверджена Указом президента Російської Федерації від 17 грудня 1997 р. № 1300.

7. Доктрина інформаційну безпеку Російської Федерації: затверджена Указом Президентом Російської Федерації від 9 вересня 2000 р. №Пр-1895.

8. Наказ ГТК Росії № 1073 від 13 листопада 2001 року Про рішення колегії ГТК Росії «Про Концепції інформаційно-технічній політики Державного митного комітету Російської Федерації».

9. Наказ ГТК Росії від 15.03.2004 р. № 315 «Про Положення про порядок формуванні та використанні інформаційних ресурсів митних органів».

10. Наказ ГТК Росії від 19.03.2004 № 343 «Про затвердження загального порядку розробки та модернізації програмних засобівЕАИС ГТК Росії»

11. Основи оперативно-розшукової діяльності. Підручник. Під загальною редакцією Рушайло В.Б. СПб.Лань. 2002.

12.Курносов Ю.В. Аналітика: методологія, технологія організація інформаційно-аналітичної роботи. М.:РУСАКИ, 2004.

13. Інформаційна політика. Підручник підобщ. ред. проф. Попова В.Д., М: вид-во РАГС, 2003.

14.МаркеловК.В. Інформаційно-аналітична діяльність державній службі. М.: Вид-во РАГС, 2004.С.138.

15. Панасюк О.Ю.Убеждающее вплив: теорія і практика. МЮ.М.,1989.С.72.

16. Ларичев В.Д.,Гильмутдинова М.С. Митні злочину. М., 2001. З. 234.

17. Кайзер Гюнтер.Криминология. Введення у основи. М., 1979. З. 198.

18. Попов В.Д.Информациология і інформаційна політика. -М.: Вид- у РАГС, 2001. З. 83.

19. Попов В.Д. Таємниці інформаційної політики: соціальний психоаналіз інформаційних процесів. М.: РАГС, 2003. З 21-го.

20 Масові інформаційні процеси у Росії/ /Відп. ред. Шевченка А.В. М.: РАГС, 2002.

21. Кошти масової інформації: стан й розвитку /Відп. ред. Т.П.Сухомлинова Т.П. М.: РАГС, 2001.

22.АбдеевР.Ф. Філософія інформаційної цивілізації. - М.:ВЛАДОС, 1994.

23. Журналістика і інформаційна політика.Сб. науково-методичних матеріалів /Підобщ.Peд.В,Д. Попова, Відп. ред.Е.П.Тавокин. -М.: Вид-во РАГС, 2003.

24. Ідеологія і практика інформаційної політики у сучасного російського суспільстві /Підобщ. ред.Маслюка С.Г. -М.: РАГС, 2004.

25. Масова комунікація у Росії. Збірник наукових статей /Підобщ. ред. В.Д. Попова, Відп. ред.Е.П.ТавокинЕ.П. -М.: Вид-во РАГС, 2003.

26. Державна інформаційна політика: існують, та технології: Збірник статей //Відп. ред. і як упорядникТавокииЕ.П.-М: Вид-во РАГС, 2003.

27. Державна інформаційна політика: концепції, й перспективи. Збірник статей //УпорядникТавокинЕ.П.. М.: Вид-воРАГС,2001.

28. Інформаційні війни: міфи й реальність //Під ред. Попова В.Д.,ТавокинаЕ.П. Якутськ, 2001.

29.ТавокинЕ.П. Соціальна статистика: Навчальний посібник. М., 2001.

30.Шерковин Ю.О. Психологічні проблеми масових інформаційних процесів. М. Думка, 1973.

31. Кот О.Г. Кримінальна відповідальність за злочину за галузі оподаткування. (За матеріалами Росії, Білорусі, Литви й Польщі).Дисс.канд.юрид. наук. М., 1998.

32.Рогов І.І. Проблеми боротьби з економічної злочинністю (правові-правову-правова-правовий-кримінально-правове ікриминологическое дослідження)Авторефератдис.докт.>юрид. наук. М., 2001.

33.Колдаев В.М. Історія Комсомольця та сучасні способи боротьби з контрабандою у СРСР.Дисс.канд.юрид. наук.Л.,1972.

34. БєлоусоваС.С. Кримінальна відповідальність про ухиляння сплати податків.Дисс.канд.юрид. наук М., 1999. З. 52.

35. РудченкоИ.Я., Жданов Н.І. Історичний нарис оподаткування торгівлі, і промислів у Росії.С-Пб,1893.

36. Марков Л. Н. Нариси з історії митної служби.ИркутСк.1987. З. 30.

37. Кот У. Поле боротьби - інформаційне простір / / Військовийпарад.-1997.-№6. З. 52.

38. Лопатін В.М. Політика право забезпечивши інформаційно- психологічної безпеки // Право й економічна політика. 2001.

39.ГлинскаяЯ.И. Тіньова економіка й підтримана злочинність (за матеріалами соціологічногоисследования)//проблеми боротьби з злочинністю і наркобізнесом за переходу до ринку: матеріали міжнародній науково-практичній конференції.С.-Пб., 1996. З. 140.

40. Архипов Л., Городецький А., Економічна безпеку: оцінка, проблеми, способиобеспечения//Вопроси економіки 1994, № 12. З. 39.

41.Дзялошинский І.М. Проблема ефективності пропагандистської діяльності, здійснюваної з допомогою ЗМІ // Форумкоммуникативистики. - 2004. № 1. З. 10.

42. ЧерновС.Б. Порушення принципів оподаткування, як чинник економічного зростання організованоюпреcтyпности//Актуальние проблеми теорії та практики боротьби з організованою злочинністю у Росії. М., МІ МВС РФ. 1994. З. 91.

43. Тіньовий оборотРоссии//Финансовиеизвестия.1996. 11 липня.

44. Недобір податків підштовхує влади до фіскальнимрепрессиям//Финансовие звістки. 1996. 6 серпня.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)