АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Сприймання нового матеріалу

Читайте также:
  1. Chef project skill secrets поможет Вам в запуске нового проекта.
  2. II. Підготовка до вивчення нового матеріалу.
  3. II. Повторення вивченого матеріалу.
  4. II. Повторення вивченого матеріалу.
  5. III. Вивчення нового матеріалу.
  6. III. Изучение нового материала.
  7. III. Підготовка до вивчення нового матеріалу.
  8. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  9. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  10. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  11. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  12. III. Сотворение нового мира

Організаційний момент.

 

Хвилинка календаря.

· Який стан неба?

· Яке сьогодні число,місяць?

· Сьогодні холодно чи тепло?

· Чи є сьогодні вітер?який він?опишіть

· Чи є сьогодні опади?

· Які зміни спостерігаються в житті рослин?

· Які зміни спостерігаються в житті тварин?

· Яку сезонну роботу виконують люди в місті,селі?

Прикмети про квітень:

У квітні ранковий туман віщує ясну погоду.

Горобці сидять настовбурчившись -незабаром збереться дощ.

Якщо квітневий дощ починається з великих краплин, то ненадовго.

Актуалізація опорних знань.

· Чи знаєте ви, що таке термометр?

· Навіщо він нам потрібний?

· А у кого вдома є термометр?

· Чи хтось з вас ним користувався?

Мотивація пізнавальної діяльності учнів.

Діти, сьогодні до нас в гості хотів завітати ведмедик,але він тільки прокинувся зі сплячки і не знає холодно на вулиці чи тепло тому і не знає що одягти. Як ми йому можемо допомогти дізнатися про температуру повітря?а давайте разом навчимось користуватися термометром і допоможемо йому.

 

Сприймання нового матеріалу

· Практична робота. Розгляньте малюнок. які бувають термометри?Розглянь термометри, зображені на малюнку. З яких частин складається термометр? Знайди їх.

· Розповідь

 

Термометр складається зі шкали з поділками і цифрами та скляної трубочки. Найменша поділка відповідає одному градусу. Цифри біля поділок позначають число градусів. Нуль на шкалі позначає нуль градусів. Усі цифри вище від нуля показують градуси тепла, а нижче від нуля — холоду. У запаяній скляній трубочці міститься рідина забарвлений спирт або ртуть. Рівень стовпчика рідини в трубочці показує число градусів.

· Практична робота

А давайте зараз навчимося правильно визначати та записувати температуру. для цього нам потрібно дотримуватись таких порад:

1.Полічи, на скільки поділок від нуля піднявся чи опустився стовпчик рідини, і запиши це число. Наприклад, 12.
2. Визнач, вище чи нижче від нуля це число. Якщо вище від нуля, то число показує «тепло». Перед ним пишуть знак плюс (+). Слово градус позначають маленьким кружечком праворуч від числа (+12°). Читай запис так: «плюс 12 градусів», або «12 градусів тепла».
3. Якщо число нижче від нуля, то воно показує «холод» і перед ним пишуть знак мінус (-). Слово градус позначай так само, як і в попередньому випадку (-12°). Читай запис так: «мінус 12 градусів», або «12 градусів морозу».

· Розповідь.

Якщо термометр занурити в холодну воду, то рідина в трубочці опуститься, а якщо в гарячу підніметься. Чому так відбувається? Щоб відповісти на це запитання, виконаємо досліди.

· Досліди

 

1.Наллємо повну пробірку забарвленої води кімнатної температури і закриємо її корком зі скляною трубкою. Вода зайде в трубку. Позначимо рівень води смужкою паперу. Опустимо пробірку в гарячу воду. Як змінився рівень води в трубці? Скільки її стало?
2. Опустимо пробірку в холодну воду. Як змінився рівень води в трубці? Скільки її стало?

 

· Розповідь

 

Вода при нагріванні розширюється, а при охолодженні стискається.
Властивість розширюватися при нагріванні і стискатися при охолодженні мають усі рідини (олія, бензин, молоко тощо), а також рідкий метал - ртуть.
Отже, спирт або ртуть у термометрі при підвищенні температури розширюються і піднімаються, а при охолодженні — стискаються й опускаються

· Фізкультхвилинка

«Раз» – підняти руки вгору,

«Два» – натягнутися додолу,

Не згинайте, діти, ноги,

Як торкаєтесь підлоги.

«Три-чотири» – прямо стати,

Будемо знову починати

 

· Розповідь

Запам'ятай! У термометрі для вимірювання температури тіла людини міститься ртуть. Користуйся ним обережно. Якщо ти розбив термометр, одразу ж повідом про це дорослих. Не можна доторкатися до ртуті руками. Вона дуже отруйна!


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)