АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 4. Правове регулювання засобів індивідуалізації цивільного обороту, товарів та послуг

Читайте также:
  1. АВС-аналіз товарів за ___ рік за рівнем отриманого доходу (чистої виручки від реалізації)
  2. Акти цивільного законодавства і договір.
  3. Акти цивільного законодавства і звичай
  4. Акти цивільного законодавства як джерело цивільного права
  5. Акти цивільного стану
  6. Акти, як форма правових засобів прокурорської діяльності.
  7. Аналіз художніх засобів у аналізованих поезіях Ліни Костенко
  8. Антимонопольна політика і антимонопольне регулювання в Україні. Функції Антимонопольного комітету України.
  9. Банківським послугам притаманна наявність наступних
  10. Близькі родичі та члени сім'ї обвинуваченого і потерпілого, а також представники засобів масової інформації мають пріоритетне право бути присутніми під час судового засідання.
  11. В. І. Ленін про закон переважного зростання виробництва засобів виробництва
  12. Вартість майна, яке належить арештувати з метою забезпечення цивільного позову, повинна бути співмірною із розміром шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

 

Правова природа засобів індивідуалізації товаровиробників. Позиції у науці цивільного права щодо місця інституту засобів індивідуалізації то­варовиробників у системі права.

Комерційні найменування, їх ознаки. Умови надання правової охорони комерційному найменуванню. Суб’єкти права на комерційне найменування. Підстави виникнення права на комерційне найменування. Передання майнових прав на комерційне найменування.

Поняття торговельних марок (знаків для товарів та послуг) і умови їх правової охорони. Види торговельних марок. Підстави для відмови в наданні правової охорони торговельних марок.

Охоронний документ на торговельну марку. Заявка на отримання свідоцтва та вимоги щодо неї. Пріоритет заявки на знаки для то­варів та послуг. Експертиза заявки: порядок її проведення та обсяг. Видача свідоцтва на знаки для товарів та послуг.

Права, що виникають із свідоцтва на торговельну марку. Обо­в'язки, що виникають із свідоцтва на торговельну марку. Припи­нення дії свідоцтва на торговельну марку. Визнання свідоцтва на торговельну марку недійсним.

Права попереднього користувача на торговельну марку. Поняття добре відомої торговельної марки. Порядок визнання торговельної марки добре відомою. Юридичні наслідки визнання торговельної марки добре відомою.

Географічне зазначення місця походження товарів, його визначення та правове значення. Нор­мативна база регулювання географічного зазначення. Правове значення та особливості географічного зазначення.

Реєстрація місця географічного зазначення та порядок її здійснення. Право­ві наслідки реєстрації географічного зазначення.

Роль та значення теми для діяльності юриста: Тема «Правове регулювання засобів індивідуалізації цивільного обороту, товарів та послуг» вивчається студентами для усвідомлення особливостей цивільно-правового регулювання відносин інтелектуальної власності, визначенні поняття та видів результатів інтелектуальної творчої діяльності, що є об’єктами права інтелектуальної власності, співвідношення права інтелектуальної власності та права власності, змісту права інтелектуальної власності, видів особистих немайнових та майнових прав інтелектуальної власності, строків чинності прав інтелектуальної власності.

Ключові слова: « засоби індивідуалізації товаровиробників », « торговельна марка», «комерційне найменування», «географічне зазначення», «добре відома торговельна марка», «право попереднього користувача на торговельну марку», «бренд».

Обсяг знань, вмінь студентів після вивчення теми:

За підсумками вивчення дисципліни «Право інтелектуальної власності» студенти повинні знати:

- Концепцію поділу права інтелектуальної власності на авторське право та право промислової власності;

- Співвідношення права інтелектуальної власності із правом власності, інші загальні положення права інтелектуальної власності, джерела права інтелектуальної власності;

- Види результатів творчої діяльності людини як об’єктів права інтелектуальної власності; судовий захист цивільного права та інтересу;

- Зміст права інтелектуальної власності, що поєднує одночасно два види прав: майнові права інтелектуальної власності та особисті немайнові права інтелектуальної власності.

вміти:

- орієнтуватися в чинному цивільному законодавстві у сфері регулювання відносин інтелектуальної власності;

- аналізувати юридичні факти, які є підставами встановлення відносин інтелектуальної власності;

- правильно застосовувати норми цивільного права до конкретних життєвих ситуацій;

- складати проекти основних цивільно-правових документів.

Перелік нормативних актів до вивчення теми: 1.1.; 1.2.1.; 1.2.5-1.2.8; 1.2.15; 1.2.20; 1.3.1; 1.3.4.; 1.3.5; 1.3.7-1.3.11; 1.4.2; 1.4.6; 1.4.11; 1.5.1; 1.5.5.

Перелік процесуальних та службових документів, які складаються під час вивчення: відзив на позовну заяву.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)