АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Додержання вимог закону щодо підвідомчості, місця та строків розгляду справ та притягнення до адміністративної відповідальності

Читайте также:
  1. A. Порушення щодо заявника кримінальної справи
  2. B. 2. Вимоги до транзакцій
  3. I. КОНКРЕТНІ ОБСТАВИНИ СПРАВИ
  4. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  5. II. ПРОВАДЖЕННЯ З РОЗГЛЯДУ СПРАВ АДМІНІСТРАТИВНОЇ ЮРИСДИКЦІЇ
  6. III. Справочные данные
  7. ISO посилює вимоги до випробування машинозчитуваних паспортів
  8. Notes: petit jury – мале журі, суд присяжних (колегія дванадцяти присяжних, що розглядають справу по суті)
  9. V. Меры духовно-нравственного исправления заключенных.
  10. V. Статистическая справка
  11. V. СТАТИСТИЧЕСКАЯ СПРАВКА
  12. VI. Лицевой счет застрахованного лица (изменен, см. по закону 27-ФЗ)

 

Відповідно до ст. 277 КУпАП, справа про адміністративне правопорушення розглядається в п'ятнадцятиденний строк з дня одержання органом (посадовою особою), правомочним розглядати справу, протоколу про адміністративне правопорушення та інших матеріалів справи.

Справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 42-2, частиною першою статті 44, 44-1, 106-1, 106-2, статтею 162, 173, 173-1, 173-2, 178, 185 і частиною першою статті 185-3, статтями 185-7, 185-10, 188-22, 203 - 206-1, розглядаються протягом доби; статтями 146, 160, 160-2, 185-1, 212-7 - 212-20 - у триденний строк; статтями 46-1, 51, 166-9, 176 і 188-34 - у п'ятиденний строк, а статтями 101-103 цього Кодексу - у семиденний строк.

Строк розгляду справ про адміністративні корупційні правопорушення зупиняється судом у разі якщо особа, щодо якої складено протокол умисно ухиляється від явки до суду або з поважних причин не може з’явитися (хвороба, перебування у відрядженні, відпустка тощо).

У зв‘язку з цим, у кожному випадку порушення строків розгляду справ, внаслідок чого провадження у таких справах закрито через закінчення строків накладення адміністративних стягнень, встановлювати їх причини та вживати заходів щодо притягнення винних посадових осіб до відповідальності.

Відповідно до вимог ст. 38 КУпАП адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як через два місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - два місяці з дня його виявлення, за винятком випадків, коли справи про адміністративні правопорушення підвідомчі суду.

Якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення чи інших законів підвідомчі суду, стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через три місяці з дня його виявлення.

Адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення може бути накладено протягом трьох місяців з дня виявлення, але не пізніше одного року з дня його вчинення.

У разі відмови в порушенні кримінальної справи або закриття кримінальної справи, але при наявності в діях порушника ознак адміністративного правопорушення, адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як через місяць з дня прийняття рішення про відмову в порушенні кримінальної справи або про її закриття.

Таким чином, при вивченні адміністративних проваджень необхідно співставляти час виявлення правопорушень з датою складання відповідних протоколів, особливу увагу звертати на факти та вивчати причини, коли складені протоколи та інші матеріали про адміністративні правопорушення своєчасно не передаються на розгляд уповноваженої особи чи суду.

Відповідно до вимог ст. 276 КУпАП, справа про адміністративне правопорушення розглядається за місцем його вчинення. Справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 80, 81, 121 - 126, 127-1 - 129, частинами першою, другою, третьою і четвертою статті 130 і статтею 139 КУпАП, можуть також розглядатися за місцем обліку транспортних засобів або за місцем проживання порушників.

Справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 177 і 178 цього Кодексу, розглядаються за місцем їх вчинення або за місцем проживання порушника.

Адміністративними комісіями справи про адміністративні правопорушення розглядаються за місцем проживання порушника.

З метою виявлення фактів можливих зловживань посадових осіб, особливо у підрозділах ДАІ, необхідно у журналах обліку вихідної, вхідної кореспонденції з’ясовувати дати надходження матеріалів адміністративних справ з інших підрозділів міліції, дати розгляду цих справ відповідними посадовими особами чи відправлення для розгляду до суду.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)