АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Особливості перевірок постанов судів у справах про адміністративні правопорушення

Читайте также:
  1. I. Постановка организационных задач предприятия.
  2. Аграрні кризи та їхні особливості
  3. Адміністративні правопорушення в галузі охорони праці та здоров'я населення. Ведення адвокатом таких справ.
  4. Адміністративні правопорушення в галузі охорони природи, використання природних ресурсів, охорони пам'яток історії та культури. Ведення адвокатом таких справ.
  5. Адміністративні правопорушення у сільському господарстві. Ведення адвокатом такшґсправ.
  6. Адміністративні правопорушення, що посягають на власність. Ознаки відмежування їх від злочинів проти власності. Ведення адвокатом таких справ.
  7. Адміністративні правопорушення, що посягають на встановлений порядок управління. Ведення адвокатом таких справ.
  8. АНАТОМІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ СЕЧОВИВІДНОЇ СИСТЕМИ
  9. Б) особливості акторского складу та їх поділ
  10. Беседа двадцатая. Особенности постановки театрализованного концерта
  11. Беседа двадцать седьмая. Художественно-постановочная группа
  12. Бізнес-лексика та її особливості

Значна частина протоколів про адміністративні правопорушення, які складені контролюючими та правоохоронними органами, відповідно до ст. 221 КУпАП, розглядаються судами.

За інформацією Територіального управління державної судової адміністрації України в Хмельницькій області (звіт за формою № 3 про розгляд судами справ про адміністративні правопорушення та щодо осіб, які притягнуті до адміністративної відповідальності за 1 півріччя 2011 року), місцевими судами за цей період розглянуто 17 543 справи про адміністративні правопорушення, за наслідками розгляду яких лише стосовно 12 791 особи застосовано адміністративні стягнення, а щодо 3976 осіб (22 %) провадження у справах закрито. З них, 1161 справу закрито через відсутність складу правопорушення, 1297 справ у зв’язку з закінченням строків накладення стягнень, 1453 осіб звільнено від адміністративної відповідальності на підставі малозначності вчиненого.

Зазначені обставини вказують на численні порушення, які допускають працівники контролюючих та правоохоронних органів під час складання протоколів про адміністративні правопорушення, а також суди під час їх розгляду, внаслідок чого порушники уникають відповідальності за вчинене, допускаються випадки незаконного закриття проваджень у справах тощо.

З метою забезпечення органами прокуратури області належного захисту прав громадян та інтересів держави при застосуванні законів про адміністративні правопорушення правоохоронними, контролюючими органами та судами, прокурором Хмельницької області 21.03.2011 видано розпорядження № 67 окв, відповідно до якого зобов’язано прокурорів міст, районів, міжрайонних прокурорів та прирівняних до них забезпечити систематичне вивчення законності прийнятих судами рішень у справах про адміністративні правопорушення. З цією метою необхідно доручати підпорядкованим оперативним працівникам не рідше одного разу в 10 днів, згідно з вимогами ст. 250 КУпАП вивчати в районних, міських та міськрайонних судах справи про адміністративні правопорушення, що скеровані до суду працівниками правоохоронних, контролюючих органів, іншими службовими особами, які уповноважені складати протоколи про адміністративні правопорушення. При встановленні фактів незаконного притягнення громадян та посадових осіб до адміністративної відповідальності чи незаконного закриття судами проваджень у справах вирішувати питання про їх опротестування до апеляційного суду, згідно з вимогами ст. ст. 290, 294 КУпАП в межах десятиденних строків для внесення протесту. За фактами обґрунтованого закриття судами проваджень через відсутність складу адміністративних правопорушень чи закінчення строків накладення стягнень у зв’язку з несвоєчасним скерування справ для розгляду до суду вирішувати питання про притягнення до відповідальності винних посадових осіб правоохоронних та контролюючих органів, які їх допустили. Особливу увагу звертати на законність прийнятих рішень у справах про адміністративні правопорушення, які скеровані до суду працівниками міліції, ДАІ, податкової інспекції, територіальної державної інспекції праці в області.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)