АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Утворення трудового арбітражу

Читайте также:
  1. БПМ 2.1.4 Питома теплота пароутворення
  2. В соответствии со ст. 60.2 Трудового кодекса РФ
  3. Взаимосвязь трудового и архивного права
  4. Виготовлення, утворення несправжніх (імітаційних) засобів для проведення конкретних негласних слідчих дій оформлюється відповідним протоколом.
  5. Види резервів страховиків та порядок їх утворення
  6. Види трудового договору
  7. Внутрішньогалузева конкуренція і утворення ринкової, або суспільної, вартості
  8. Встановіть генетичний ланцюжок утворення натрій етаноату.
  9. Встановіть генетичний ланцюжок утворення хлоробензену.
  10. Второй этап — составление и подписание трудового договора
  11. Гигиена трудового воспитания, обучения... 209
  12. ГИГИЕНИЧЕСКИЕ И ФИЗИОЛОГИЧЕСКИЕ ОСНОВЫ ТРУДОВОГО ВОСПИТАНИЯ И ОБУЧЕНИЯ ДЕТЕЙ

 

2.1. Трудовий арбітраж утворюється з ініціативи однієї із сторін колективного трудового спору (конфлікту) або незалежного посередника у триденний строк у разі:

неприйняття примирною комісією погодженого рішення щодо вирішення колективного трудового спору (конфлікту) з питань, передбачених пунктами "а" і "б" статті 2 Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)";

виникнення колективного трудового спору (конфлікту) з питань, передбачених пунктами "в" і "г" Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

2.2. Трудовий арбітраж утворюється шляхом прийняття кожною із сторін відповідного рішення та підписання спільної угоди про утворення трудового арбітражу. В угоді про утворення трудового арбітражу визначається порядок організаційного та матеріально-технічного забезпечення роботи трудового арбітражу і порядок оплати праці членів трудового арбітражу.

2.3. Склад трудового арбітражу формується шляхом призначення угодою між сторонами колективного трудового спору членів трудового арбітражу.

Трудовий арбітраж може розглядати справи в складі трьох членів трудового арбітражу або в будь-якій непарній кількості членів трудового арбітражу.

Сторони колективного трудового спору (конфлікту) для вирішення конкретногоспору сторони на свій розсуд можуть домовитися про кількісний і персональний складтрудового арбітражу.

За всіх умов трудовий арбітраж може розглядати справи в будь-якій непарній кількості членів трудового арбітражу.

Якщо сторони не погодили кількісний склад трудового арбітражу, то розгляд колективного трудового спору (конфлікту) здійснюється трудовим арбітражем у складі трьох членів трудового арбітражу.

До складу трудового арбітражу також можуть входити народні депутати України, представники органів державної влади, органів місцевого самоврядування й інші особи.

2.4. Формування складу трудового арбітражу здійснюється в порядку,погодженому сторонами колективного трудового спору (конфлікту), з врахуванням цього Положення, Положення про арбітра.

Арбітр пропонується для участі в роботі трудового арбітражу НСПП, її відділеннями в Автономній Республіці Крим та областях за письмовою заявою однієї із сторін колективного трудового спору (конфлікту).

Порядок залучення за зверненням сторін колективного трудового спору (конфлікту) трудових арбітрів до участі в роботі трудового арбітражу визначається Положенням про арбітра, яке затверджується НСПП.

2.5. Членами трудового арбітражу не можуть бути представники сторін колективного трудового спору (конфлікту). Членом трудового арбітражу може бути призначена особа, яка прямо чи опосередковано не заінтересована в результаті вирішення спору, а також має визнані сторонами знання, досвід, ділові та моральні якості, необхідні для вирішення спору.

2.6. Член трудового арбітражу не може брати участі у розгляді справи, а після його призначення підлягає відводу чи самовідводу:

якщо він особисто чи опосередковано заінтересований у результаті розгляду справи;

якщо він є родичем однієї із сторін або інших осіб, які беруть участь у справі, або перебуває з цими особами чи сторонами в особливих стосунках;

на його прохання або за спільним рішенням сторін;

у разі встановлення стороною обставин, які дають їй підстави вважати упередженим або необ'єктивним ставлення члена трудового арбітражу до справи, про яке сторона дізналася після його призначення;

якщо член трудового арбітражу бере участь у вирішенні спору, який прямо чи опосередковано пов'язаний з виконанням ним службових повноважень, наданих державою.

2.7. У разі звернення до особи за отриманням згоди на призначення її членом трудового арбітражу ця особа повинна повідомити про наявність обставин, які є підставами для відводу чи самовідводу відповідно до цього Положення.

Член трудового арбітражу повинен без зволікання повідомити сторони про підстави його відводу чи самовідводу, зазначені у пунктах 2.5. і 2.6. цього Положення, що виникли після початку трудового арбітражу, та заявити самовідвід.

За наявності підстав, зазначених у пунктах 2.5. і 2.6. цього Положення, сторона може заявити про відвід призначеного нею члена трудового арбітражу лише у разі, якщо обставини, які є підставою для відводу призначеного нею члена трудового арбітражу, стали відомі цій стороні після його призначення. Сторони можуть погоджувати процедурувідводу члена трудового арбітражу у трудовому арбітражі.

Письмова мотивована заява про відвід члена трудового арбітражу має бути подана стороною протягом трьох днів після того, як цій стороні стали відомі обставини, які є підставою для відводу члена трудового арбітражу.

У разі пропуску встановленого строку питання про прийняття заяви про відвід члена трудового арбітражу вирішується головою трудового арбітражу залежно від причин пропуску строку.

Заява сторони про відвід подається голові трудового арбітражу. За відсутності заперечень іншої сторони щодо заявленого відводу члена трудового арбітражу член трудового арбітражу є відведеним з дня подання стороною заяви про його відвід.

Якщо інша сторона не погоджується з відводом члена трудового арбітражу, вона має право протягом трьох днів подати голові трудового арбітражу свої мотивовані заперечення. В цьому випадку питання про відвід вирішується головою трудового арбітражу спільно з іншими членами трудового арбітражу, призначеними у справі, протягом п'яти днів з моменту отримання заяви сторони, рішення яких є обов'язковим для сторін.

Незалежно від заперечень сторони член трудового арбітражу, якому заявлений відвід, не може брати участі у справі.

2.8. Повноваження члена трудового арбітражу припиняються:

за погодженням сторін;

у разі відводу чи самовідводу відповідно до цього Положення.

2.9. Повноваження трудового арбітражу припиняються після прийняття ним рішення по суті колективного трудового спору (конфлікту).

2.10. У своїй діяльності члени трудового арбітражу забезпечують дотримання норм Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)", цього Положення, Положення про арбітра (члена трудового арбітражу), Правил етики арбітра (члена трудового арбітражу) та Регламенту роботи трудового арбітражу по розгляду і вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів).

У разі невиконання або неналежного виконання членом трудового арбітражу своїх обов'язків без поважних причин він несе відповідальність, передбачену статтею 29 Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

2.11. У разі, якщо повноваження члена трудового арбітражу припинені відповідно до цього Положення, інший член трудового арбітражу призначається згідно з правилами, які застосовувалися при призначенні члена трудового арбітражу, який замінюється.

2.12. У трудовому арбітражі сторони та члени трудового арбітражу укладають між собою угоди, в яких обумовлюються взаємні права і обов'язки та інші питання.

2.13. Сторони колективного трудового спору (конфлікту) після прийняття рішення про утворення трудового арбітражу розглядають питання про обов'язковість рішення трудового арбітражу. В разі домовленості сторін колективного трудового спору (конфлікту) про обов'язковість рішення трудового арбітражу ця домовленість оформляється відповідною угодою.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)