АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання № 3

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II. Завдання та обов'язки
  3. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  4. II. Перевірка домашнього завдання.
  5. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  6. IV. Домашнє завдання з інструктажем.
  7. V. Домашнє завдання з інструктажем.
  8. VI. Домашнє завдання.
  9. VI. Домашнє завдання.
  10. VI. Домашнє завдання.
  11. VII. Домашнє завдання.
  12. А. Завдання

Романов звернувся до Залізничного районного суду м. Сімферополя з позовом до Євсєєвої про стягнення суми за договором позики. В ході попереднього судового засідання відповідачка позов не визнала, пояснивши, що борг позивачу віддала, однак боргову розписку від нього забула забрати, однак факт повернення позики можуть підтвердити свідки, які проживають в Центральному районі м. Сімферополя, просила їх допитати в порядку судового доручення. Тому вона просила суд доручити Центральному районному суду міста допитати вказаних свідків на підтвердження її доводів.

Які дії суду та які умови направлення судового доручення? Складіть відповідну ухвалу.

Додаткові питання:

1)Який порядок виконання судового доручення?

Коли є обґрунтоване клопотання особи, яка бере участь у справі, про необхідність збирання доказів за межами території діяльності суду, застосовується такий спосіб отримання доказів, як судове доручення.

Судове доручення - це доручення провести певні процесуальні дії, спрямовані на одержання та фіксацію певних доказів, які один суд дає іншому.

Судове доручення є способом збирання доказів, якщо певні дії потрібно вчинити за межами міста або району діяльності суду.

 

Справа № 2/123/8525/14

Провадження № 123/3220/14

 

УХВАЛА

м. Сімферополь 15 січня 2014 року

Суддя Залізничного районного суду м. Сімферополь АР Крим Петров К.П., при секретарі Іванової Л.З. розглянувши у попередньому судовому засіданні цивільну справу за позовом Романова Івана Валентиновича до Євсєєвої Марини Петрівни про стягнення суми за договором позики,-

ВСТАНОВИВ

Романов Іван Валентинович звернувся з позовом до Євсєєвої Марини Петрівни про стягнення суми за договором позики. В ході попереднього судового засідання відповідачка позов не визнала, пояснивши, що борг позивачу віддала, однак боргову розписку від нього забула забрати, однак факт повернення позики можуть підтвердити свідки, які проживають в Центральному районі м. Сімферополя. На підтвердження цих обставин відповідачка просила допитати Фролова Василя Володимировича в порядку судового доручення свідків, які проживають у Центральному районі м. Сімферополя.

Враховуючи, що факти які можуть бути повідомлені свідками мають суттєве значення для вирішення справи, а безпосередній допит свідків судом який розглядає справу по суті через значну віддаленість їх проживання ускладнюється та знаходиться за межами його територіальної підсудності, керуючись ст..130, ст.. 132 ЦПК України, -

УХВАЛИВ

Доручити Центральному районному суду м. Сімферополя провести певні процесуальні дії:

1. допитати у якості свідка Фролова Василя Володимировича, який проживає по вул.. 60 років Жовтня 25 кв. 77, з таких питань: що йому відомо про факт повернення позики Романову Івану Валентиновичу.

Протокол про вчинення процесуальної дії направити суду.

Суддя

 

Відповідь на додаткове питання:

Ухвала обов'язкова для суду, якому вона адресована. Недопустимим є винесення і направлення судом замість відповідної ухвали листів, запитів, відношень, де б описувалася суть справи і питання, які слід з'ясувати.

Ухвала про судове доручення оскарженню не підлягає. Ухвала, одержана судом, якому доручено вчинити певні дії, не може переадресовуватися іншим судам.

Суду, якому адресоване судове доручення, надсилається ухвала. Сама справа залишається в суді, який розглядає справу. Суд, який виконує судове доручення, окремої справи щодо судового доручення не заводить.

Суд, який виконує доручення, повідомляє осіб, які беруть участь у справі, про час і місце судового засідання, але їх неявка не перешкоджає суду виконати дії, вказані в дорученні. Мається на увазі, що особи, які беруть участь в справі, мають право бути присутніми під час судового засідання, на якому буде виконуватися судове доручення. Їх присутність не є обов'язковою. Стосовно осіб, яких потрібно викликати з метою виконання доручення (наприклад, виклик свідків з метою отримання їх свідчень) і які безпосередньо вказані в дорученні (в т. ч. їх адреси), то явка останніх є обов'язковою, оскільки у випадку неявки судове доручення не може бути виконаним.

ЦПК не встановлює строку виконання судових доручень, тому цей строк визначається судом, який виконує доручення.

У випадку виконання доручення протоколи і всі зібрані при виконанні судового доручення докази повинні бути надіслані суду, який розглядає справу негайно. Всі отримані в порядку судового доручення матеріали, протоколи повинні оголошуватися в судовому засіданні судом, який розглядає справу по суті, і досліджуватися в загальному порядку.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)