АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

грудня 2012 року м. Київ

Читайте также:
  1. грудня 1991р. проведено референдум, де більшість населення проголосувала за незалежність, після чого країни світу почали її визнавати- першими були Канада, Польща.
  2. Грудня 2013 року за завданням ДННУ «Академія фінансового управління»
  3. Грудня 2014 року, м. Одеса
  4. Микола Хвильовий (13 грудня 1893- 13 травня 1933)
  5. Сучасні проблеми та механізми фінансового управління» 12-13 грудня 2013 р.

Колегія суддів судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі:

головуючого Дьоміної О.О.,

суддів: Дем'яносова М.В., Фаловської І.М., Кафідової О.В., Черненко В.А.,

розглянувши заяву Жуйкова Дмитра Івановича про перегляд ухвали судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 23 грудня 2012 року про відмову у відкритті касаційного провадження з підстав неоднакового застосування судом касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права, -

ВСТАНОВИЛА

До Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ надійшла заява відповідача Жуйкова Д.І. про перегляд ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 23 грудня 2012 року про відмову у відкритті касаційного провадження з підстав неоднакового застосування судом касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права, що потягло ухвалення різних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах.

На підтвердження своїх доводів заявник долучив до заяви ухвалу Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 4 листопада 2012 року, якою відкрито провадження у справі за позовом публічного акціонерного товариства «Кредитпромбанк» до Дробот Л.А. про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Відповідно до статті 355 ЦПК України, заява про перегляд судових рішень у цивільних справах може бути подана виключно з підстав: неоднакового застосування судом (судами) касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права, що потягло ухвалення різних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах; встановлення міжнародною судовою установою, юрисдикція якої визнана Україною, порушення Україною міжнародних зобов'язань при вирішенні справи судом.

Як приклад неоднакового застосування судом касаційної інстанції норм матеріального права, що потягло ухвалення різних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах, заявник посилається на ухвалу судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 04 листопада 2012 року.

Наведені у заяві Жуйкова Д.І. про перегляд ухвали судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 23 грудня 2012 року доводи вказують на неоднакове застосування судом касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права, що потягло ухвалення різних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах, а тому згідно вимог ст. 335 ЦПК України є підставою для перегляду судових рішень.

Таким чином заява Жуйкова Д.І. підлягає допуску до провадження Верховного Суду України.

Керуючись ст.ст. 353, 355, 360 ЦПК України, колегія суддів

УХВАЛИЛА

Допустити до провадження Верховного Суду України справу за заявою Жуйкова Д.І. про перегляд ухвали судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 23 грудня 2012 року.

Ухвалу про допуск справи до провадження разом із заявою про перегляд судового рішення та доданими до неї документами надіслати до Верховного Суду України, а копію ухвали разом із копією заяви особам, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

 

Головуючий: О.О. Дьоміна

 

Судді: М.В. Дем'яносов

О.В. Кафідова

І.М. Фаловська

В.А. Черненко

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)