АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Інноваційний проект як об’єкт інвестування

Читайте также:
  1. Chef project skill secrets поможет Вам в запуске нового проекта.
  2. I. ТЕМИ КУРСОВОГО ПРОЕКТУ ТА ЇХ ВИБІР
  3. II. Виды работ по подготовке проектной документации
  4. II. Оформлення і порядок захисту курсового проекту
  5. II. Порядок формирования экспертных групп, организация экспертизы заявленных на Конкурс проектов и регламент работы Конкурсной комиссии
  6. II. Технико-экономическое обоснование предпринимательского проекта.
  7. IV: Проектировочный расчет вала.
  8. New Project in ISE (left top part) – окно нового проекта – левая верхняя часть окна.
  9. SCADA системы как инструмент проектирования АСУ ТП
  10. АВТОРСКИЙ ПРОЕКТ ФОРМИРОВАНИЯ КУЛЬТУРЫ ЛЮБВИ У ДЕТЕЙ –СОЦИАЛЬНЫХ СИРОТ МЕТОДОМ КАНИСТЕРАПИИ «ГОРОД СОЛНЦА» (Г. БАРНАУЛ)
  11. Актуальность проекта «Танцующий Саров»
  12. Альтернативный проект средневековья

Інноваційний проект — це комплекс взаємопов’язаних заходів інвестиційного характеру, спрямованих на комерційне застосування науково–технічних розробок, освоєння нових видів продукції, послуг, впровадження новітніх технологій. Проект оформлюється відповідно до вимог Державного інноваційного фонду у вигляді формалізованого опису і включає техніко–економічне обґрунтування та бізнес–план.

Інноваційна діяльність є складовою інвестиційної діяльності. В Законі України «Про інвестиційну діяльність» у ст. З записано: Інноваційна діяльність як одна із форм інвестиційної діяльності здійснюється з метою впровадження досягнень науково–технічного прогресу у виробництво і соціальну сферу, що включає:

– випуск і розповсюдження принципово нових видів техніки і технології;

– прогресивні міжгалузеві структурні зрушення;

– реалізацію довгострокових науково–технічних програм з великими строками окупності витрат;

– фінансування фундаментальних досліджень для здійснення якісних змін у стані продуктивних сил;

– розробку і впровадження нової ресурсозберігаючої технології, призначеної для поліпшення спеціального і екологічного становища.

Інноваційний проект як об’єкт інвестування за своїм змістом повинен відповідати вимогам даного закону. Цей закон включає загальні правові, економічні та соціальні умови інвестиційної діяльності на території України. Він спрямований на забезпечення рівного захисту прав, інтересів і майна суб’єктів інвестиційної діяльності незалежно від форм власності, а також на ефективне інвестування народного господарства України, розвитку міжнародного співробітництва та інтеграції.

Цим законом визначаються права суб’єктів інвестиційної діяльності (ст.7), їх обов’язки (ст.8), регулюються відносини між ними (ст.9), джерела фінансування (ст.10), цілі і форми державного регулювання інвестиційної діяльності (ст.ст.11, 12).

Даним законом України «Про інвестиційну діяльність» регулюється порядок і зміст державної експертизи інвестицій. У ст. 15 «Державна експертиза інновацій» вказано:

1. Обов’язковій державній експертизі у повному обсязі підлягають інвестиційні програми та проекти будівництва, що здійснюються із залученням коштів Державного бюджету України, бюджету Автономної Республіки Крим, місцевих бюджетів, а також коштів державних підприємств, установ та організацій. Інвестиційні програми та проекти будівництва, що здійснюються за рахунок інших джерел фінансування, підлягають експертизі згідно з частиною першою статті 8 цього закону, де сказано, що інвестор у випадках і порядку, встановлених законодавством України, зобов’язаний:

– подати фінансовим органам декларацію про обсяги і джерела здійснюваних ним інвестицій;

– одержати необхідний дозвіл або узгодження відповідних державних органів та спеціальних служб на капітальне будівництво;

– одержати позитивний комплексний висновок державної експертизи щодо додержання в інвестиційних програмах та проектах будівництва діючих нормативів з питань санітарного і епідемічного благополуччя населення, екології, охорони праці, енергозбереження, пожежної безпеки, міцності, надійності та необхідної довговічності будинків та споруд, а також архітектурних вимог.

Державна експертиза (ст.15) інвестиційних програм і проектів будівництва виконується комплексно спеціалізованою державною організацією, яка утворюється і діє у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Порядок проведення державної експертизи інвестиційних програм і проектів будівництва визначається Кабінетом Міністрів України.

При необхідності експертиза окремих інвестиційних проектів і програм може здійснюватись експертними комісіями, створюваними Верховною Радою України.

У статті 17 регулюється порядок ціноутворення в інвестиційній діяльності; у ст.18 — гарантії прав суб’єктів інвестиційної діяльності. У ст.20 передбачається відповідальність суб’єктів інвестиційної діяльності.

При недодержанні договірних зобов’язань (ст.20) суб’єкти інвестиційної діяльності несуть майнову та іншу відповідальність, передбачену законодавством України і укладеними договорами.

Сплата штрафів і неустойок за порушення умов договорів, а також відшкодування завданих збитків не звільняють винну сторону від виконання зобов’язань, якщо інше не передбачено законом або договором.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)