АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Технологія співробітництва страхових компаній з туристичними фірмами

Читайте также:
  1. Heraeus. Відсутність філій таких компаній в Україні стримує вільний
  2. Впровадження в діяльність страхових компаній управління на основі збалансованої системи показників
  3. Врегулювання страхових претензій з перестраховиками
  4. Врегулювання страхових претензій за договорами, які передбачають асистанс-допомогу
  5. Врегулювання страхових претензій за договорами, які передбачають «асистанс-допомогу»
  6. Докази можуть бути одержані на території іноземної держави в результаті здійснення міжнародного співробітництва під час кримінального провадження.
  7. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»
  8. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»
  9. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»
  10. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»
  11. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»
  12. З дисципліни «Аптечна технологія лікарських засобів»

Технологія страхування в туристській сфері.

Правові основи страхування в Україні.

Технологія співробітництва страхових компаній з туристичними фірмами.

Страхування іноземних туристів.

Страхування пасажирів транспортних засобів.

Страхові внески

Правові основи страхування в Україні.

Страхування – це система економічних відносин по захисту фізичних і юридичних осіб шляхом виплати їм страхового відшкодування (Страхові виплати) у випадку настання визначених подій (страхові випадки) за рахунок коштів (страхові фонди), що формуються з виплачуваних цими особами страхових внесків (страхові премії), у межах визначеної суми (страхова сума).

У рекомендаціях Гаазької декларації по туризму (п.76) записано: “Необхідно впроваджувати заходи щодо забезпечення базового страхування туристів на випадок основних ризиків, з якими вони зіштовхуються (хвороба, крадіжка, репарація)...” сьогодні страхування туристів стало необхідним заходом, особливо в подорожах за кордон.

В Україні нормативно-законодавчу базу страхування туристів складають: Закон України “Про страхування” від 7.03.1996р. зі змінами і доповненнями; Закон України “Про туризм” (ст..17); Інструкція про умови і правила проведення підприємницької діяльності, пов'язаної з наданням туристичних послуг і контролю за їхнім дотриманням; “Положення про порядок і умови проведення обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників автотранспортних засобів”, затверджене Постановою Кабінету Міністрів України від 28.09.96р. №1175; Постанова Кабміну України від 6.07.1998р. №1024 “Про здійснення контролю за наявністю полісів обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників (водіїв) транспортних засобів під час перетинання ними державного кордону”.

В Україні обов'язковими видами страхування туристів є медичне, від нещасного випадку, а також страхування цивільної відповідальності власника автотранспортного засобу.

 

Технологія співробітництва страхових компаній з туристичними фірмами.

Страхування в туризмі є гарантією того, що всі непередбачені витрати, пов'язані зі страховими випадками, бере на себе страховик. Страховиком може бути лише страхова компанія, що має відповідну ліцензію Комітету зі справ нагляду за страховою діяльністю. Туристична фірма виступає страховиком туриста та у свою чергу для забезпечення його страхування укладає договір (агентську угоду) зі страховиком. Відповідно до договору страховик зобов'язується платити страхове відшкодування застрахованим туристам у випадку настання страхових подій; забезпечувати турфирму бланками страхових полісів у необхідній кількості; надавати їй необхідну інформацію щодо умов і правил страхування, тарифів і їхніх змін; здійснювати консультаційну допомогу і т.п.. Страховик - туристична фірма - бере на себе обов'язок:

· рекламувати страхові послуги фірми-страховика;

· проводити страхування туристів відповідно до діючих правил, установлених страховиком;

· вчасно – у зазначений в угоді термін – інформувати страховика про настання страхового випадку;

· без затримки переводити страхові платежі на рахунок страхової компанії за умовами договору.

Страховик виплачує туристській фірмі агентську винагороду у відсотках до отриманих страхових платежів (найчастіше 10%). З метою заохочення турфірм, залучення їх до тривалого співробітництва страхові організації практикують видачу пільгових або безоплатних полісів для керівництва, співробітників фірм і членів їхніх родин, виплати премій і т.п.. Система пільг і заохочень поступово розширюється зі збільшенням терміну співробітництва і сум надходжень від страхування туристів туристською фірмою.

Серед різноманітних видів страхування в туризмі застосовуються такі, як:

· страхування життя і здоров'я туристів (медичне страхування від нещасних випадків),

· страхування майна туристів,

· автотранспорту і цивільної відповідальності власника автотранспортного засобу;

специфічні види страхування:

· страхування на випадок затримки транспорту;

· страхування від форс мажорних обставин;

· від поганої погоди під час відпочинку;

· від неможливості здійснення подорожі;

· від ненадання або неякісного надання туристичних послуг;

· страхування майнового ризику туристів у шоп-турах;

· від порушення митних правил;

· конфіскації товару або відмовлення в пропуску через границю.

Безпосередньо для туристичних фірм пропонуються такі види страхування, як страхування майна фірми, транспорту, фінансового ризику турфірми і її відповідальності перед туристами, їх рідними і третіми особами.

Крім окремих видів страхування страхові фірми пропонують цілі програми (Бізнес-карта, Золото-карта, Срібнан-карта, Блакитна карта і т.п.), що формуються як пакет і включать різні види асистанса: медичну допомогу, евакуацію потерпілого, адміністративні послуги – передача термінових повідомлень, організацію пошуку і повернення багажу, юридичні послуги, технічну допомогу автотранспортного засобу і т.п..

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)