АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Таблиці. 1. Для створення і редагування таблицьвикористовують команди пункту меню "Таблица"або кнопки панелі інструментів "Таблицы и границы"

Читайте также:
  1. Додаток Г Довідкові таблиці
  2. Лабораторна робота 9. Створення об'єкта Звіт на основі таблиці.
  3. Підготовка доповіді реферативного типу. Типовий перелік тем доповідей поданий у таблиці.
  4. Поясніть, чому небажані таблиці, що не задовільняють другій або третій нормальним формам.
  5. Продовження таблиці 1.1
  6. Продовження таблиці 3.1
  7. Продовження таблиці 7.6
  8. Продовження таблиці А.5
  9. Продовження таблиці А.8
  10. Продовження таблиці. 5.1
  11. Спостереження та висновки доцільно оформимти у вигляді таблиці.
  12. Таблиці

1. Для створення і редагування таблицьвикористовують команди пункту меню "Таблица" або кнопки панелі інструментів "Таблицы и границы".

Для створення таблиців текстовому документі треба встановити текстовий курсор у потрібне місце тексту, виконати команду "Таблица → Добавить таблицу" і вибрати кількість рядків і стовпців, ширину стовпців і формат таблиці.

2. Видалити зайві рядки (стовпці) можна так:

• виділити за допомогою миші чи клавіатури будь-яку комірку в зайвих рядках (стовпцях) або виконати команду "Таблица → Выделить строку (столбец)";

• виконати команду "Таблица → Удалить строку (столбец)". Додають до таблиці додаткові рядки (стовпці) за допомогою по слідовного виконання команд "Таблица → Выделить строку (стол бец)" і "Таблица → Добавить строки (столбцы)". При цьому нові рядки розмістяться над першим виділеним рядком (зліва від першо го виділеного стовпця) і їх кількість відповідатиме кількості ви ділених рядків (стовпців).

3. Змінюють висоту рядків чи ширину стовпців за допомогою послідовного виконання команд "Таблица → Выделить строку (столбец)", "Таблица → Высота и ширина ячейки" з подальшим вибором у діалоговому вікні необхідної висоти рядка чи ширини стовпця. Існує ще один, проте менш точний спосіб - - переміщення на необхідну відстань відповідних маркерів на вертикальній чи горизонтальній лінійках форматування чи безпосередньо правої для стовпця або нижньої для рядка межі відповідного стовпця чи рядка.

4. Вирівнюють висоту рядків чи ширину стовпців за допомогою послідовного виконання команд "Таблица → Выделить строку (столбец)" і "Таблица → Выровнять высоту строк (ширину столбцов)". При цьому простір, зайнятий кількома виділеними рядками чи стовпцями, рівномірно розподіляється між ними, і рядки (стовпці) розміщуються на однаковій висоті (ширині).

5. Видаляють комірки за допомогою команди "Таблица → Удалить ячейку" з подальшим вибором способу переміщення (вгору чи вліво).

6. Окремі комірки таблиці можна об'єднувати або поділяти. Щоб об'єднати кілька комірок в одну, необхідно виділити їх за допомогою миші чи клавіатури і виконати команду "Таблица → Объединить ячейки". Для поділу комірки необхідно виділити її і виконати команду "Таблица → Разбить ячейки" з подальшим вибором у діалоговому вікні кількості стовпців і рядків, на яку їх треба поділити.

7. При друкуванні таблиць, що не вміщуються на одну сторінку, можна автоматично повторювати перший рядок таблиці (шапку заголовка) на наступних сторінках. Для цього необхідно виділити перший (чи кілька перших) рядок таблиці та виконати команду "Таблица→Заголовки".

8. Занесені в таблицю дані можна відсортувати автоматично. Для цього необхідно виконати команду "Таблица → Сортировка", а потім у діалоговому вікні вибрати такі параметри сортування:

• номер стовпця, за яким відбуватиметься сортування (першого і наступних);

• тип даних;

• порядок сортування (збільшення чи зменшення);

• наявність чи відсутність заголовка таблиці.

9. Таблицю можна змінити за допомогою спеціальної панелі інструментів "Таблицы и границы", яку викликають з пункту меню командою "Таблица → Нарисовать таблицу". На цій панелі є інструментальні кнопки "Карандаш" і "Резинка". За їх допомогою можна додати до таблиці чи видалити з неї будь-які вертикальні та горизонтальні лінії. Товщину, тип і колір лінії вибирають за допомогою відповідного списку на панелі інструментів "Таблицы и границы ".

10. Текст можна перетворити на таблицю. Для цього слід виділити цей текст і виконати команду "Таблица → Преобразовать в таблицу". У діалоговому вікні команди необхідно вибрати кількість стовпців і роздільник тексту, за допомогою якого текст поділяється на стовпці, а також ширину стовпців.

11. Сховати допоміжні лінії таблиці, що розділяють її стовпці та рядки, можна за допомогою команди "Таблица → Скрыть сетку".


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)