АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 3. Загальні принципи лікування, реабілітації та експертизи психічних захворювань і розладів

Читайте также:
  1. Cхема электрическая принципиальная блока ТУ-16. Назначение, принцип действия.
  2. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  3. V. Несколько принципиальных соображений
  4. Антигени. Антитала. Реакції імунітету. Специфічна профілактика інфекційних захворювань.
  5. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  6. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  7. Бытие как сознание и бытие как реальность. Принципиальное различие способов созерцания
  8. Відбуття покарання або смерть засудженого не є перешкодою для перегляду справи в інтересах його реабілітації.
  9. Вкажіть номери захворювань, збудником яких є стрептококи (І), стафілококи (II) і змішана стрепто-стафілококова інфекція (III).
  10. Гемобластози - це група захворювань пухлинного характеру, котрі розвиваються із кровотворних клітин.
  11. Глава 1. Загальні положення
  12. Глава 27. Загальні положення щодо умов та порядку переміщення і пропуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України

18284 Хвора 19 років, студентка художнього інституту, не отримала очикуваного нею першого місця на виставці студентських картин. Обвинуватила декана свого факультету у вимаганні в неї хабаря. Швидко розвинувся судомний припадок із риданнями, різноманітними конвульсіями. Свідомості, однак, не втрачала і заборонила викликати швидку медичну допомогу. Була доставлена додому співкурсниками. Дома, після зауваження батька про те, що не слід було вступати в конфлікт з деканом, у хворої виникло виражене мовно-рухове збудження. Препарати якої групи найбільш показані для купування збудження у цьому випадку?

A. Транквілізатори

B. Нейролептики

C. Антиконвульсанти

D. Антидепресанти

E. Снодійні (барбітурати)

 

18285 Хвора 23 років, інженер, госпіталізована в психіатричну лікарню. 2-3 тижні тому почала помічати, що якась сила керує її думками, почуттями і вчинками. Мала підозру, що на неї діє гіпнозом її співучень, якого н бачила вже кілька років. У голові з'явився голос цього знайомого. Періодично зазнавала наплив чужих думок, коли власний розум "зупинявся", власне мислення "зупинялось". Не спала ночами; боялась, не могла працювати. У клініці, під впливом терапії, поступово зникли описані хворобливі явища, з'явилось критичне ставлення до них. Якій захід профілактики рецидиву хвороби можна вважати найбільш ефективним?

A. Підтримувати терапію нейролептиками

B. Уникати зустрічі із знайомим, що з'являється у хворобливих переживаннях

C. Залишити роботу

D. Провести психотерапію, спрямовану на переконання хворої

E. Дотримуватися певної дієти

19212 Хворий М., 35 років. Вперше поступив в психіатричний стаціонар. Встановлено діагноз шизофренія, параноїдна форма. Який метод лікування доцільно застосувати?

A. *Нейролептична терапія

B. Вітамінотерапія

C. Фізіотерапія

D. Психотерапія

E. Рефлексотерапія

 

21832 Службовець багато років зловживає спиртними напоями, переніс важкий алкогольний делірій, після якого з`явились масивні порушення пам`яті. Не запам`ятовує поточних подіі. Настрій нестабільний, швидко астенізується під час бесіди. Біографічні дані пам`ятає достатньо. Соматично ослаблений, АТ= 160/95 мм.рт.ст.., тони серця приглушені, в легенях поодинокі свистячі хрипи. Печінка дещо збільшена, чутлива при пальпації. Яка група психотропних препаратів найбільш доцільна?

A. *Ноотропи.

B. Психостимулятори.

C. Нейролептики.

D. Транквілізатори.

E. Препарати літію.

21833 Хвора А., 36 років, бібліотекар. Захворіла в віці 23 років, захворювання почалось з тривоги, поганого настрою, вважала, що всі навколо неї її обговорюють, чула в телевізійних передачах натяки на свою адресу. Неодноразово лікувалась в психіатричному стаціонарі. Останні 2 роки відмічається стан нестабільної ремісії з ідеями стосунку, слуховими галюцинаціями індиферентного змісту. Постійно лікується амбулаторно, приймає нейролептичну терапію. Останній тиждень клозапін було замінено на галоперідол. У хворої з’явились судоми м`язів шиї, язика, окуломоторних м`язів. Призначте корекцію нейролептичного синдрому.

A. *Препарати антипаркінсонічної дії.

B. Аміназин.

C. Протисудомні препарати.

D. Психотерапія.

E. Піротерапія.

 

21836 Хлопець 15 років, направлений на консультацію до підліткового психіатра в зв`язку із поведінковими відхиленнями: зробився дратівливим, різким, став прогулювати школу, цілими днями проводив час біля гральних автоматів, вдома закривається в своїй кімнаті і слухає музику через навушники, з рідними розмовляє “крізь зуби”. Кілька днів тому був затриманий при спробі крадіжки компакт-дисків з магазину. При бесіді: роздратований, напружений, не відразу розкриває свої переживання, особливо дратівливим стає при обговоренні стосунків в сім`ї. Пізніше встановлено, що хлопець випадково підслухав розмову батьків щодо їх розлучення. Яку тактику слід застосувати?

A. *Психотерапія (сімейна, індивідуальна).

B. Поведінкову терапію.

C. Нейролептичну фармакотерапію.

D. Інсуліно-шокову терапію.

E. Комплексну терапію в умовах виправного закладу.

 

 


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)