АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 4: Психічні порушення у похилому та старечому віці

Читайте также:
  1. A. Порушення щодо заявника кримінальної справи
  2. IІІ. Захисні психічні механізми
  3. Адміністративна відповідальність за екологічні правопорушення
  4. Адміністративні правопорушення в галузі охорони праці та здоров'я населення. Ведення адвокатом таких справ.
  5. Адміністративні правопорушення в галузі охорони природи, використання природних ресурсів, охорони пам'яток історії та культури. Ведення адвокатом таких справ.
  6. Адміністративні правопорушення у сільському господарстві. Ведення адвокатом такшґсправ.
  7. Адміністративні правопорушення, що посягають на власність. Ознаки відмежування їх від злочинів проти власності. Ведення адвокатом таких справ.
  8. Адміністративні правопорушення, що посягають на встановлений порядок управління. Ведення адвокатом таких справ.
  9. Безпосереднє виявлення слідчим іншого кримінального правопорушення під час досудового розслідування
  10. Вартість майна, яке належить арештувати з метою забезпечення цивільного позову, повинна бути співмірною із розміром шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.
  11. Відповідальність за порушення дипломатичних привілеїв та імунітетів
  12. Відповідальність за порушення податкового законодавства.

18245 Хвора 51 року доставлена в психіатрічну лікарню в з'вязку із суїцидальною попиткою. Після 6 місяців менопаузи понизився настрій, виникло почуття "приливу жару", тривога. Стала сумрачною, неспокійною плаксивою, порушився сон. У відділенні: рухове і мовне збудження, заламує руки, намагається рвати на собі волосся, лається, кричить. Недоступна продуктивному контакту. Коли намагаються хвору заспокоїти, збудження підсилюється, просить дати їй вмерти. Галюцинацій і маячення немає. Помітних порушень інтелектуально-мнестичних функцій не виявлено. Соматичний і неврологічний стан - без патології. Які патогенетичні механізми психичних порушень у хворої?

A. Інволюційні зміни, пов'язані з клімаксом

B. Гіпоксія головного мозку

C. Пухлина головного мозку

D. Перенапруження сили основних нервових процесів

E. Атрофічні процеси в головному мозку

 

18286 Хвора 55 років. 3 роки тому почала знижуватися пам'ять, спочатку забувала поточну інформацію, а потім і фахові знання, події з власного життя. Останні 3-4 місяці погано орiєнтується у власній квартирі. Ставилася до своей нездатності байдуже. З'явилася амнестична афазія, не може читати, писати, виконувати простіши дії (застегнути гудзик, розсчесати волосся). Психічний статут: Безучасна, ніщо її не цікавить, брудна, різко схудла, вимовляї не більш 5 слів, часто невлад, вимовляє безглузді слова і звуки, до свого стану не критична. Який патологічний процес у головному мозгу зумовив клінічну картину цього захворювання?

A. Сенильні бляшки

B. Кровозлияння до головного мозоку

C. Атеросклеротичні зміни судин

D. Пухлина головного мозку

E. Гiалиноз судин мозку

 

19868 Хворий, 57 років. Захворювання почалось з розладів пам(яті із збереженною емоціональною сферою та критичністю. Потім мали розвиток апрактичні, агностичні та афатичні розлади, явищі алексії. Який діагноз?

A. *Хвороба Альцгеймера.

B. Церебральний атеросклероз.

C. Старче недоумство.

D. Хвороба Піка.

E. Пресенільна деменція

 

20628 Хвора 75 років не може назвати місяць, число, пору року. Після довгих роздумів називає своє ім’я. Настрій дратівливо-незадоволений. Постійно носить з собою вузлик з речами, ховає у себе на грудях у білизні пакуночки з хлібом та свої черевики, “безцінні книги”. Який найбільш імовірний

A. * Стареча деменція.

B. Атеросклеротична (лакунарна) деменція.

C. Пресенільна меланхолія.

D. Розлад поведінки.

E. Розлад особистості (психопатія).

20629 Хвора похилого віку (виглядає на 65-70 років),доставлена швидкою допомогою з вулиці. Розгублена, метушлива. Називає своє ім’я, по-батькові,не може згадати свій вік, не розуміє навколишніх обставин, дезорієнтована в часі та місценаходженні. Емоційно слабкодуха, за щось просить пробачення, сльозлива. Встановіть діагноз.

A. * Атеросклеротична (лакунарна) деменція.

B. Старече недоумство.

C. Інволюційна меланхолія.

D. Маніакально-депресивний психоз.

E. Шизофренія.

 

21467 Хвора Н., 52 роки, направлена на консультацію до психіатра гінекологом, до якого звернулася з приводу розладу місячних. На прийомі вкрай тривожна, не може всидіти, розгублена. Переживає, що з рідними станеться нещастя, висловлює побоювання стосовно свого здоров'я, життя.

A. * Інволюційний психоз.

B. Шизофренія.

C. Маніакально-депресивний психоз.

D. Реактивний психоз.

E. Істероідна психопатія.

 

21752 Больная Г., 60 лет, пенсионерка, работала зам. директора НИИ. Изменения в поведении появились 2 года назад после смерти мужа: перестала за собой следить, не выходила из дома; затем перестала убирать в квартире, готовить еду. В психстатусе: Дезориентировка во времени. Не понимает многих вопросов, растеряна. Не знает, как сварить борщ, застегнуть пуговицу. Речь с запинками и логоклониями. Не узнает лиц врачей, больных. Много плачет, причину слез объяснить не может. Какой механизм патологии:

A. *Атрофия коры головного мозга

B. Атеросклеротические изменения сосудов головного мозга

C. Дефицит серотонина

D. Нарушение превращения дофамина в норадреналин

E. Нарушение обмена мелатонина

 

22178 Хвора 58 років. Біля 2-х років тому початку слабшати пам'ять. Останнім часом забула багато подій свого життя, не пам'ятає, чи є онуки, діти, не може нічого запам'ятати. Кілька разів виходила з квартири і не могла знайти дорогу назад. У квартирі з працею орієнтується. Не може приготувати собі їжу, не зачісується, не може самостійно одягтися. Апатична, бездіяльна. Ознак хвороби Паркінсону, Гентінгтону, а також вираженої судинної патології не виявлено. До свого стану

A. *Хвороба Альцгеймера

B. Хвороба Піка

C. Судинна деменція

D. Корсаковський психоз

E. Травматична деменція

 

22973 Хворий, 57 років. Захворювання почалось з розладів пам’яті із збереженною емоціональною сферою та критичністю. Потім мали розвиток апрактичні, агностичні та афатичні розлади, явищі алексії. Який діагноз?

A. *Хвороба Альцгеймера.

B. Церебральний атеросклероз.

C. Старче недоумство.

D. Хвороба Піка.

E. Пресенільна деменція

 

 


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)