АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 10. Невротичні розлади

17478 Хвора 45 років за своїм характером вередлива, демонстативна. Побачивши лікаря, починає охати, стогнати, триматися за голову, плакати. Скаржиться на болі в усьому тілі. При ходінні похитується, тримається за оточуючі предмети. Після неприємної бесіди раптово починає стогнати, лягає, закочує очі, не відповідає на запитання. Зіничні рефлекси при цьому збережені. Такий стан триває 15-20 хвилин. Згадує про перенесений стан, вважає себе тяжко хворою, непрацездатною. Чим найбільш імовірно зумовлений такий стан хворої?

A. *Істеричний невроз

B. Епілептична хвороба

C. Симулятивна поведінка

D. Маніакально - депресивний психоз

E. Неврастенія

 

18147 Студентка 20 років після того, як не склала іспит, почала скаржитись на відчуття інородного тіла, схожого на кульку в горлі, затруднене ковтання. Фіксована на цьому, обмежує себе в їжі, плаксива, прагне привернути до себе увагу, демонстративна. Легко піддається психотерапевтичному навіюванню. Який на вашу думку психіатричний діагноз у

A. Істеричний невроз

B. Іпохондричний невроз

C. Депресивний невроз

D. Обсесивний невроз

E. Параноїдна реакція

 

18338 Хвора 35 років, інженер, незаміжня, дітей не має. Щодо характеру хвора з дитинства прямолінійна, безкомпромісна, гіперсоціабельна, рігідна. Хвора звернулася до лікаря зі скарженнями на погіршення настрою плаксивість, слабкість, стомлюваність, дратівливість: "я багато плачу,а ніякої видимої причини німає, мені ніщо не в утіху, я не отримую ніякого задовілення ні від чого...". Крім того погіршился сон, апетит, відзначаються часті сердцебиття, коливання АТ, запаморочення та інколи - діарея. Такий стан у хворої виник 2,5 місяца тому, коли не спромоглася влаштувати своє особисте життя. Після проведеного. Який найбільш правильний діагноз?

A. Невротична депресія (депресивний невроз)

B. Реактивний психоз

C. Невротичний розвиток особи

D. Шизофренія, неворозоподібна форма

E. Маниакально-депрессивний психоз

 

18365 Хворий переніс тяжкий грип. Через місяць після захворювання з явився головний біль,кружіння голови, слабкість, став дражливим, знизилась памўять, швидко стомлювався н роботі.Під час бесіди з лікарем жаліється на нестриманність. Вказав, що зовсім перестав читати книжки, а думки завжди десь далеко. Через 20 хвилин бесіди став говорити тихіше, довго обдумував питання та відповідь на них. Определите синдром.

A. Астенічний синдром

B. Гипотиреоидизия

C. Скрытая депрессия

D. Іпохондричний синдром

E. Амнестичний синдром

 

20636 Інженер Г. чудово справляється з роботою. Ніхто із співробітників не знає, що у нього страх переходити через мости. “Я боюся,- каже він, -що міст може впасти, коли я по ньому буду йти. Бачу, як по мосту їдуть автомобілі, ходять люди. Розумію, що він капітальний і не провалиться. Усвідомлюю абсурдність мого страху, намагаюсь боротися з ним, але перебороти його не можу”. Як тільки я роблю спробу заставити себе пройти по мосту, мене охоплює тривога, непереборний страх, майже жах, з’являється серцебиття і я

A. *Тривожно-фобічний.

B. Пароноїдний.

C. Іпохондричний.

D. Неврастенія.

E. Обсесивно-компульсивний.

 

20640 Хворий, 56 років, спадковість не обтяжена, за спеціальністю слюсар. Був одружений, дружина померла. Має двох дорослих синів, взаємини з ними погані: не встигне пожити у одного сина, як йому говорять, щоб він повертався до іншого. Окремого житла не має. Не бачив вихиду з ситуації, з’явились думки про самогубство, госпіталізований у лікарню після суїцидальної спроби. Вірно орієнтований у часі, місцезнаходженні, своїй особистості, говорить тихим голосом, на очах сльози. Не бачить виходу з ситуації, настрій знижений, шукає допомоги та співчуття, суїцидальних думок не виказує. Встановіть діагноз.

A. *Адаптаційний розлад.

B. Реактивна депресія.

C. Депресивний невроз.

D. Маніакально-депресивний психоз.

E. Алкоголізм.

 

20848 Дiвчинка 14 рокiв щойно на уроцi математик отримала незадовiльну оцiнку, з приводу чого одержала догану вчителя i довго плакала. Пiсля уроку раптово впала в класi i втратила свiдомiсть. При оглядi дитини покриви шкiри блiдо- рожевого кольору, пульс 100 за хв., задовiльних властивостей, артерiальний тиск110/70. Повiки щiльно стуленi при спробi їх вiдкрити. Видимих пошкоджень не вiдмiчено. Який можна поставити попереднiй дiагноз?

A. Iстеричне запаморочення.

B. Епiлепсiя.

C. Ваготонiчне зомлiння.

D. Синдром подовженого iнтервалу Q-Т.

E. Симпатикотонiчний колапс.

 

21755 Больной К., 35 лет. По характеру тревожно-мнительный. В течение месяца испытывал трудности в связи с переходом на новую работу. Нарастали усталость, раздражительность, утомляемость, появились головные боли, бессонница. Сомато-неврологически – без патологии. В психстатусе: Ориентирован правильно. Мышление в замедленном темпе. Быстро устает, просит разрешения отдохнуть. Жалуется, что раздражают обычные звуки, свет. Считает себя тяжело больным, просит помочь. Предварительный диагноз:

A. *Неврастения

B. Астеническая психопатия

C. Психастеническая психопатия

D. Простая шизофрения

E. Истерический невроз

 

22303 Хвора 23 року, по характері недовірлива, сентиментальна, не може постояти за себе. Останній рік приходилося багато працювати практично без відпочинку. Удома з чоловіком часті сварки, що дорікає її за недостатню увагу родині. Останні 2-3 місяця стала дратівливою, погано спить, знизився апетит, схудла, з'явилася слабість, стомлюваність, найбільш виражені в другій половині дня. Турбує серцебиття, болі в серце, головний біль. Терапевт не виявляє патології з боку серця. Визначите діагноз хворої.

A. *Неврастенія

B. Астенічна психопатія

C. Шизофренія

D. Циклотимія

E. Гостра реакція на стрес

 

23053 Хвора Т., 30 років. В психіатричному відділенні демонстративна, вередлива, балакуча, постійно привертає увагу оточуючих. Скаржиться на болі у всьому тілі. Побачивши лікаря - стогне, хватається за голову, голосить, демонструє неможливість ходити, тримається за оточуючі предмети. Наодинці вільно ходить по палаті, співає, накладає макіяж. Визначити стан хворої.

A. * істеричний невроз.

B. невроз нав'язливих станів.

C. іпохондричний розвиток особистості.

D. шизофренія.

E. маніакально-депресивний психоз.

 


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)