АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 16: Епілепсія

Читайте также:
  1. Високоінтенсивна імпульсна магнітотерапія
  2. Радонотерапія та радонові ванни, Показання та протипоказання до їх проведення. Методики лікування.

17479 Хвора19 років десять років страждає на епілептичну хворобу. Пішла на прийом до лікаря і не повернулась. Через три дні з'явилася додому обірваною, замерзлою. Поводила себе дивно: не розмовляла, ні з ким не спілкувалась, дивилась в одну точку, вночі не спала. На наступний день стан нормалізувався. Хвора не змогла пригадати, що з нею відбувалось протягом останніх чотирьох діб. Оточуючим здавалась задумливою та сонною. Який психопатологічний

A. *Сутінковий розлад свідомості

B. Оглушення

C. Деліріозний синдром

D. Онейроідний синдром

E. Аментивний синдром

 

19213 Хворий К., 25 років. В приймальному покої лікарні раптово впав на підлогу, колір обличчя та шкірних покривів ціанотичний, зіниці не реагують на світло. Спостерігаютьсясудомні скорочення різних груп м’язів. Хворий прийшов до свідомості через 15 хвилин, нічого не пом’ятає. Як оцінити описаний стан?

A. *Великий епілептичний напад

B. Епілептичний статус

C. Істеричний напад

D. Малий епілептичний напад

E. Діенцефальний напад

 

19502 Було помічено, що 7 річний школяр під час уроків по кілька разів ставав неуважним. Вчитель звернув увагу на відсутність погляду дитини, причмокування губами. Падіння та судом не спостерігалось. Під час короткої “відсутності” він не відгукувався на своє ім`я. Мати помічала такі ж явища і раніше, але не надавала їм значення, вважаючи, що дитина замислилась. Визначте тип епілептичного припадку, відповідно до прийнятої класифікації.

A. *Абсанс

B. Генералізований тоніко-клонічний припадок

C. Простий парциальний припадок

D. Складний парциальний припадок

E. Джексонівський парциальний припадок

 

20637 Епілептичний статус - це такий стан, при якому у хворого:

A. * багаторазові повторні судомні напади, між якими хворий не приходить в стан нормальної свідомості

B. раптово та значною мірою збільшується кількість судомних нападів

C. сформувався епілептичний дефект психіки

D. відмічається післянападова кома та наступна афазія

E. формується резидуальний параноїдний епілептичний психоз

 

Хвора Д., 29 років, інвалід ІІ групи з приводу частих судомних пароксизмів. Протягом останніх кількох днів була зажуреною, мала погане самопочуття. Зранку була злостивою, прискіпливою, накинулась з бійкою на матір за те, що вона взяла її вишивання. Почала кидати в стіни стільцями, посудом, побила вазонки з квітами. За годину впала на ліжко і заснула. Пробудившись, плакала, каялась, просила у всіх пробачення, спогади про перенесений стан неповні. Кваліфікуйте перенесени психічний стан.

A *Дисфоричний епілептичний пароксизм.

B Істеричний сутінковий стан.

C Гострий епілептичний параноїд.

D Гостре кататонічне збудження.

E Ажітована депресія.

 


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)