АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПРИКЛАДИ ТИПОВИХ ЗАВДАНЬ, ЩО ВИНОСЯТЬСЯ НА ЕКЗАМЕН

Читайте также:
  1. Використання функцій ДМАКС,ДМИН,ДСРЗНАЧ EXEL.Надати приклади.
  2. Використання функцій СУММ, БДСУММ, СУММЕСЛИ в Excel . Надати приклади.
  3. Дайте оцінку взаємодії генетичних факторів і факторів середовища в реалізації «вроджених форм поведінки».Наведіть приклади.
  4. Екзаменаційний білет
  5. Екзаменаційний білет № 1
  6. Екзаменаційний білет № 10
  7. Екзаменаційний білет № 11
  8. Екзаменаційний білет № 12
  9. Екзаменаційний білет № 13
  10. Екзаменаційний білет № 14
  11. Екзаменаційний білет № 15
  12. Екзаменаційний білет № 16

Теоретичні питання:

1. Розкрити основні етапи проведення інспекційної перевірки банку.

2. Порядок застосування програми фінансового оздоровлення банку.

3. Основні принципи ефективного банківського нагляду.

Теcтове завдання:

1. Протягом якого строку банк може не виконувати операції на які видана ліцензія без її анулювання?

2. В яких випадках банк має право залучати кошти на умовах субординованого боргу в іноземній валюті?

3. Які активи відносяться до 3 групи при розрахунку нормативу адекватності капіталу банку?

Практичне завдання:

 

1. На банк накладено штраф за недотримання нормативу обов’язкового резервування. Це другий випадок за півріччя. Маємо наступні дані:

 

Сума недорезервування 850 тис. грн.
Зареєстрований статутний фонд 8,4 млн. грн.
Сума регулятивного капіталу 13,8 млн. грн.
Облікова ставка НБУ 8%
Ломбардна ставка НБУ 9%

 

Розрахувати суму штрафу.

ПОРЯДОК ПОТОЧНОГО І ПІДСУМКОВОГО ОЦІНЮВАННЯ ЗНАНЬ

Система поточного контролю знань передбачає оцінювання знань за двома основними напрямами:

а) перевірка теоретичних знань;

б) перевірка виконання модульних контрольних або індивідуальних практичних завдань.

Оскільки дисципліна вивчається на магістерському рівні, перевірка теоретичних знань під час поточного контролю студентів денної форми навчання здійснюється в аудиторії під час написання модульних контрольних завдань.

Активність на практичних заняттях є важливим елементом роботи студенту під час семестру. Студент робить доповіді під час заняття, приймає участь у обговореннях, дискусіях, мозкових атаках.

В зв’язку з обмеженням часу на практичні заняття для студентів заочної форми навчання, оцінка за активність для таких студентів виставляється не більше одного разу для окремого студента за шкалою 0–6–8–10 балів за підсумком всіх практичних занять, які проводяться в один день – згідно рівня знань, який продемонстрований студентом (таблиця):

 

Оцінка за 10-бальною шкалою рівень знань Характеристика
  відмінний Вільне володіння теоретичним матеріалом, активна участь у дискусіях та обговореннях, вірне вирішення розрахункової задачі або ситуації.
  добрий Вільне володіння теоретичним матеріалом, активна участь у дискусіях та обговореннях, вирішення розрахункової задачі або ситуації з несуттєвими помилками.
  задовільний Володіння основними теоретичними поняттями, неактивна участь у дискусіях та обговореннях, володіння в цілому методикою вирішення задач та ситуації але допущення помилок.
  незадовільний Незнання основних теоретичних понять та неактивна участь у дискусіях та обговореннях, невміння віршувати типові задачі та ситуації.

 

Систематичність роботи протягом семестру заохочує до систематичного відвідування практичних занять, яке є корисним навіть при пасивній формі сприйняття питань, що обговорюються. Відвідуванням, за яке нараховуються відповідні бали, вважається відвідування повних 2-х академічних годин, без запізнень та відсутності студента на частині заняття. У випадку отримання студентом під час заняття незадовільної оцінки, бал за відвідування такого заняття студенту не нараховується.

Практичні індивідуальні завдання (індивідуальні письмові роботи) застосовуються для студентів денної, заочної форми навчання. Передбачають виконання практичних завдань на базі виробничої практики або на робочому місці. Викладачем доводиться графік виконання модульних завдань, при порушенні якого без поважних причин студент позбавляється половини балів за кожне таке завдання. Вимоги до змісту модульних завдань наведені окремо. Блок модульних завдань для студентів денної форми навчання має містити виключно практичний характер і не потребують висвітлення теорії. У кожному модулі питання повинні розглядатися на реальних прикладах здійснення пруденційного нагляду. Якщо матеріалами однієї установи банку користуються кілька студентів, то приклади у кожного з них повинні бути різні. Переписування нормативних чи навчальних матеріалів або копіювання однакових практичних прикладів різними студентами забороняється, а у випадку виявлення таких робіт – виставляється 0 балів.

Студентами заочної форми форми навчання виконуються практичні завдання та написання вибіркових робіт. Вимоги до змісту та оформлення індивідуальних завдань наведені окремо. Під час сесії як вибірковий вид самостійної роботи може проводитися захист завдань, шляхом проведення співбесіди з викладачем.

Участь у конференціях і підготовка наукових публікацій можуть бути використані як вибіркові види самостійної роботи та оцінені викладачем у 10 балів, якщо зміст доповідей або статей відповідає профілю дисципліни.

 

 

Оцінювання виконання індивідуальних практичних завдань

Про виконання практичних завдань студент звітує у письмовій формі. Робота виконується на стандартних аркушах формату А4 на комп’ютері, прошивається з лівого краю.

На титульному аркуші студент записує назву міністерства, університету, факультету, навчальної дисципліни. Нижче робиться напис: “Індивідуальні практичні завдання” студента (прізвище, ініціали, шифр академічної групи) назва організації.

На кафедрі встановлюється граничний термін подання практичних завдань. Роботи, що надійдуть на кафедру пізніше встановленого терміну, не розглядаються, а студент не допускається до підсумкового оцінювання знань з навчальної дисципліни.

Одержані кафедрою роботи студентів оцінюються викладачем у встановлений термін.

Критерії оцінки (для денної форми навчання)

15 балів – для денної та заочної форми навчання – студент бездоганно виконав завдання і належним чином його оформив у своєму звіті. Інформація ілюстрована фактичними даними.

10 балів - для денної та заочної форми навчання - завдання в цілому виконане, але мають місце окремі недоліки: частини інформації бракує або вона є суперечливою на різних сторінках роботи, нема необхідних ілюстрацій, пропозиції студента недостатньо обґрунтовані.

5 балів - для денної та заочної форми навчання - завдання частково виконане, але бракує цілих розділів у роботі, або надані застарілі цифрові матеріали.

0 балів – завдання взагалі не виконано або мають місце суттєві недоліки.

Оцінювання теоретичних знань з дисципліни – це заключний контрольний захід (у вигляді іспиту або модульного контрольного завдання), передбачений навчальним планом, який полягає в здійсненні заміру знань, проводиться в письмовій формі і включає відповіді студентів на теоретичні питання курсу, вирішенні практичних завдань.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)