АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Підсумковий контроль у формі екзамену – для заочної форм навчання

Читайте также:
  1. II. Контрольна робота.
  2. III. СТРУКТУРА, РУКОВОДЯЩИЕ И КОНТРОЛЬНЫЕ ОРГАНЫ КПРФ
  3. IV.Контрольно - аналитический этап.
  4. IX. Контроль за осуществлением пассажирских перевозок
  5. O меморіально-ордерна (контрольно-ахова).
  6. VI Поточний контроль виконання роботи
  7. VI Поточний контроль виконання роботи
  8. VI Поточний контроль виконання роботи
  9. VI Поточний контроль виконання роботи
  10. VI. КОНТРОЛЬНО-РЕВИЗИОННАЯ КОМИССИЯ (РЕВИЗОР) ОРГАНИЗАЦИИ
  11. VIІ Поточний контроль виконання роботи
  12. XIV. Контроль за соблюдением настоящих правил

Підсумковий контроль з дисципліни “Банківський нагляд” виконується через процес додавання кількості балів, які отримав студент за обов’язкові та додаткові види самостійної роботи і на іспиті.

Іспит проводиться у формі виконання письмових екзаменаційних завдань.

Результати іспиту оцінюються в діапазоні від 0 до 50 балів для заочної форми навчання.

В разі, коли відповіді студента оцінені менше ніж в 30 балів, він отримує незадовільну оцінку за результатами іспиту (тобто 0 балів).

Якщо на іспиті студент набрав менше 30 балів, а отже отримав незадовільну оцінку, загальна підсумкова оцінка включає лише результати поточного контролю.

Підсумкова оцінка за екзаменом та за поточну успішність не повинна перевищувати 100 балів.

Шкала оцінювання екзаменаційних завдань:

Оцінка за 100-бальною шкалою [1] РІВЕНЬ ЗНАНЬ
10 відмінний
8 добрий
6 задовільний
0 незадовільний

 

Типовий білет включає п’ять завдань. З них: 2 теоретичних питання. Відповідь на це питання оцінюються за шкалою 0-6-8-10 балів (згідно із критеріями оцінки, що наведені окремо).

Два тестових питання. Відповіді на це питання оцінюються за шкалою 0-6-8-10 балів за кожне (0 – невірна відповідь; 6 – вірна відповідь на один тест; 8 – вірна відповідь на два тести; 10 – вірна відповідь на три тести).

Також білет включає 1 практичне завдання, яке оцінюється за шкалою 0-6-8-10 балів (згідно із критеріями оцінки, що наведені окремо).

Отже, за кожне із п’яти завдань студент може отримати максимальну кількість 10 балів, а за виконання всіх завдань екзаменаційного білету –50 балів.

 

Критерії оцінювання знань підсумкового контролю

Критерії оцінки знань за теоретичне питання іспиту (рівні 0—6—8—10 балів) такі:

А. (ВІДМІННО). Повна відповідь на питання (найвища якість письмового завдання), яка оцінюється в 10 балів, повинна відповідати таким вимогам:

1) розгорнутий, вичерпний виклад змісту даної у питанні проблеми;

2) повний перелік необхідних для розкриття змісту питання економічних категорій та законів;

3) вірне розкриття змісту зазначених економічних категорій та законів, механізму їх взаємозв’язку і взаємодії;

4) здатність здійснювати порівняльний аналіз різних теорій, концепцій, підходів та самостійно робити логічні висновки й узагальнення, знання історії створення таких теорій та еволюції поглядів основних представників;

5) уміння користуватись методами наукового аналізу економічних явищ, процесів і характеризувати їхні риси та форми виявлення;

6) демонстрація здатності висловлення та аргументування власного ставлення до альтернативних поглядів на дане питання;

7) використання актуальних фактичних та статистичних даних, знань дат та історичних періодів, які підтверджують тези відповіді на питання;

8) враховані (для письмових робіт) усі додаткові вимоги, які відносяться до відповідного завдання і мають місце безпосередньо у тексті завдання або у рекомендованих викладачем методич­них посібниках та наукових виданнях.

Б. (ДОБРЕ). Відповідь на питання оцінюється в 8 балів, якщо:

1) відносно відповіді на найвищий бал не зроблено розкриття хоча б одного з пунктів, вказаних вище (якщо він явно потрібний для вичерпного розкриття питання), або якщо:

2) при розкритті змісту питання в цілому правильно за зазначеними вимогами зроблені значні помилки під час: визначення авторства і змісту в цілому правильно зазначених теоретичних концепцій у галузі маркетингу у банку.

В (ЗАДОВІЛЬНО). Відповідь на питання оцінюється в 6 балів, якщо:

— відносно відповіді на найвищий бал не зроблено розкриття двох чи більше пунктів, зазначених у вимогах до нього (якщо вони явно потрібні для вичерпного розкриття питання), або якщо:

— одночасно присутні обидва типи недоліків, які окремо характеризують критерій оцінки питання в 8 балів,

С (НЕЗАДОВІЛЬНО). Відповідь на питання оцінюється в 0 балів, якщо:

— висновки, зроблені під час відповіді, не відповідають правильним чи загальновизнаним при відсутності доказів супротивного аргументами, зазначеними у відповіді;

— характер відповіді дає підставу стверджувати, що особа, яка складає іспит, неправильно зрозуміла зміст питання чи не знає правильної відповіді і тому не відповіла на нього по-суті, допустивши грубі помилки у змісті відповіді.

Аналітичні питання (задачі, проблемні ситуації), що містить екзаменаційний білет, оцінюються за шкалою 0—6—8—10 балів. Максимальна сума у 10 балів знижується до 8 балів за неповну відповідь, до 6 балів за неповну відповідь із грубими помилками та до 0 балів — у випадку невірної відповіді. Також до 6 балів знижується оцінка у випадку математичної помилки у розв’язанні або логічної помилки у викладенні тез. У випадку, якщо розв’язання ситуації може мати декілька варіантів, студент має аргументувати свою позицію, та стисло навести інші шляхи розв’язання ситуації – інакше сума балів також знижується до 8 балів за кожне питання. Аналітичне питання оцінюється у 0 балів, якщо характер відповіді дає підставу стверджувати, що особа, яка складає іспит, неправильно зрозуміла зміст питання чи не знає правильної відповіді і тому не відповіла на нього по-суті, допустивши грубі помилки у змісті відповіді.

Під час оцінки відповіді на окреме питання додатково враховуються і впливають на підсумкову суму балів за це питання допущені недоліки та помилки, якими вважаються:

— неохайне оформлення роботи (не загальноприйнятні скорочення, незрозумілий почерк, використання олівців замість чітких чорнил) (8 балів замість 10 або 6 балів замість 8);

— неточності у назвах окремих економічних категорій та понять (8 балів замість 10 або 6 балів замість 8);

— порушення логічної послідовності у викладенні тез відповіді на питання (8 балів замість 10 або 6 балів замість 8);

— помилкові статистичні та аналітичні дані, якщо розмір помилки незначний і в цілому не впливає на висновки, які зроблено у відповіді (8 балів замість 10 або 6 балів замість 8).

Під час написання письмового контрольного завдання студенти повинні виконувати його самостійно. У разі, коли викладач має підстави сумніватись у самостійності виконання письмового завдання (використання шпаргалок, підказок, засобів зв’язку тощо), студент позбавляється права подальшого написання роботи з отриманням загальної оцінки за письмову роботу 0 балів.

 

 

Підсумкова оцінка за дисципліною

Підсумкова оцінка за дисципліною складається з оцінок проміжного контролю та оцінки іспиту. Якщо на іспиті студент набрав менше 30 балів, то вважається, що на іспиті студент отримав оцінку „незадовільно”. В такому разі загальна кількість балів за іспит виставляється за результатами проміжного контролю.

Підсумкова оцінка за екзаменом та за поточну успішність не повинна перевищувати 100 балів.

В екзаменаційній відомості поряд із загальною підсумковою оцінкою в 100-бальній шкалі виставляється оцінка за 4-х бальною шкалою та за системою ECTS.

 

Оцінка за шкалою, що використовується в КНЕУ Оцінка за національною шкалою Оцінка у формі заліку (для вибіркових дисциплін) Оцінка за шкалою ECTS
90-100 відмінно зараховано А
80-89 добре зараховано В
70-79 С
66-69 задовільно зараховано D
60-65 Е
21-59 незадовільно з можливістю повторного складання не зараховано — з можливістю повторного складання заліку FX
0-20 незадовільно з обов’язковим повторним вивченням дисципліни не зараховано — з обов’язковим повторним вивченням дисципліни F

 

9.4 ЗРАЗОК ЕКЗАМЕНАЦІЙНОГО БІЛЕТА

для заочної форми навчання


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)