АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Полікультурність

Читайте также:
  1. Етнополітичні конфлікти: причини виникнення, динаміка, типологія та способи врегулювання

141. Яку частину населення України становлять етнічні українці?
а) половину,
б) меншу частину,
в) близько трьох чвертей,
г) майже 100%.

142. Як називається поняття про принципи співжиття етнокультурних спільнот на засадах демократії, співіснування в межах однієї країни багатьох культур за умови, що жодна з них не є панівною?
а) мультикультуралізм,
б) суспільство,
в) культура,
г) етнос.

143. Як називається принцип функціонування та співіснування в певному соціумі різноманітних етнокультурних спільнот, з притаманним їм усвідомленням власної ідентичності, що забезпечує їх рівноправність, толерантність та органічність зв'язку з широкою кроскультурною спільнотою, взаємозбагачення культур?
а) нація,
б) полікультурність,
в) громада,
г) суспільство.

144. Де стверджується, що життєве ядро культури — це той динамічний принцип, через який суспільство, базуючись на минулому та спираючись на внутрішні можливості, засвоює зовнішні досягнення, що відповідають його потребам, постійно розвивається?
а) Конституція України,
б) ЮНЕСКО,
в) Декларація незалежності,
г) Декларація прав людини і громадянина.

145. Що являється однією з головних тем етносоціологічних досліджень?
а) народ,
б) міжнаціональні відносини,
в) суспільство,
г) громада.

146. Як називається різновид соціальних зв'язків між структурними елементами суспільства, об'єктом і суб'єктом яких є етнічні групи?
а) міжетнічні відносини,
б) культура,
в) суспільство,
г) громада.

147. Як називається окрема форма міжгруппового конфлікту, у якому групи з протилежними інтересами розрізняються по етнічній (національній) ознаці?
а) місцевий,
б) релігійний,
в) міжнаціональний,
г) народний.

148. Як називається зіткнення суб’єктів релігійно-церковної сфери в намірах реалізувати свої інтереси і цінності, досягти або перерозподілити владу, вплив, ресурси, статуси, привілеї тощо, внаслідок чого релігійно-конфесійні розбіжності стають чинником ідейної мобілізації віруючих?
а) місцевий конфлікт,
б) релігійний конфлікт,
в) міжнаціональний конфлікт,
г) народний конфлікт.

149. Яка лінгво-етнічна група, на думку деяких провідних українських соціологів, становить близько 40 % населення України?
а) російськомовні українці,
б) російськомовні росіяни,
в) іноетнічні групи,
г) україномовні українці.

150. Яка лінгво-етнічна група, на думку деяких провідних українських соціологів, становить близько 33-34 % населення України?
а) російськомовні українці,
б) російськомовні росіяни,
в) іноетнічні групи,
г) україномовні українці.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)