АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЖІНОЧА СТАТЕВА

Читайте также:
  1. ЖІНОЧА СИЛА
  2. ЖІНОЧА СТАТЕВА СИСТЕМА. ЯЄЧНИК. ЖІНОЧІ СТАТЕВІ ШЛЯХИ.
  3. СТАТЕВА СИСТЕМА
  4. ЧОЛОВІЧА СТАТЕВА СИСТЕМА
  5. ЧОЛОВІЧА СТАТЕВА СИСТЕМА

 

Тестові завдання з бази даних «КРОК-1»

Р.

 

У препараті яєчника поряд з фолікулами різного порядку виявляються атретичні тіла і розвинуте жовте тіло. Якій стадії оваріально-ментруального циклу відповідає такий стан у яєчнику?

A *Передменструальна

B Менструальна

C Постменструальна

D Регенераторна

E Росту фолікула

У гістопрепараті яєчника жінки визначаються структури, що мають велику порожнину. Овоціт I порядку в них оточений прозорою оболонкою, променистим вінцем і розташовується в яйценосному горбку, стінка утворена шаром фолікулярних клітин і текою. Вкажіть, якій структурі яєчника належать дані морфологічні ознаки.

A * Зрілому (третичному) фолікулу.

B Примордіальному фолікулу.

C Первинному фолікулу.

D Жовтому тілу.

E Атретичному тілу.

У гістопрепараті яєчника жінки виявляється округлої форми утвір, що складається з великих залозистих клітин, що містять пігмент лютеїн. У центрі даної структури знаходиться невеликих размерів сполучнотканинний рубець. Вкажіть структуру яєчника.

A * Жовте тіло.

B Зрілий фолікул.

C Атретичне тіло.

D Вторинний фолікул.

E Біле тіло.

Нормальна імплантація зародка людини може бути тільки при відповідній зміні ендометрію матки. Які клітини ендометрію при цьому кількісно збільшуються?

A *Децидуальні клітини

B Фібробласти

C Нейрони

D Макрофаги

E Міоцити

Хворій, 35 років, з діагнозом безпліддя в гінекологічному відділенні зроблено діагностичну біопсію ендометрію. При мікроскопічному дослідженні з’ясувалося, що слизова оболонка з явищами набряку, маткові залози звивисті,заповнені густим секретом. Надлишки якого гормону обумовлюють такі зміни в ендометрії?

A *Прогестерону

B Естрогенів

C Тестостерону

D Соматотропіну

E АКТГ

Р.

У хворої внаслідок запалення порушена ендокринна функція фолікулярних клітин фолікулів яєчника. Синтез яких гормонів буде пригнічений?

A *Естрогенів

B Прогестерону

C Лютропіну

D Фолікулостимулюючого гормону

E Фолістатину

Знайдено ембріон людини, побудований з двох бластомерів. Назвати місце його локалізації, при умові його нормального розвитку?

A *Маткова труба

B Порожнина матки

C Черевна порожнина

D Слизова оболонка матки

E Яєчник

На препараті яєчника, забарвленому гематоксиліном-еозином визначається фолікул, в якому клітини фолікулярного епітелію розміщені в 1-2 шари і мають кубічну форму, навколо овоциту видно оболонку яскраво-червоного кольору. Назвіть цей фолікул.

A *Первинний

B Примордіальний

C Вторинний

D Зрілий

E Атретичний

При біопсії ендометрію здорової жінки, взятого у секреторну фазу менструального циклу у власній пластинці слизової оболонки виявлені клітини полігональної форми багаті на ліпіди та глікоген. Що це за клітини?

A *Децидуальні клітини

B Гладенькі міоцити

C Клітини ендотелію пошкоджених судин

D Міофібробласти

E Фібробласти

На судово-медичну експертизу було доставлено труп невідомої жінки. На секції в яєчнику виявлено округлий утвір діаметром близько 5 см, що містить пігмент жовтого кольору. Патологічних змін в яєчнику не виявлено. З яких клітин складається цей утвір?

A * Лютеінові

B Фолікулярні

C Інтерстиційні

D Міоідні

E Фібробласти

У жінки 50-ти років виявлена кіста яєчника. Із якої структури вона розвинулась?

A *Із фолікула

B Строми кіркової речовини

C Атретичного тіла

D Білого тіла

E Інтерстиційних клітин

При аналізі крові у невагітної жінки віком 26 років виявлено низьку концентрацію естрогенів і високу прогестерона. В якій стадії оваріально-менструального циклу було зроблено аналіз.

A *Пременструальна фаза (секреторна).

B Менструальна фаза.

C Післяменструальна фаза (проліферативна).

D Фаза десквамації.

E Фаза проліферації ендометрію.

У жінки при оперативному втручанні з приводу злоякісної пухлини яєчників були видалені обидві статеві залози. Що в цьому випадку відбувається з гонадотропними клітинами гіпофіза?

A * Гіпертрофія

B Атрофія

C Некроз

D Малігнізація

E Лізис

На зрізі нормальног яєчника спостерігаються фігури неправильної форми яскраво рожевого кольору (забарвлення гематоксиліном і еозином). Внаслідок чого утворилися ці фігури?

A *Атрезії фолікула.

B Утворення жовтого тіла.

C Овуляції.

D Утворення білого тіла.

E Некрозу фолікула.

В крові жінки виявили збільшену кількість естрогенів. Які клітини яєчника беруть участь в утворенні цих гормонів.

A *Інтерстіційні та фолікулярні клітини вторинних фолікулів

B Овоцити

C Фолікулярні клітини первинних фолікулів

D Фолікулярні клітини примордіальних фолікулів

E Фолікулярні клітини та овоцити

У препараті яєчника поряд з фолікулами різного порядку виявляються атретичні тіла і розвинуте жовте тіло. Якій стадії оваріально-ментруального циклу відповідає такий стан у яєчнику?

A *Передменструальна

B Менструальна

C Постменструальна

D Регенераторна

E Росту фолікула

Припинення кровотечі після пологів пов'язано з дією гормонів на структури матки. Який компонент стінки матки приймає у цьому найбільшу участь?

A *Серединний шар міометрію

B Ендометрій

C Внутрішній шар міометрію

D Поверхневий шар міометрію

E Периметрій

Гістологічна картина ендометрію має наступні характерні ознаки: потовщення, набряк, наявність звивистих залоз із розширеним просвітом, які секретують велику кількість слизу, мітози в клітинах не спостерігаються, у стромі наявні децидуальні клітини. Яка стадія менструального циклу відповідає описаній картині?

A *Секреторна (пременструальна).

B менструальна

C регенераторна

D проліферативна

E відносного спокою

Припинення кровотечі після пологів пов'язано з дією оксітоцину на стінку матки. Яка оболонка органу реагує на дію цього гормону?

A *Міометрій

B Ендометрій

C Периметрій

D Параметрій

E Підслизова

У хворої на аденому гіпофіза (новоутворення в передній частці гіпофіза) спостерігається збільшення тривалості фази великого росту фолікулів. Яка тривалість періоду великого росту овоцитів в процесі овогенезу в нормі?

A *12-14 днів

B Декілька десятків років (від 10-13 до 40-50) після народження

C Після народження і до наступу статевої зрілосиі

D З 3 місяця пренатального розвитку і до народження

E 28 днів

У жінки спостерігається гіперемія яєчника, підвищення проникливості гемато-фолікулярного бар’єру з послідовним розвитком набряку, інфільтрація стінки фолікула сегментоядерними лейкоцитами. Об’єм фолікула великий. Стінка його потоншена. Якому періоду статевого циклу відповідає описана картина?

A *Передовуляторна стадія.

B Овуляція.

C Менструальний період.

D Постменструальний період.

E Період відносного спокою.

Рр.

Під час аналізу крові у жінки знайдено, що вміст прогестерона наближається до нижньої границі норми, а вміст естрагенів наближається до верхньої границі норми. У якій стадії цикла взяли аналіз крові?

A. *В фазі десквамації

B. На початку фази проліферації

C. Під час овуляції

D. У середині фази секреції

E. У кінці фази секреції

 

При мікроскопічному дослідженні біопсійного матеріалу ендометрію жінки, що страждає на безпліддя, виявлені зміни в його будові,обумовлені дією гормону прогестерону. Де продукується цей гормон?

A. *В жовтому тілі яєчника

B. В фолікулах яєчника

C. У передній частці гіпофізу

D. У задній частці гіпофізу

E. У гіпоталамусі

 

При обстеженні хворій поставлено діагноз: коллапс яєчника. В якiй з означених нижче фаз оварiально-менструального циклу вiдбувається овуляцiя?

A. *Фаза вiдносного спокою

B. Менструальна фаза

C. Постменструальна фаза

D. Пременструальна фаза

E. На протязi всього циклу

У жінки 37 років при гістологічному дослідженні мазків з піхви протягом оваріально-менструального циклу були виявлені циклічні зміни епітелію. Який вид епітелію вистилає стінку піхви?

A Багатошаровий плоский незроговілий

B Одношаровий призматичний залозистий

C Багаторядний миготливий

D Перехідний

E Багатошаровий кубічний

У жінки у період менопаузи спостерігається атрофія ендометрію та міометрію матки, фолікулів в яєчнику, склеротичні зміни судин у цих органах. Які фактори викликають ці зміни?

A *Нестача лютропіну.

B Надлишок лютропіну.

C Надлишок фолітропіну.

D Надлишок лактотропіну.

E Надлишок естрогену.

В яєчнику жінки після овуляції виявляються тіла кулястої форми, які містять лютеїноцити. Що продукують ці клітини?

A *Прогестерон.

B Естроген.

C Лютропін.

D Фолітропін.

E Тестостерон.

В гістологічному препараті яєчника в кірковій речовині були виявлені примордиальні та первинні фолікули. В який період овогенезу вони утворюються?

A *Малого росту.

B Великого росту.

C Дозрівання.

D Розмноження.

E Формування.

При аналізі крові у жінки виявлено, що вміст гормонів прогестерону і естрогенів наближається до нижньої границі норми. В яку стадію циклу було взято аналіз крові?

A *Менструальну

B Постменструальну (фаза регенерації)

C Постменструальну (фаза проліферації)

D Фаза відносного спокою

E Пременструальну

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.014 сек.)