АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ОРГАНИ КРОВОТВОРЕННЯ ТА ІМУННОГО ЗАХИСТУ. ЦЕНТРАЛЬНІ ОРГАНИ КРОВОТВОРЕННЯ ТА ІМУННОГО ЗАХИСТУ

Читайте также:
  1. GG ДРУГИЕ ОТХОДЫ, СОДЕРЖАЩИЕ В ОСНОВНОМ НЕОГРАНИЧЕСКИЕ КОМПОНЕНТЫ, КОТОРЫЕ МОГУТ СОДЕРЖАТЬ МЕТАЛЛЫ И ОРГАНИЧЕСКИЕ МАТЕРИАЛЫ
  2. I. Организационная часть.
  3. I. Организационный момент
  4. I. Особенности организации когнитивного опыта
  5. I. Постановка организационных задач предприятия.
  6. I.Организационно – методический раздел
  7. II. Организационно-технический раздел.
  8. II. ОРГАНИЗАЦИЯ И ЗАСТРОЙКА ТЕРРИТОРИИ
  9. II. Организация и проведение учебно-ознакомительной практики
  10. II. Организация проведения предполетного и послеполетного досмотров
  11. II. Особенности организации метакогнитивного опыта
  12. II. Порядок формирования экспертных групп, организация экспертизы заявленных на Конкурс проектов и регламент работы Конкурсной комиссии

 

 

У хворого порушені процеси еритропоезу, гранулоцитопоезу, моноцитопоезу, тромбоцитопоезу. Про патологію якого кровотворного органу свідчать ці порушення.

A *Червоний кістковий мозок

B Тимус

C Селезінка

D Лімфатичний вузол

E Мигдалик

 

При гістологічному досліджені тимуса чоловіка віком 40 років визначено зменшення частки паренхіматозних елементів тимуса, зростанні частки жирової та пухкої сполучної тканини, збагачення тимусними тільцями при незмінній загальній масі органу. Як зветься таке явище?

A * Вікова інволюція тимусу

B Акцідентальна інволюція тимусу

C Гіпотрофія тимусу

D Дистрофія тимусу

E Атрофія тимусу

На препараті мазку червоного кісткового мозку людини серед клітин мієлоїдного ряду та адипоцитів зустрічаються клітини зірчастої форми з оксифільною цитоплазмою, які контактують соїми відростками. Які це клітини?

A *Ретикулярні

B Фібробласти

C Макрофаги

D Дендритні клітини

E Остеоцити

У дитини вроджений імунодифіцит. Страждає клітинний імунітет, що обумовлює часті вірусні інфекції. Порушеннями в якому органі найвірогідніше це викликано?

A *Тимусі

B Червоному кістковому мозку

C Лімфатичних вузлах

D Селезінці

E Піднебінних мигдаликах

У препараті червоного кісткового мозку людини визначаються скупчення гігантських клітин, розташованих в тісному контакті з синусоїдними капілярами. Назвіть формені елементи крові, які утворюються з цих клітин.

A *Кров’яні пластинки

B Еритроцити

C Лейкоцити

D Моноцити

E Лімфоцити

В умовах експерименту в організм піддослідної тварини ввели антитіла проти гормонів тимусу. Диференціація яких клітин порушиться в першу чергу?

A *Т-лімфоцитів

B Моноцитів

C Плазмоцитів

D Макрофагів

E В-лімфоцитів

При інфекційних захворюваннях, інтоксикаціях у часточках тимуса зростає кількість ретикулоепітеліоцитів, тілець Гасаля, стає ширшою площа мозкової речовини. Дайте назву цім змінам у тимусі.

A *Акцидентальна інволюція

B В-імунодефіцит

C Тиміко-лімфатичний статус

D Вікова інволюція

E Т-імунодефіцит

В умовному експерименту в червоному кістковому мозку людини у поліхроматофільних еритробластів зруйновано рибосоми. Синтез якого специфічного білка порушиться?

A *Глобіну

B Фібриногену

C Колагену

D Еластину

E Ламініну

 

В гістологічному препараті досліджується кровотворний орган, який складається із різних за формою часточок. В кожній часточці є коркова і мозкова речовина. Якому органу належать дані ознаки?

A *Тимус.

B Лімфатичний вузол.

C Селезінка.

D Мигдалики

E Червоподібний відросток

На електронній мікрофотографії представлена клітина макрофагічної природи, уздовж відростків якої розташовуються еритроцити на різних стадіях диференціювання. Клітина якого органу представлена?

A * Червоний кістковий мозок

B Тимус

C Селезінка

D Мигдалик

E Лімфатичний вузол

 

У гістопрепараті представлений орган, строму якого становить ретикулярна тканина, адипоцити, макрофаги, остеогенні клітини. Який орган представлений в препараті?

A * Червоний кістковий мозок

B Селезінка

C Тимус

D Лімфатичний вузол

E Мигдалик

 

На мікропрепараті представлений орган часточкової будови строму якого становлять епітеліоцити відростчатої форми. Який орган представлений?

A * Тимус

B Червоний кістковий мозок

C Селезінка

D Мигдалик

E Лімфатичний вузол

 

2011-2001

 

В умовах експиременту в організм піддослідної тварини ввели антитіла проти тимозинів. Диференціація яких клітин порушиться в першу чергу?

A. *Т-лімфоцитів

B. Моноцитів

C. Плазмоцитів

D. Макрофагів

E. В-лімфоцитів

В гістологічному препараті визначається орган, паренхіма якого утворена гемопоетичною тканиною. До складу цією тканини входять еритробласти, мегакаріоцити, ліпоцити та інші клітини. Визначте цей орган.

A *Червоний кістковий мозок.

B Лімфатичний вузол.

C Селезінка.

D Тимус.

E Мигдалик.

З метою дiагностики у хворої людини зробили пункцію паренхiми кровотворного

органу, де знайшли мегакарiоцити. Який це орган?

A *Червоний кiстковий мозок

B Селезiнка

C Лiмфовузол

D Мигдалик

E Тимус

При досліжденні кровотворного органу, який має часточкову будову, було встановлено, що його строма утворена відросчатими епітеліальними клітинами, які формують трьохмірну сітку. Який це орган?

A Тимус

B Селезінка

C Червоний кістковий мозок

D Тимус

E Піднебінний мигдалик

У хворого (46 років), який потрапив в імунологічне відділення лікарні, виявлено порушення процесів гранулоцитопоезу та тромбоцитопоезу. В якому з перелічених органів відбувається патологічний процес?

A. Червоний кістковий мозок

B. Вилочкова залоза (тимус)

C. Селезінка

D. Лімфатичний вузол

E. Піднебінний мигдалик

Новонароджена дитина має недорозвиток тимусу. Який вид гемопоезу буде порушений?

A. Лімфопоез

B. Моноцитопоез

C. Еритропоез

D. Гранулоцитопоез

E. Мегакаріоцитопоез

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)