АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЧОЛОВІЧА СТАТЕВА СИСТЕМА

Читайте также:
  1. E согласно механизму сотрудничества с системами фермента.
  2. II. Богословская система
  3. III. Лексика как система (8 часов)
  4. SCADA как система диспетчерского управления
  5. SCADA система Citect
  6. SCADA-система: назначение и функции
  7. SCADA: требования к системам верхнего уровня
  8. Shelter (разработчик USC) – система управления отелем, гостиницей, домов отдыха, пансионатов, санаториев
  9. VІ. Узагальнення і систематизація знань. Практична робота
  10. аблица 10. Строение клетки. Структурная система цитоплазмы
  11. Абсорбционный чиллер предназначен для получения холодной воды, которая в последующем может использоваться в качестве хладагента в системах кондиционирования.
  12. АВТОМАТИЗИРОВАННАЯ СИСТЕМА КОНТРОЛЯ ЭНЕРГОРЕСУРСОВ

 

 

На одній з фаз сперматогенезу спостерігаються зміни ядра і цитоплазми сперматид, які призводять до утворення зрілих статевих клітин. Назвіть фазу гаметогенеза.

A * Формування.

B Дозрівання.

C Росту

D Розмноження

E Проліферація

В яєчках спостерігаються деструктивні зміни в клітинах сперматогенного епітелію, що знаходяться на стадії формування – сперматидах та сперматозоїдах. За рахунок яких клітин можливе відновлення сперматогенезу?

A *Сперматогоній

B Сперматоцитів I порядку

C Сперматоцитів II порядку

D Підтримуючих клітин

E Клітин Лейдіга

У гістологічному препараті яєчка в прошарках сполучної тканини між звивистими сім`яними канальцями виявлені відносно велики ацидофільні клітини, в цитоплазмі яких містяться глікопротеїнові включення та зерна глікогену, добре розвинута гладенька ендоплазматична сітка та мітохондрії. Які це клітини?

A *Інтерстиційні клітини

B Підтримуючі клітини

C Міоїдні клітини

D Фібробласти

E Сперматогонії

 

Під час статевого дозрівання клітини чоловічих статевих залоз починають продукувати чоловічий статевий гормон тестостерон, який обумовлює появу вторинних статевих ознак. Які клітини чоловічих статевих залоз продукують цей гормон?

A *Клітини Лейдіга

B Сустентоцити

C Клітинпи Сертолі

D Підтримуючі клітини

E Сперматозоїди

2011-2001

 

При мікроскопічному дослідженні звивистих канальців сім'яника визначені клітини, які знаходяться в процесі мейоза. Визначте фазу сперматогенезу, до якої вони відносяться.

A *Дозрівання.

B Великого росту.

C Малого росту.

D Формування.

E Розмноження.

В експерименті було зруйновано клітини Лейдіга у сім'яниках. Які зміни можна спостерігати у крові, яка тече від сім'яників?

A *Зменьшиться кількість тестостерону.

B Збільшиться кількість тестостерону.

C Зменьшиться кількість інгібіну І

D Збільшиться кількість інгібіну І.

E Зменьшиться кількість інгібіну ІІ.

Деякі лікарські препарати мають властивості проникати крізь гемато-тестикулярний бар’єр. Які з перелічиних структур входять до складу цього барьєру?

A *Ендотеліоцити кровоносних капілярів

B Інтерстиційні ендокриноцити.

C Сперматогонії.

D Сперматоцити І порядку.

E Сперматоцити ІІ порядку.

 

На гістологічному препараті видно звивисті сім'яні канальці, які вистелено сперматогенним епітелієм. Назвіть джерело розвитку цього епітелію.

A *Мезодерма статевих шнурів.

B Епітелій мезонефральної протоки.

C Нейроектодерма.

D Ентодерма жовткового мішка.

E Нервові гребені.

Сперматогенез складається з чотирьох фаз. Що характерно для фази формування?

A *Включає цитодиференціювання сперматид.

B Спостерігається до статевого дозрівання.

C Проходе в діплоїдних клетинах.

D Є результатом утворення сперматоцитів.

E Включає збільшення розмірів статевих клітин.

Як наслідок перенесеного орхіту (запалення яєчка) у чоловіка 43 років порушилось продукція сперматозоїдів. В яких утвореннях яєчка відбулися патологічні зміни.

A. *ductuli seminiferi contorti

B. rete testis

C. ductuli seminiferi recti

D. ductuli eferentes testis

E. ductus epididimidis

Сімейна пара скаржиться на неспроможність мати дітей. Після обстеження виявлено – у чоловіка постраждав сперматогенний епітелій яєчка, що призвело до відсутності сперматозоїдів в сім’яній рідині і як наслідок – до безпліддя. Який відділ сім’явиносних шляхів постраждав?

A. *Звивисті сім’яні канальці

B. Прямі сім’яні канальці

C. Сітка яєчка

D. Протоки придатка

E. Виносні протоки

Хворий 35 років, звернувся до поліклініки із скаргами на печію при сечовиділенні і неприємні явища в ділянці промежини. Після обстеження йому встановили діагноз – запалення бульбо-уретральних залоз і як наслідок - зменшення виділення секрету цими залозами і подразнення слизової оболонки уретри. В якому відділи уретри відкриваються вивідні протоки цих залоз?

A. *Губчаста

B. Перетинчаста

C. Передміхурова

D. Пузирна

E. Печериста

У гістологічному препараті яєчка у пухкій сполучній тканині, що розмежовує сім’яні канальці помітні округлі клітини з оксифільною цитоплазмою. Які це клітини?

A. *Клітини Лейдіга

B. Клітини Сертолі

C. Сустентоцити

D. Сперматоцити

E. Сперматогонії

 

До лікарні звернулася мати 3 річного хлопчика із занепокоєнням, щодо збільшення розмірів калитки її дитини. Після огляду встановлено, що між оболонками яєчка накопичується рідини і утворюється його водянка. Це пов’язано із існуванням зв’язку між піхвовою оболонкою яєчка та черевною порожниною. Яка оболонка черевної порожнини переходить у піхвову оболонку яєчка?

A. *Очеревина

B. Поперекова фасція

C. Поверхнева фасція

D. Підшкірна клітковина

E. Шкіра


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.041 сек.)