АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 7. Виконання покарань у виді позбавлення волі

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II Методика виконання курсової роботи.
  3. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  4. VI Поточний контроль виконання роботи
  5. VI Поточний контроль виконання роботи
  6. VI Поточний контроль виконання роботи
  7. VI Поточний контроль виконання роботи
  8. VI. Методичні вказівки до виконання курсової роботи.
  9. VIІ Поточний контроль виконання роботи
  10. Банку, якщо він занадто ухиляється від виконання рекомендацій.
  11. Взаємодія між органами Держказначейства та державної податкової служби в процесі виконання державного та місцевих бюджетів за доходами
  12. Види бухгалтерського обліку виконання бюджетів

Визначення засудженому до позбавлення волі виду колонії. Поняття, види та мета класифікації засуджених до позбавлення волі на певний строк. Критерії класифікації засуджених до позбавлення волі на певний строк. Діяльність комісій з питань розподілу, направлення та переведення для відбування покарання осіб, засуджених до позбавлення волі. Направлення і переміщення засуджених до позбавлення волі для відбування покарання. Залишення в слідчому ізоляторі чи направлення у виправну колонію максимального рівня безпеки засуджених до позбавлення волі для роботи з господарського обслуговування. Порядок прийняття засуджених до позбавлення волі до виправних і виховних колоній та їх облік. Особова справа засудженого. Вимоги до роздільного тримання засуджених у виправних і виховних колоніях. Організація роботи дільниць виправних і виховних колоній. Зміна умов тримання засуджених до позбавлення волі та їх переведення.

Поняття режиму як засобу забезпечення виправлення і ресоціалізації засуджених. Вимоги режиму до адміністрації кримінально-виконавчих установ щодо забезпечення ізоляції засуджених та постійного нагляду за ними, безпеки засуджених і персоналу, дотримання правил внутрішнього розпорядку, реалізації прав засуджених і виконання ними своїх обов’язків, протидії правопорушенням. Вимоги режиму до засуджених.

Засоби забезпечення режиму в кримінально-виконавчих установах. Обшук і огляд речей, одягу засуджених, приміщення та території колонії. Технічні засоби нагляду і контролю. Оперативно-розшукова діяльність у колоніях. Режим особливих умов у колоніях, підстави та порядок його введення. Підстави застосування заходів фізичного впливу, спеціальних засобів і зброї.

Особливості правового статусу засуджених до позбавлення волі. Придбання засудженими до позбавлення волі продуктів харчування і предметів першої необхідності, літератури та письмового приладдя. Побачення, листування та телефонні розмови засуджених. Короткочасні виїзди за межі виправних і виховних колоній. Одержання засудженими до позбавлення волі посилок (передач) і бандеролей. Одержання і відправлення засудженими грошових переказів.

Матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення засуджених до позбавлення волі. Примусове лікування: порядок призначення та проведення.

Виправлення і ресоціалізація засуджених як мета виконання покарання. Правове регулювання, умови й оплата праці засуджених, тривалість робочого часу та його облік. Залучення засуджених до позбавлення волі до робіт без оплати праці. Порядок здійснення відрахувань із заробітку або іншого доходу засуджених. Пенсійне забезпечення засуджених.

Соціально-виховна робота як засіб виправлення засуджених. Завдання, форми та методи соціально-виховної роботи із засудженими. Особливості правового регулювання загальноосвітнього навчання і професійної підготовки засуджених. Самодіяльні організації засуджених. Богослужіння і релігійні обряди в колоніях. Заходи заохочення і стягнення, порядок їх застосування до осіб, позбавлених волі. Поняття злісного порушення встановленого порядку відбування покарання, наслідки визнання засудженого злісним порушником встановленого порядку відбування покарання. Матеріальна відповідальність засуджених до позбавлення волі.

Відбування покарання в колонії мінімального рівня безпеки із загальними та полегшеними умовами тримання. Відбування покарання в колонії середнього рівня безпеки. Відбування покарання в колонії максимального рівня безпеки у звичайних жилих приміщеннях і приміщеннях камерного типу.

Відбування покарання засудженими вагітними жінками, матерями-годувальницями і жінками, які мають дітей віком до трьох років. Особливості відбування покарання у виховних колоніях. Заходи заохочення і стягнення, порядок їх застосування до засуджених неповнолітніх. Переведення засуджених із виховної до виправної колонії. Залишення у виховних колоніях засуджених, які досягли вісімнадцятирічного віку.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)