АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЩО ВИ МОЖЕТЕ ЗРОБИТИ, ЩОБ ЧОЛОВІК З РАДІСТЮ ЗАДОВІЛЬНИВ ВАШІ ФІНАНСОВІ ПОТРЕБИ

Читайте также:
  1. I. Противоположность между потребительной стоимостью и меновой стоимостью
  2. I. Фінансові результати
  3. А. Выигрыш потребителей
  4. А54. В период рецессии объем продаж потребительских товаров длительного пользования сокращается.
  5. АЗБУКА ПОТРЕБИТЕЛЯ.
  6. Анализ методов измерения удовлетворенности потребителей.
  7. Анализ потребителей
  8. Анализ требований к продукции / требований потребителей
  9. Аналитика: анализ потребителя.- Censydiam
  10. Баланс Звіт про фінансові результати
  11. Библейское благословение: намного больше, чем вы можете представить
  12. Благосостояние потребителя

 

«Ні про що не журіться, але в усьому появляйте Богові ваші прохання молитвою і благанням з подякою»

(Флп. 4, 6)

 

Перше, що повинно усвідомити молоде подружжя, - це, напевно, ту закономірність, що для двох потрібно в два рази більше коштів, ніж для одного. У перші роки подружнього життя досить складно пристосовувати стиль життя до ваших прибутків. Часто це є причиною міжусобиць, які, залежно від подальших обставин, можуть закінчитися процесом розлучення.

Те, що для одного є життєвою необхідністю, в очах іншого може виглядати надмірною розкішшю. Можливо, вона звикла щотижня ходити в перукарню. А її чоловік, який стежить за модою, звик протягом останніх п'ятнадцяти років щомісяця поповнювати свій гардероб новою сорочкою і краваткою. А вона боїться, що з неї глузуватимуть люди, якщо вона не піде до перукарні. Чоловіки, дружини яких не працюють, часто думають: «Це мої гроші», і аргументують: «Якщо я хочу, щоб мене на роботі визнавали, я мушу справляти добре враження». Такі зауваження можуть розвинути в жінці комплекс провини. Вона починає відчувати себе винною, якщо хоче мати щось особисто для себе. Це є найпоширенішою причиною того, що жінки намагаються знайти роботу. «Тоді я сама зможу заробляти гроші». Але навіть жінки, які купують лише найнеобхідніше, мають відчуття, що мусять давати звіт про кожну витрачену копійку.

Можливо, ваш чоловік легко викидає кілька сотень, щоб купити нову забавку, але мас претензії до дружини, коли вона витратила на продукти трохи більше, ніж звичайно.

Оскільки коло друзів і знайомих - це складова частина вашого життя, то часто жінки страждають від того, що їхня квартира відображає не той стиль, який вони бажають, а наповненість гаманця. «Квартира відповідає не моєму смаку, а моїм фінансам». Звичайно, розв'язанням цієї проблеми не є скуповування предметів розкоші лише для того, щоб квартира відображала ваш вишуканий смак. Але ви маєте повну свободу дій щоразу більше облаштовувати своє житло так, як вам це подобається. Це не означає, що ви повинні злегковажити основними потребами своєї сім'ї для того, щоб прикрасити дім. Але цілком можливо, щоб частина доходів вашого чоловіка йшла на задоволення ваших потреб.

Цей розділ навчить вас заохочувати свого чоловіка, щоб він з радістю задовільняв ваші потреби як дружини, матері, господині й особистості. Зрештою, дбати про сім'ю наказує Біблія (1 Тим. 5, 8).

Упродовж багатьох років чітко окреслилися п'ять методів, з допомогою яких жінки можуть спонукати чоловіків до цього. Зрозуміло, що на кожного чоловіка вплине якийсь інший метод; вам самій доведеться вирішувати, який з них у вашому випадку найбільш прийнятний. Звичайно, найкращий метод можна виявити шляхом перевірки всіх наявних.

 

Говоріть про свої матеріальні потреби переконливо і сміливо

 

Майже 20 років Кароль «падала до ніг» чоловікові, коли говорила з ним про свої матеріальні потреби. Як і більшість жінок, вона боялася «інквізиторських» запитань. У таких ситуаціях її чоловік завжди мав повний арсенал такого роду запитань. Кароль також звикла «готувати» його до свого чергового бажання. Її прологи можна охарактеризувати як завгодно, лише не як переконливі - вони більше нагадували слізне жебрання. Вона кожного разу пригадувала своє останнє відчайдушне прохання і боялася говорити про нове. Як правило, її чоловік реагував майже без інтересу, а коли він врешті «виділяв» якісь гроші, то робив це так неохоче, що вона почувала себе ще гірше. Але врешті-решт їй набридли ці випрошування, вона зрозуміла, що теж є рівноправною людиною, і її думки та переконання так само чогось варті, як і його. Від того часу вона вирішила говорити про свої потреби прямо і переконливо. Без попередніх вибачень і пояснень, вона з усмішкою говорила йому: «Коханий, я мушу купити Томові нове пальто. Скоро настануть холоди, а старе вже непридатне. Мені потрібні гроші, я хочу зробити це сьогодні».

Вона не сподівалася на таку реакцію свого чоловіка: «О, чудово. Дякую, що ти про це піклуєшся». Він дав їй гроші, не поставивши жодного запитання. (Власне, гроші не були проблемою для Кена. Він мав їх достатньо, але був досить скупий). Отже Кароль мусила говорити про свої потреби відверто і переконливо. Коли Кен відчув, що йдеться про справді необхідну річ, він охоче дав гроші.

Якщо жінки говорять про свої потреби прямо, то вони лише зрідка наштовхуються на протистояння, критику чи запитання. На деяких чоловіках прямий метод може і не «спрацьовує», але на мене він завжди впливає. Я дійсно ціную прямий, відвертий і логічний спосіб, з допомогою якого моя дружина говорить про потреби нашої сім'ї. Гебрейське слово «старанний», яким охарактеризована жінка в Прип. 31, 10-31, має компоненти значень слів «переконання» і «вплив».

Поза межами сім'ї я також завжди переконуюся в цьому. Якщо хтось починає з довгої промови і перепрошень, то я втрачаю інтерес допомогти йому. Через ці довгі перепрошення його потреби і справді видаються другорядними, порівняно з моїм дорогоцінним часом. Як тільки я чую: «Пане Смалей, я хотів би з вами поговорити, але не хочу забирати у вас багато часу», - то думаю: я справді занадто зайнятий, щоб допомогти йому. Але якщо хтось наполегливо і переконливо просить мене виділити йому кілька хвилинок, я, як годиться, завжди готовий вислухати його. «Ґері, в мене складна проблема, і я потребую вашої поради. Я хочу якось розв'язати її і знаю, що ви можете допомогти мені. Ви маєте час для мене? Це справді важливо». Звичайно, я тоді маю час. Я з радістю допомагаю таким людям, бо знаю, що вони зацікавлені у розв'язанні проблеми. Вони приходять, щоб поговорити зі мною, бо вже тепер хочуть почути відповідь.

 

Тут знову можна використати особливий дар жінок.

 

Оскільки жінки мають тонке відчуття до стосунків, то вони найкраще бачать конкретні потреби своєї сім'ї. А оскільки чоловіки схильні повністю віддаватися роботі, то їм треба про це нагадувати. Усвідомте свої сильні сторони і покажіть чоловікові, що ви впевнені і наполегливі. Вдало підібраний час і правильна поведінка надзвичайно важливі для ефективності цього методу. Перед тим, як ви розпочнете розмову про свої матеріальні потреби, зверніть особливу увагу на те, як почувається ваш чоловік. Можливо, йому потрібен час, щоб відпочити, прийняти душ чи позайматися своєю йогою. Коли він готовий слухати, детально висловіть йому свої потреби і почуття, але без критики. Не звинувачуйте його: це може викликати в нього байдужість. Але перш за все ви не повинні сердитися. Бо це може привести до того, що він «впреться на своєму» і буде захищати цей погляд. А ентузіазмом ви зможете досягнути протилежного. Якщо чоловік перейметься ідеєю своєї дружини, то він сам виявить в її потребах пріоритетні сторони. Якщо ви впевнені, що ваші потреби справедливі, і зумієте наполегливо аргументувати їх, то йому передасться цей ентузіазм. Ваш чоловік помітить різницю і визнає, що ви піклуєтеся саме про те, що потрібно в даний момент.

 

Апелюйте до його логіки

 

Більшість чоловіків хоче точно знати всі факти до того, як прийняти якесь рішення. Тому важливо, щоб ви навчилися висловлювати свої потреби таким чином, щоб він міг їх «опрацювати». Якщо ви хочете сказати своєму чоловікові, що чогось потребуєте, поставте собі спочатку такі запитання:

1. Чому це мені потрібно?

2. Яка продукція найкраща на ринку?

3. Де я можу купити це найвигідніше?

4. Які будуть наслідки, якщо я не придбаю цього зараз?

Чому це мені потрібно? Це запитання допоможе вашому чоловікові зрозуміти користь від покупки, яку ви хочете зробити. Навіть нове плаття чи відвідування косметичного салону можуть мати позитивний вплив на вашого чоловіка і вашу сім'ю. Те, що на перший погляд видається егоїстичним бажанням, часто може мати користь для всієї сім'ї. Як це можливо? Хіба з новою зачіскою ви не почуваєтеся краще? І хіба це не впливає на ваше ставлення до чоловіка і дітей? Ви повинні пояснити, чому ви цього хочете, і який позитивний вплив це могло б мати на вашого чоловіка і всю сім'ю. Потім спокійно і послідовно викладіть цю аргументацію.

Яка продукція найкраща на ринку? Навіть якщо ви вирішили для себе, що вам терміново потрібний новий диван, ви не можете відразу говорити про це чоловікові. Передусім ви повинні визначити, де цю покупку можна зробити найвигідніше, і щоб ця покупка вам довго послужила. Ви повинні вибрати фасон і фірму. Найдешевші речі виявляються потім найдорожчими. 300 грн. за диван може видатися цілком прийнятною сумою. Але якщо він неякісно зроблений і послужить не більше двох років, то така покупка обійдеться вам у 150 грн. на рік. Диван кращої якості може коштувати 420 грн., але він послужить вам шість років. Хоча ви спочатку заплатите на 120 грн. більше, але в кінцевому підсумку це обійдеться вам у 70 грн. на рік. Однак це не означає, що ви завжди повинні купувати дорожчі речі. Кількість доходів визначатиме межу ваших покупок. Якщо ви зволікаєте з покупкою, можете зекономити, щоб зробити більш вигідну покупку, і тим самим ви продемонструєте чоловікові свою обачливість і діловитість. А той факт, що ви зібрали інформацію про різну продукцію на ринку, переконає його у невідкладності покупки. Довідайтеся в різних магазинах про найкращі фірми. Можливо, одну і ту саму фірму вам порекомендують в чотирьох-п'яти різних магазинах.

Де я можу придбати це найвигідніше? Напевно, у цьому питанні вам не потрібна допомога. Більшість жінок розуміються на покупках. Єдине, на що я хотів би звернути вашу увагу: чоловік повинен знати, що ви порівняли ціни в кількох магазинах. На мене завжди справляє велике враження, коли Норма може мені показати, як дорого це коштує в тому чи іншому магазині, і як порівняно дешево там, де вона купує. Я тоді точно знаю, що вона не купує перше-ліпше. Оскільки це порівняння потребує часу і зусиль, то це доводить, що моя дружина не робить легковажних, необдуманих покупок.

Які будуть наслідки, якщо я не придбаю цього зараз? Якщо ви поставите це запитання, то зможете визначити, чи вам справді необхідна ця річ. Старанно подумавши, ви можете виявити, що ця покупка «не горить». Цим ви звільните себе від часових рамок. З іншого боку, ви можете виявити, що будуть серйозні проблеми, якщо ви терміново не придбаєте цю річ. Такий доказ переконає кожного чоловіка в терміновості покупки.

Відповівши на всі ці чотири запитання, ви повинні в логічному порядку викласти чоловікові свою потребу. Якщо після довгих роздумів ви так і не вирішили, яку річ ви купуватимете і де ви це зробите, то залучіть до вирішення цих питань чоловіка. Все, що ви робите разом, зміцнюватиме ваші стосунки.

 

Продемонструйте вдячність, якщо він задовільнив котрусь з ваших потреб

 

Є багато можливостей, щоб ви продемонстрували чоловікові вдячність за виконання вашого бажання. Одна дружина виявила свою вдячність, викинувши щось із меблів, що не міг терпіти її чоловік. Коли він помітив відсутність цієї речі, вона сказала, що віддала її, щоб виявити йому свою вдячність за те, що він задовільнив певну потребу їхньої сім'ї.

 

Ставте свого чоловіка вище за свої потреби

 

Тривалий час матеріальні сподівання дружини були для мене важким тягарем. Тому я не мав достатніх можливостей задовільняти її потреби відповідно до її бажань. Тоді вона обрала інший шлях. Майже кожного дня вона виявляла мені своє щире визнання. Матеріальне питання стало другорядним. Через рік, протягом якого я отримував її пряме і непряме визнання, я нарешті усвідомив, що вона кохає мене таким, яким я є, а не за те, що я зробив для неї. Відтоді я не пропускаю жодної можливості, щоб задовільнити її потреби. Я вже не думаю про те, щоб відмовити їй в меблях, про які вона вже так давно мріяла. Тепер, коли я знаю, що її сподівання не зосереджені на меблях, я сам, добровільно хочу купити їх. Цей злам став великою подією у нашому житті, і ми відкладали частину грошей, щоб облаштувати наше помешкання так, як вона про це давно мріяла.

Я зустрічав жінок, які так щасливі у своєму ставленні до Бога, чоловіка, сім'ї, що задоволені тим, що мають, їхній девіз: важливо не те, що маєш, а те, кого маєш.

 

Складіть список своїх матеріальних потреб

 

Ця пропозиція налякає багатьох чоловіків, але для деяких, наприклад для мене, «список бажань» допоможе тримати цю інформацію в пам'яті. Такий список містить матеріальні потреби, які ви хотіли би бачити виконаними протягом певного часу. Ваші бажання повинні бути реальними, можливими для доходів вашого чоловіка.

Такий спосіб допоможе вашому чоловікові звільнитися від непередбачуваних витрат. Чи такий список сподобається чоловікові, вирішувати вам. Якщо ви думаєте, що він буде в цьому зацікавлений, то складіть список разом і розмістіть свої бажання в порядку пріоритетності. Якщо ви помітили, що цей список засмутив вашого чоловіка, то переробіть його або порвіть. Він повинен бути допомогою, а не додатковою проблемою.

Я дуже бажав би, щоб всі чоловіки могли любляче виконувати потреби своїх дружин. Я твердо переконаний, що скориставшись цими п'ятьма порадами, ви зможете заохотити чоловіка до цього. Але ваша любов і ваші бажання мають зосереджуватися на Богові і чоловікові, а не на здобутті матеріальних благ. Лише стосунки дарують нам радість, яка триває протягом всього життя.

 

Для роздумів

Практичне застосування Флп. 4, 6-7.

1. Складіть список найважливіших матеріальних потреб.

2. Щиро зверніться до Бога.

3. Із вдячністю розкажіть чоловікові про цей список. Дайте йому зрозуміти, якою щасливою ви були б, якби Бог допоміг йому виконати ваші бажання.

4. Віддайтеся на волю Божу і чекайте, поки Він виконає ваші прохання, можливо і бажано, через вашого чоловіка.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.008 сек.)