АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЩО ВИ МОЖЕТЕ ЗРОБИТИ, ЩОБ ЧОЛОВІК ДЕДАЛІ БІЛЬШЕ ВАС КОХАВ

Читайте также:
  1. Библейское благословение: намного больше, чем вы можете представить
  2. Більше одного гравця.
  3. Бо Ти благий і чоловіколюбець Бог єси, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки вічні.
  4. Более подробнее о Вихрях, Вы можете прочитать на сайте
  5. В Сумській області створені всі умови для збільшення обсягів його виробництва, оскільки в області створенні всі умови і науково – технічна база для цього.
  6. Вагова категорія 100 кг ліва рука (чоловіки)
  7. Вагова категорія 100 кг права рука (чоловіки)
  8. Вагова категорія 90 кг права рука (чоловіки)
  9. Вирішить справу. Визначить коло спадкоємців у випадку, якщо чоловік помер би пізніше дружини на дві години в одну добу?
  10. ВІСІМ ПРИКЛАДІВ, ЯК ЧОЛОВІК РАНИТЬ СВОЮ ДРУЖИНУ
  11. Внимательно изучив предлагаемы checklist и отвечая на каждый вопрос, Вы сможете подготовить открытие своего магазина. Прочитайте текст и напишите презентацию СВОЕЙ идеи.
  12. Вопрос: Что вы можете сказать о предназначении человека и его роли в обществе?

 

«Хто скупо сіє, скупо буде жати; хто ж щедро сіє, той щедро жатиме»

(2 Кор. 9, 6)

 

За сніданком Тім не дивився на Рус. Але коли він на неї поглянув, в його голові промайнула страшна думка: «Я більше не відчуваю кохання до неї, і навіщо я одружився з цією жінкою?»

Треба пам'ятати, що біль Тіма не вгамують запитання. Він страждає через старі проблеми нереальних сподівань: бажання, щоб його дружина завжди залишалася такою, якою вона була у двадцять років, коли вони одружувалися. Але за останні вісім років вона змінилася. Більшість із нас хочуть, щоб наш партнер назавжди зберіг свою фізичну й емоційну привабливість. Але з часом відбувається щось дивне: ми змінюємось. І коли змінюється те, що колись так приваблювало нашого партнера, то ми повинні замінити його чимось кращим. Коли ви познайомилися, то його кохання «не впало з неба». Воно зародилося у відповідь на те, що йому особливо подобалося у вас. Можливо, це була ваша зовнішність, ваша особистість чи той факт, що він добре почував себе у вашій присутності. Коли ви втратили ці позитивні риси, то його кохання може легко перетворитися у байдужість.

Будучи зарученими, ви проводили разом відносно небагато часу. Для вас обох було легко ставити на перший план потреби та інтереси іншого, бо ви не мусили були робити цього 24 години на добу. Коли ваш наречений ставив ваші інтереси на перше місце, а ви - його потреби ставили вище своїх, то це приваблювало вас у ньому і навпаки.

А після весілля все швидко змінилося. Тепер ви були разом не тільки тоді, коли ви обоє були «у формі». Поступово ваші особисті інтереси ставали для вас найважливішими. Серед таких обставин не треба було довго чекати, щоб велике кохання почало гаснути.

І тому «інша жінка» має переваги. Вона пропонує вашому чоловікові привабливість, яку ви в його очах вже втратили. Вона може легко викликати глибокі романтичні почуття, які ваш чоловік мав би виявляти до вас. За той короткий час, який ви проводите разом, ви обоє могли б перемагати свою егоїстичну натуру і показати себе з найкращої сторони.

Отже, що ви можете зробити, щоб відновити свою внутрішню красу, яка відображатиметься у ваших очах і виразі обличчя та вплине на вашу привабливість?

 

Не дозволяйте полум'ю загаснути

 

Є багато можливостей не дозволити полум'ю загаснути. Я знаю, ви хотіли б, щоб ваш чоловік першим згадав про романтичні ідеї, але, можливо, якийсь час ви самі повинні підтримувати вогонь. Навіть якщо ви і почнете застосовувати запропоновані поради, ваш чоловік не зможе за один день знову «по вуха» закохатися у вас. Але його почуття до вас поступово змінюватимуться. Отже, не дивуйтеся, коли ви одного ранку прокидаєтеся, а він цілує вас у щічку. Будьте готові і до того, що він, можливо, буде шокований, глузуватиме з вас або навіть поставиться негативно до ваших романтичних ідей. Просто дайте йому зрозуміти, що ви його кохаєте і намагаєтеся незвичайним способом виявити йому своє кохання. Подані нижче поради є лише частиною з великої кількості. Напевно, є тисячі можливостей додати романтичності вашому шлюбу. Сподіваюся, мої пропозиції спонукатимуть вас до фантастичних ідей.

 

Зробіть йому інколи особливу приємність

 

Тут ви можете дати простір своїй фантазії. Хоч є надзвичайно багато можливостей, але ви точно знаєте, що приносить вашому чоловікові особливу радість. Можливо, його улюблена страва при свічках чи мандрівка у вихідні в місцевість, яка йому особливо подобається. Щоб ви не робили, ви завжди можете підсилити дію, одягнувши плаття, яке йому подобається, чи користуючись парфумами, які він найбільше любить.

Якщо ви час від часу плануватимете такі заходи, то продемонструєте своє особливе ставлення до нього. Не сподівайтеся, що він одразу похвалить за це. Якщо ви не здаєтеся, це не залишить його байдужим, він буде хвалити вас і ніжно кохати.

 

Виявляйте іноді ініціативу в сексуальному плані

 

Звичайно, ініціативу в сексуальному плані виявляють чоловіки: вони не потребують довгої підготовки до збудження. Жінку ж треба ніжно і романтично підготувати до цього. Те, як вона відреагує на свого чоловіка, буде залежати від його поведінки протягом останніх днів і тижнів. Вам це зрозуміло, але цього напевно не знає ваш чоловік. Навіть якщо це і здаватиметься вам неприродним, важливо, щоб ви виявили ініціативу, якщо ви хочете, щоб його кохання до вас поглиблювалося.

Якщо вас багато років принижували, пригнічували, критикували, то зрозуміло, що це для вас буде нелегко. Багато жінок говорять, що вони почуваються, як повії, коли сплять зі своїм чоловіком без емоційної підготовки. Щоб жінка при статевому коханні відчувала свободу, вона має віддатися чоловікові всім тілом і душею. Якщо вона не здатна на це, бо він погано ставиться до неї або вона недостатньо підготовлена до цього, то їй здається, що вона торгує своїм тілом.

Якщо ви вже відчували щось подібне, то відкинете думку виявити ініціативу виключно через силу волі. Але якщо ваші стосунки поглибляться, то вам буде легше цілком віддаватися йому і навіть виявляти ініціативу.

Якщо ви час від часу робитимете це, то використайте свою фантазію, щоб надати атмосфері і своїй зовнішності якомога привабливішого вигляду. Ну, наприклад, парфуми, свічка, ніжні слова і дотики...

Ви і ваш чоловік досягнете бажаного результату, якщо зосередитесь на тому, щоб задовільняти потреби один одного. Жертовність сприяє насолоді в статевому коханні. Чоловік отримає більше задоволення, якщо він намагатиметься збуджувати свою дружину. Так само жінка отримає більше насолоди, якщо зосередиться на тому, щоб дарувати чоловікові радість. Егоїстичний секс позбавляє вас найбільшої радості.

Є десятки, якщо не сотні книжок про те, як можна досягти найбільшого сексуального задоволення. Я твердо переконаний, що передумовою цього є щоденне задоволення емоційних потреб дружини.

 

Будьте врівноважені

 

Більшість жінок дуже задоволені, коли їхні місячні відбуваються регулярно і немає несподіванок. Ваші плани можуть допомогти вам розподілити свій час, але вони можуть бути і немилосердними тиранами. Деякі жінки вважають день невдалим, якщо їм довелося змінити в своєму розпорядку хоч би один пункт. І якщо ваш чоловік повертається додому, то ви вже не можете думати ні про що інше, як: «Я нічого не встигаю; якщо я цього сьогодні не встигну, то завтра буде ще гірше».

Якщо ви бажаєте вдосконалення ваших подружніх стосунків, будьте врівноважені. Ніщо не є настільки важливим для вас і вашої сім'ї, як добрі, щирі стосунки з чоловіком. Своєю врівноваженістю ви можете показати йому, що він для вас є чимось особливим, і підтримати «вогонь» ваших стосунків. Якщо він повертається додому і бачить, що ви готові відкласти свої плани, щоб спокійно поговорити, він відчуватиме, що його люблять і шанують.

Інколи я повертаюся додому пізно ввечері, після важкого дня, розмов з подружніми парами і читання лекцій. Для мене дуже багато важить, якщо моя дружина ще не спить і готова слухати, що я розповідаю їй про події свого робочого дня. Звичайно, вона жертвує собою, але вона створює у мене відчуття, що я для неї важливий, і це поглиблює моє кохання до неї.

Я знаю, ваш розпорядок дня дуже важливий. Але ви мусите зробити «правильний» розподіл і час від часу переглядати свої пріоритети, щоб звернути особливу увагу на потреби вашого чоловіка. Це справжнє кохання.

 

Будьте в добрій фізичній формі

 

Найбільшим ворогом здоров'я є недосипання і неправильне харчування. Якщо до цього додаються ще й стреси, жінка може стати дуже вразливою, а це не зовсім привабливо.

Хочете вірте, хочете - ні, але втоми, пригніченості і вразливості можна позбутися значною мірою завдяки регулярним вправам. Один психолог сказав, що фізичні вправи не лише покращують фігуру, але є і чудовим засобом проти пригніченості і депресії.

Подумайте про регулярні фізичні вправи, можливо, це йога, велоспорт, гімнастика чи шейпінг. (Порадьтеся з лікарем: якщо ви маєте якісь проблеми зі здоров'ям, то вам не можна займатися певними видами спорту).

 

Більше реагуйте на свого чоловіка

 

Чоловіки люблять улесливих жінок. Так, самосвідомість чоловіка тісно пов'язана з тим, як на нього реагують інші. Тому чоловік буде виявляти свою прихильність до тих, хто реагує на нього, і уникатиме тих, які не роблять цього. Є щонайменше дві можливості реагувати на чоловіка.

 

Будьте відкриті і готові на поступки

 

Я не маю на увазі сліпе підпорядкування за принципом підошви. Бог дав вам розум і почуття, і Він не бажає, щоб ваш чоловік топтав вас.

Я говорю про вашу готовність бути відкритою для всього, що говорить ваш чоловік. Готовність дати йому змогу виговоритися і поступитися в чомусь, якщо ви можете зробити це без суперечок зі своєю совістю. Такий спосіб підпорядкування не є слабкістю - це знак вашої справжньої зрілості (Еф. 5, 22).

Ви знаєте, що ваша дитина стає дорослою, коли починає помічати потреби інших і зважати на них. Так само дорослі засвідчують свою зрілість, якщо вони готові зробити поступку на користь іншої людини. Чоловік підпорядковується своїй дружині, коли зважає на її почуття і думки, приймаючи якісь рішення. Інколи він мусить підкоритися її бажанню. Чим більше ми зрілі, тим легше йдемо на поступки.

У подружжі не відбувається одночасне підпорядкування обох партнерів. Хтось мусить бути першим. Якщо цього не робить ваш чоловік, то чому б не зробити вам? Можливо, спочатку він зловживатиме вашою підпорядкованістю, але зрештою він «заразиться» вашою зрілою поведінкою.

 

Вислухайте його спокійно, без негативних реакцій

 

Уважно слухайте, що говорить ваш чоловік, і не реагуйте на це негативно. Не задовільняйтеся поверховим значенням його слів. Ставте додаткові запитання і переконайтеся, чи ви правильно зрозуміли те, що він хотів сказати.

Не намагайтеся «прочитати» його думки. Дуже багато жінок вважають, ніби вони настільки добре знають своїх чоловіків, що наперед знають, що чоловіки їм скажуть. Деякі стверджують навіть, що знають приховані мотиви своїх чоловіків. Якщо ви про щось здогадуєтеся, то, напевно, про те, що ваш чоловік має «чисті» мотиви. Тоді ви будете менш категоричною і зможете спокійніше поставитися до пояснень свого чоловіка.

Не реагуйте, коли він ще не закінчив пояснення, а все спокійно обдумайте і зверніть увагу на позитивні аспекти.

«Ти просто дуже сентиментальна», - сказав один чоловік, коли дружина попросила сказати їй чергове «я тебе кохаю». Вона потребувала засвідчення його кохання, а ця відповідь - наче ляпас. Цим зауваженням він вразив її ніжні почуття. Якби вона могла вирватися з кола взаємних образ і спокійно обдумала його відповідь, це принесло б їй багато користі. Вона мала б сказати йому, чому засвідчення його кохання є настільки важливим для неї. А потім вона мала б зрозуміти, що він споглядає світ під іншим кутом огляду і не хотів образити її.

Якщо замість негативної реакції ви навчитеся поступатися своєму чоловікові, то цим самим зміцните його впевненість у собі і почуття власної гідності. А завдяки цьому зміцниться і його кохання до вас.

 

Бережіть свій шлюб від одноманітності

 

Більшість із нас не захоплюються буденністю життя. Ми зустрічаємося з незвичайним, новим, несподіваним. Тому не дивно, що рутинні шлюби розпадаються. Адже навколо нас відбувається так багато змін. Якщо дружина завжди може передбачити настрій свого чоловіка, а чоловік - настрій дружини, то скоро в такому шлюбі можуть виникнути проблеми.

Зміни - це «приправа» в нашому житті. Отже, «приправте» своє життя.

Я кожного дня бігаю по кілька кілометрів. Але я ніколи не використовую один і той самий маршрут. Я не хочу, щоб мій біг став одноманітним. Зміна маршруту робить його цікавим. Цей принцип характерний і для шлюбу. Він не буде одноманітним, якщо ви прагнете змін у всіх його аспектах: в їжі, розмові, побуті, зовнішньому вигляді.

Добра проінформованість - найкраща можливість зберегти фантазію у ваших стосунках. Розпитайте своїх подруг, як вони урізноманітнюють своє життя. Читайте книжки і журнали, які подають цікаву інформацію для спілкування. Моя дружина завжди щось змінює, бо вона багато читає і крім того відвідує різні курси, наприклад, раціонального харчування, куховаріння. Вона завжди може розповісти щось нове і цікаве.

 

Позбувайтеся того, що розділяє вас

 

У сьомому розділі було зазначено, як важливо позбутися того, що якимось чином образило вашого чоловіка. Можливо, вартувало б ще раз перечитати подану там аргументацію. Кожного разу, коли ви вражаєте свого чоловіка і нічого не робите, щоб запобігти цьому, то між вами виростає стіна. Цю стіну може зруйнувати лише ваше вибачення. Пригадайте собі щонайменше останні 3-4 випадки, коли ви образили свого чоловіка. Попросіть у нього вибачення. Ви можете зробити крок ще далі і запитати свого чоловіка, в яких ще ситуаціях він почував себе ображеним.

Саллі боялась спробувати це, бо її товаришку чоловік дуже вразив своєю відповіддю, коли вона запитала його, що їй зробити, щоб бути кращою дружиною і мамою. «Але я все одно хочу зробити це, - сказала Саллі, - бо я побачила, як змінився шлюб моєї товаришки». Вона відреагувала на зауваження свого чоловіка. «Вона не прагне планувати і навчилася підпорядковуватися, розповідає Саллі, - і завдяки цьому їхні подружні стосунки поліпшилися».

Напевно, найзначніший крок до зрілої поведінки ми зробимо тоді, коли навчимося визнавати свої помилки. Коли ми щиро просимо один в одного пробачення, то не лише позбуваємося образи, але й здобуваємо повагу в очах іншого. Що вимагає більше мужності: ігнорувати свою помилку чи її визнати? Я чув єдину негативну реакцію на прохання про вибачення, коли зробив це нещиро. Коли людина відчуває, що насправді ми не шкодуємо про те, що сталося, то реагує на це з гіркотою або гнівом. Але коли вона бачить наше щире каяття, то відчуває до нас глибоку повагу. Не лише Бог любить покірливих, люди також (Як. 4, 6).

 

Залишайтеся бажаною для свого чоловіка

 

У книзі Приповідок я знайшов глибоку правду: «Хто голодний, тому й гірке - солодке, хто ситий, тому й мед не смакує» (Прип. 27, 7 - вільний пер.).

Яке влучне висловлювання про людську природу! Ми всі схильні мріяти про те, чого ми не можемо мати. Те, чого ми вже досягнули, видається нам не вартим уваги.

Перед весіллям найбільшим бажанням вашого чоловіка було, мабуть, добитися вашої руки. Він бажав вас більше, ніж будь-чого іншого в світі.

Часто чоловіки відсувають все на другий план: стосунки з іншими людьми, плани, професію - для того, щоб добитися жінки, з якою вони хочуть одружитися. На жаль, після весілля він вже не відчуває цього бажання і повністю занурюється у свої плани, професію, а отже, більше уваги приділяє стосункам з іншими людьми. «Якщо я почну вдавати з себе недосяжну, він знову почне добиватися мене», - думаєте ви. Ні, це лише пригнітить його. Але якщо ви зберігатимете за собою певну незалежність і продемонструєте, що він - не єдина мета вашого життя, то це спонукатиме його знову добиватися вас.

Перед тим, як ми одружилися, я протягом чотирьох років періодично (час від часу) зустрічався зі своєю дружиною. Здавалося, Норма завжди має час. Я міг терміново попросити її про зустріч, і вона завжди була готова прийти. З нею було приємно розмовляти, і тому я любив проводити час разом з нею. Але я сприймав Норму як щось само собою зрозуміле, можливо, тому, що вона завжди погоджувалася, коли б я їй не зателефонував.

А одного разу я довідався, що вона зустрічалася з іншим чоловіком. Невідомо чому, але у мене з'явилося сильне почуття до неї. Я подумав, що можу втратити її. Я почав добиватися її з усіх сил - аж поки ми не стали перед вівтарем. Але коли ми одружилися, це бажання зникло для нас обох: нам було нецікаво. За допомогою принципів, описаних в цій книжці, ми змогли подолати цю нецікавість, і навіть сьогодні Норма залишається бажаною для мене. Я знаю, що її щастя залежить не від мене одного. Вона має глибоку віру в Бога й у всіх своїх сподіваннях покладається саме на нього (Пс. 61, 1-2; Еф. З, 19-20).

 

Використайте свою природну привабливість

 

Кілька років тому один мій товариш вирушив у похід разом зі студентами. Він вже чотири роки був одружений, але цілковито віддавав себе роботі зі студентами. На дозвіллі до нього підійшла одна дуже приваблива білява дівчина, щоб порадитися з ним. Схвильована, вона ніжно поклала на нього свої руки, бо потребувала його розради. Він сказав мені, що і сьогодні, через шість років, він не може забути, як ніжно вона його обійняла. Він сказав також, що хоч його дружина і була раніше дуже ніжною і люблячою, але за все їхнє подружнє життя вона жодного разу не обійняла його так ніжно. Один погляд на цю молоду дівчину справив на нього велике враження. Він сказав, що ніколи більше не бачив її, але її лагідний голос, її ніжні обійми він не забув.

Що ж сталося з тими прекрасними рисами, які колись так приваблювали вашого чоловіка? Можливо, це був ваш лагідний голос, ваша покірливість, ваше вміння вислухати, ваша блискуча особистість, ваш гострий розум, ваше почуття гумору - всі ті властивості, які нас одразу приваблюють. Можливо, з роками ви втратили деякі з цих властивостей. Тепер ви кричите, щоб здобути його увагу. Ви занадто зайняті, щоб вислухати його. Ви втратили своє почуття гумору.

Можливо, неуважність вашого чоловіка і стала причиною того, що ви з часом втратили ці властивості. Напевно, саме вона примушує вас кричати, кидати різними предметами, ігнорувати його. Але якщо ви хочете повернути його увагу, ви знову повинні набути тих властивостей, які колись так приваблювали вашого чоловіка. (Цілком імовірно, що інша жінка приверне його увагу саме завдяки цим властивостям).

 

Розкажіть йому про свої почуття

 

Ваш чоловік, мабуть, думає, що він - найлагідніший чоловік у світі. Якщо це не так, то чому б вам не навчити його цього? Можливо, він думає, що вся любов, яку він повинен вам виявити, - це лягти з вами в ліжко. Але ви і я знаємо, що це не так. Якщо ви хочете поговорити про свої почуття, виберіть відповідний час і ситуацію. Поясніть йому свої почуття якомога зрозуміліше і логічніше. Якщо він відреагує на це негативно, почекайте більш зручного моменту. Але не здавайтеся. Не намагайтеся тиснути на нього, а терпляче і ніжно поясніть йому свої почуття.

Щоб пояснити почуття, потрібна витримка. Але також важливо говорити про це так, щоб чоловік справді міг краще зрозуміти ваші почуття. На мою думку, ви можете найкраще пояснити свої почуття за допомогою образних порівнянь, які стосуються інтересів і досвіду вашого чоловіка.

- Я почуваю себе, як черв'як, на якого піймали велику рибу.

- Я почуваю себе, як м'ячик для гольфу, про який забули, щойно закінчився турнір.

 

Для роздумів

Обдумайте щонайменше 5 способів, з допомогою яких ви «прикрашаєте» життя свого чоловіка і всієї сім'ї. Пригадайте 2 Послання до Коринтян 9, 6.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.01 сек.)