АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розрахунок і підбір технологічного обладнання

Читайте также:
  1. C-3. Розрахунок процесу розпилювання блоків на плити-заготовки (Алмазне дискове розпилювання).
  2. I. Розрахунок захисного заземлення.
  3. II. Розрахунок блискавкозахисних пристроїв
  4. III. РОЗРАХУНОК ПОКАЗНИКІВ ПРИБУТКОВОСТІ АКЦІЙ
  5. IV. Розрахунок показників прибутковості акцій
  6. Вибір допоміжного і транспортного обладнання
  7. Вибір обладнання для енергоблоку ТЕС.
  8. Вибір та розрахунок обладнання для підготовки сировини до розпилювання.
  9. Вибір устаткування і засобів технологічного оснащення операцій
  10. Вимоги до робочого місця. Вимоги до обладнання. Діагностичні карти та їх заповнення.
  11. Гідравлічний розрахунок мережі для періоду максимального водорозбору і пожежі інтуїтивним методом
  12. Гідравлічний розрахунок мережі для періоду максимального водорозбору методом В.Г. Лобачова

Виробничих зон і відділень

 

До технологічного обладнання належать стаціонарні та переносні стенди, верстати, прилади, пристрої та виробничий реманент (стелажі, столи, шафи) і інше обладнання для виконання виробничого процесу.

При повному завантаженні обладнання його кількість розраховується за річними трудовитратами і фондом робочого часу або пропускній здатності певних типів обладнання. Розрахунками визначається лише кількість основного технологічного обладнання: металообробних верстатів, установок для миття автомобілів, паливозаправних колонок.

Загальна кількість металообробних верстатів визначається за залежністю:

В = SТРМ×jД / ФРПР×ФДПР×hВ, (1.22)

де РМ – загальнорічна трудомісткість механічних робіт АТП, яка визначена в графі “Разом” двадцять другого рядка таблиці 1.4;

jД – коефіцієнт врахування трудовитрат допоміжних робіт по самообслуговуванню підприємства, які належать до відділу головного механіка (jД = 1,2...1,3);

ФРПР – річна тривалість робочого періоду верстатів, яка підрахована в графі “ПР” шостого рядка таблиці 1.3;

ФДПР – добова тривалість робочого періоду верстатів, яка визначена в графі “ПР” дев’ятого рядка таблиці 1.3;

hВ – коефіцієнт використання робочого часу верстата (hВ = 0,7...0,8).

Загальна кількість металообробних верстатів розподіляється між видами робіт у відсотковому співвідношенні: токарні – 60%, фрезерні – 12%, шліфувальні – 10%, заточні – 8%, стругальні – 5%, свердлильні – 5%.

Кількість установок для миття автомобілів дорівнює кількості потокових ліній ЩО рухомого складу. Для вибору конкретного типу мийної установки, яка забезпечить виконання виробничої програми з ЩО рухомого складу, необхідно попередньо визначити її пропускну здатність – W за залежністю:

W = j×АЕ / ФДЩО×МУ×hВ, (1.23)

де j, ФДЩО, hВ –аналогічно із (1.13);

АЕ – експлуатаційна кількість автомобілів, яка визначена в другому рядку таблиці 1.3;

МУ – кількість мийних установок, яка дорівнює кількості потокових ліній ЩО.

За визначеною пропускною здатністю мийної установки вибирається її конкретна модель із таблиці А.22, і приводяться її технічні характеристики.

Число одиниць обладнання, яке використовується періодично, з неповним завантаженням, вибирається із табелю обладнання для конкретного виробничого підрозділу. Використання підйомно-оглядового і підйомно-транспортного обладнання залежить від кількості і спеціалізації постів ТО і ПР та компоновок ліній ТО-1, ЩО і вибирається при плануванні виробничих корпусів.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)