АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Програма навчальної дисципліни. Вступ. Поняття протоколу та етикету

Читайте также:
  1. I. МЕТА І ЗАДАЧІ ВИВЧЕННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
  2. III. ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ТА ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ В ОРГАНАХ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ
  3. IV ПРОГРАМА ПРАКТИКИ
  4. V. Програма підготовки
  5. АНОТАЦІЯ ДИСЦИПЛІНИ
  6. Анотація навчальної дисципліни зі структурно-логічною схемою (міждисциплінарними зв’язками)
  7. Види навчальної діяльності
  8. Види та зміст навчальної роботи
  9. ВИХІДНІ ДАНІ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «ПРАКТИКУМ ЗІ СКЛАДАННЯ ПРОЦЕСУАЛЬНИХ ДОКУМЕНТІВ У КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВАХ»
  10. ВСТУП. МЕТА І ЗАВДАННЯ ДИСЦИПЛІНИ, ЇЇ МІСЦЕ У НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ
  11. Дайте визначення сутності зв’язків з громадськістю як навчальної дисципліни.
  12. Дисципліни «Цивільне та сімейне право»

Змістовний модуль 1.

 

Лекція 1 (2 години)

Вступ. Поняття протоколу та етикету. Історія розвитку дипломатичного протоколу

Дипломатичний протокол як інструмент міжнародної ввічливості ті підтримання дружніх взаємовідносин між державами. Поняття дипломатії. Форми і методи реалізації дипломатії. Основні етапи розвитку дипломатії (стародавні Єгипет, Ассирія, Вавилон, Рим, Греція, дипломатія Візантії та середньовіччя, Віденський конгрес 1815 року як початковий момент відліку професійної дипломатичної служби, дипломатія міжвоєнного періоду та часів холодної війни, дипломатія пост-біполярного світу). Поняття «протокольних демонстрацій». Основні принципи протоколу та етикету: міжнародна ввічливість, обов’язковість, наднаціональність, універсальність, взаємність, раціональність, консерватизм у поєднанні з динамізмом, принципи доцільності та естетичної привабливості поведінки. Положення про державний протокол та церемоніал України від 22 серпня 2002 року.

Лекція 2 (2 години)

Особливості дипломатичного протоколу при встановленні дипломатичних та консульських відносин

Поняття дипломатичного представництва. Види дипломатичного представництва. Персонал дипломатичного представництва. Функції дипломатичного представництва. Призначення голови дипломатичного представництва. Поняття консульського представництва. Функції консульського представництва. Призначення говори консульського представництва.

Лекція 3 (2 години)

Візити дипломатичних представників та офіційних осіб

Візити як основна форма дипломатичної діяльності. Підготовка і проведення офіційних візитів. Державний візит. Офіційний візит. Робочий візит. Неофіційні візити. Візити проїздом. Програма візиту: принципи складання. Особливості проведення візитів згідно з Положенням про державний протокол та церемоніал України від 22 серпня 2002 року.

 

 

Лекція 4 (2 години)

Дипломатичні прийняття та церемонії

Офіційні та неофіційні прийняття. Основні види прийомів: денні та вечірні, з розсадкою та без розсадки. Денні прийоми з розсадкою - перший (ранній) сніданок, сніданок, ланч; денні без розсадки – «келих шампанського», «келих вина»; вечірні прийоми з розсадкою - чай, жур фікс, обід, вечеря; вечірні прийоми без розсадки - обід-буфет, фуршет, коктейль. Правила запрошення та розташування за столом гостей. Оформлення запрошень. Питання старшинства на прийняттях та церемоніях. Протокольні правила поведінки учасників церемоній.

 

Лекція 5 (2 години)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)