АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Т-2. Виборче право та відповідальність за його порушення

Читайте также:
  1. E. интерпретирование аналитических результатов по конкретно заданным вопросам правоохранительных органов или суда.
  2. I. Международно-правовые, законодательные и нормативные акты
  3. II. ВІДПОВІДНЕ НАЦІОНАЛЬНЕ ПРАВО
  4. III. Справочные данные
  5. Module IV. Цивільне право
  6. Module XIV.Адміністративне право. Конституційне право
  7. Module XV. Трудове право. Право споживачів
  8. V. ПРАВОВЫЕ АКТЫ И МАТЕРИАЛЫ СУДЕБНОЙ ПРАКТИКИ
  9. VI. Правовые основания и порядок работы с военнослужащими по контракту, не справившимися с обучением по программе интенсивной общевойсковой подготовке с курсом «выживания»
  10. АВТОРСКОЕ ПРАВО
  11. Авторское право. Взыскание авторского вознаграждения
  12. Авторське право

1. Виділіть, які з перелічених нижче прав громадян, відносяться до політичних: а) право на освіту, б) право обирати та бути обраним, в) право на житло, г) право на охорону материнства, д ) право на свободу слова, е) право на справедливу матеріальну винагороду за працю, є) право на свободу совісті, ж) право на свободу пересування, з) право на свободу об’єднань, і) право на судовий захист, к) право на свободу зібрань, л) право на життя.

2. Що прийнято вважати головним індикатором демократичності політичного режиму? а) високий рівень якості життя, б) розвиненість засобів масової інформації, в) незалежність і справедливість судової влади, г) розвиненість політичних прав громадян, д) розвиненість інститутів громадянського суспільства.

3. Що таке виборче законодавство? а) система правових норм, які визначають порядок організації та проведення виборів, б) система правових норм, що регулює порядок формування вищих органів влади у державі,в) система правових норм, що визначає порядок обрання та діяльності органів, які проводять вибори.

4. Виділіть, що з переліченого відноситься до виборчого законодавства: а) конституція, б) бюджет, в) кримінальний кодекс, г) виборчий кодекс, д) кодекс про працю, е) закон про вибори президента, ж) адміністративний кодекс, з) закон про вибори парламенту, і) закон про референдум, к) закон про місцеві вибори.

5. Виберіть найповніше визначення політичної участі: а) участь у мітингах та демонстраціях, б ) вплив громадян на те хто і як здійснює політику, в) участь у виборах, г) участь у діяльності політичних партій.

6. Які з зазначених видів діяльності відносяться до 1) послідовних __ а,в,г,е, а які до 2) непослідовних б,д,є, форм політичної участі: а) розробка законопроектів, б) відмова у сплаті податків, в) участь в діяльності органів влади, г) участь у мітингах та демонстраціях, д) участь у страйках та пікетах, е) участь у виборах, є) терор.

7. Відзначте, що сьогодні вважають найвиразнішим показником участі громадян у політичному процесі? а) участь в діяльності політичних партій, б) участь в політичних мітингах та демонстраціях, в) участь у виборах, г) участь в громадських слуханнях.

8. Що таке фреквенці я? а) кількість партій у законодавчому органі, б) участь партій у виборах, в) участь громадян у виборах, г) виборча лояльність.

9. Виділіть чинники, які впливають на 1) зростання а, е,в,к,л а які на 2) падіння г,б,д,є,і,ж,з,м рівня фреквенції: а) пропорційна виборча система, б) особиста реєстрація виборців, в) значна поляризація учасників виборчого змагання, г) мажоритарна виборча система, д) часте проведення виборів, е) тоталітарний політичний режим, є) нечасте проведення виборів, ж) ліберально-демократичний режим, з) високі стандарти якості життя, і) добровільність участі у виборах, к) обов’язковість участі у виборах, л) низькі стандарти якості життя, м) незначна поляризація учасників виборчого змагання.

10. Що таке абсентеїзм? а) відсутність на сесії парламенту, б) відсутність при обговоренні порядку денного, в) неучасть у виборах, г) відсутність при голосуванні.

11. Зазначте про який з різновидів абсентеїзму йдеться у кожному окремому випадку: а) не приймаю участі у виборах, бо жоден з кандидатів не відображає моїх поглядів політичний _ б) не приймаю участі у виборах, бо не задоволений своїм соціально-економічним становищем __ економічний __ в) не приймаю участі у виборах, бо вважаю політику брудною справою _ аполітичний ___ г) не приймаю участі у виборах, бо маю чим зайнятися цікавішим _ аполітичний __ д) не приймаю участі у виборах, бо вважаю нинішню владу і вибори, які нею проводяться нечесними та несправедливими __ політичний.

12. Що називають ”первинним політичним правом”? а) право на свободу слова, б) право на зібрання, в) право на свободу совісті, г)право на участь у виборах, д) право на участь у мітингах та демонстраціях.

13. Право обирати називається активним виб.правом а право бути обраним називається _ пасивним

14. Як називається обмеження участі у виборах пов’язане з: а) володінням майна майновий ценз _ б) сплатою податків податковий _ в) статтю статевий _ г) освітою ценз грамотності __ д) терміном проживання на відповідній території ценз осілості е) віком___ віковий є) громадянством _ ценз громадянства

15. Які з відомих вам виборчих цензів продовжують зберігатися в наші дні: а) ценз громадянства, б) майновий ценз,в) статевий ценз, г) ценз осілості англія д) освітній ценз, е) класовий ценз, є) віковий ценз.

16. Які види відповідальності передбачені за порушення виборчих прав громадян? а) політична, б) конституційно-правова, в) матеріальна, г)адміністративна,д) моральна, е) кримінальна.

17. Оцініть до якого виду відносяться наступні форми відповідальності за порушення виборчих прав громадян: а) попередження; констит. б) позбавлення волі _ кримінал. в) штраф адміністрат. г) скасування рішення про реєстрацію кандидата конст.-прав д) заборона займати відповідну посаду _конст.-прав.__ є) визнання виборів недійсними_ констит-прав.

18. Яка відповідальність передбачена за наступні порушення виборчих прав громадян: а)перешкоджання здійсненню виборчого права_ кримін. _ б) втручання в роботу виборчих комісій, що перешкоджає виконанню ними обов’язків, пов’язаних з реєстрацією кандидатів, підрахунком голосів чи визначенням результатів або підбиттям загальних підсумків виборів __ адміністр. в) неправомірне використання виборчих бюлетенів__ адміністр. г) агітація за або проти кандидата в день виборів адміністр. д) порушення таємниці голосування _______________ е) публічні заклики або агітація за бойкотування виборів адміністр. є) підміна виборчих документів або неправильний підрахунок голосів чи неправильне оголошення результатів виборів _ кримінал. ___

19. Які наслідки може мати повторне попередження ЦВК суб’єкта виборчого процесу? а) моральний осуд виборців, б) падіння рейтингів, в) скасування реєстрації суб’єкта виборчого процесу, г) судове переслідування.

20. Вплив на виборців через офіційні державні установи називають неофіційний вплив на виборців через неофіційні установи називають офіційний_

21. Що таке джерімендеринг? а) спосіб формування виборчих округів у мажоритарній виборчій системі, б ) “нарізка” виборчих округів з метою забезпечення переваги певним кандидатам, в) явище диспропорційності виборчих систем.

22. Виборці, що занесені до списку виборців називаються потенційні _ виборці, які прийняли участь у голосуванні називаються реальні

23. Що таке адміністративний ресурс? а) використання адміністративних методів управління виборчою кампанією, б) участь представників державних адміністрацій у виборах, в) активний вплив владних структур на хід та результати виборів.

24. До яких способів використання адміністративного ресурсу відносять наступні дії: а) підкуп, погрози й підтасування результатів голосування ___ прямий адміністр.тиск__ б) інформаційна блокада, відсторонення від виборів, перевірки контролюючих органів, карне переслідування __ тиск на конкурентів в) надання службових приміщень, транспорту, зв’язку, теле- та радіоефіру, місць для розміщення реклами, проведення соціальних заходів за кошти бюджету ефект.викор.адм.рес. для ефект. Провед.кампанії.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)